Vidim da i ostali imaju slicne probleme, tj. opisuju slicne simptome radnog okruzenja.

@BMary: eee sta bi bilo, kad bi bilo!?

Sjecam se, kad sam poodavno morao vaditi novu licnu kartu, pa sam morao cekati u redu 3 jebena sata, jer je CIPS-ov sistem padao svako malo ili je uvijek bilo nesto blokirano...
Raspitao sam se malkice o simptomima i greskama, koje oni jadnici na salterima dobijaju, pa sam vec odokativno zakljucio o cemu se radi, tj. da je problem u aplikaciji i samoj obradi podataka u bazi. Posto igrom slucaja znam neke ljude, koji rade u CIPS-u (sada IDEEA), ponudio sam svoje usluge BESPLATNO!! da im za dan-dva rijesim taj problem, ali su me odbili bez konkretnog obrazlozenja - samo onako uopsteno:"Ne moze, nema sanse da neko sa strane nesto prcka po sistemu!".
Onda sam iz zajebancije rekao:"
Ajd dobro, eto uzecu vam 10 000 KM za mjesec dana, pa cu dati vama i vi podijelite izmedju sebe, samo da ne gledam ovu patnju vise...", pa sam se zaprepastio na sasvim ozbiljnu reakciju:"
Hmmm, a ne znam ... moram pitati onog glavonju...", na sta sam ja pukao i otkacio sve:"
Ma boli me ... radite sta hocete".
Dobro, kasnije sam shvatio da nije bas tako jednostavno dopustiti nekom sa strane da ti prcka po sistemu, ali brate moj mili, onda ili angazuj firmu, koja to zna, ili obuči svoje ljude da odrade tu aplikaciju i čitav informacioni sistem kako treba...
Nego, onako usputno - trebaju li u BL kome usluge jednog Oracle Certified Mastera?

Nisam skup, dogovoricemo se...