keerg je napisao:
forum.nokia.com ako razvijaš aplikacije za platformu 60 ili sl.
Inače postoje dva ili tri razvojna okruženja za Symbian OS od kojih je jedan, ako me sećanje služi CodeWarrior (poodavno sam se bavio sa tim pa je moguće da je informacija out-of-date). U suštini postoji poseban API za Symbian u zavisnosti od ciljne platforme tako da u svakom slučaju preporučujem dokumentaciju, a ako je namjera razvoj za specifičan model telefona imaš i on-line informator za svaki device tako da će ti se sve samo kazati. I da, "normalan" C source code ne postoji, ne znam koliko si upućen u tematiku razvoja softvera pomoću C ili C++ (i bilo kog drugog OO jezika, npr. Jave) pa opet prouči šta je API, kako pozivaš klase ili funkcije iz struktura ako već isistiraš na C-u.
Pozdrav.
Nasao sam nesto na nokia forumu.
Carbibe C++ za koji je potreban jos i SDK S60 i ActivePerl.
Sve se odatle moze skinuti.
Sad pokusavam skontati kako radi.
Nisi me shvatio sta sam htio reci kad sam spomenuo "normalni" kod.
Posto znam koliko toliko programirati u C-u i napravio sam neke programe htio sam da oni rade i na nokia N73.
E sad da sam nasao neki specijalni program on bi vjerovatno imao drugu sintaksu pa bi je morao uciti, a ja sam htio napraviti program koji sam vec napisao pa da ga samo nekako kompajliram za Simbian, bez mjenjanja sintakse source koda.
Mislim, ako nemam izbora mogu ja to i promjeniti al bi mi ovako bilo lakse.