Cinjenica jeste da je sve ovo komplikovano... mene kada neko pita da mu objasnim, ne znam odakle bih krenuo. Prvi macici se u vodu bacaju i tako ti je to. Bitno je da sad mozes skoro sve zavrsiti online, a vrijeme ce donijeti i jednostavija rjesenja.
Nazalost, najveci problem je u zakonskoj regulativi koja je uzrok komplikovanija kod ovih komplilovanih tehnickih rjesenja

Npr. natjeras covjeka da dodjes da izvadi pristup jednom portalu gdje ima uvid u stanje svojih obaveza, racunima za nepokretnosti, itd... Dodje covjek preda zahtjev, dobije pristup.
Nakon toga, razvijes eSanduce koje je samo jedna komponenta od tog istog portala, te das svim korisnicma mogucnost da salju razne el. potpisane zahtjeve prema PURS. Naravno, prvo im objansis da im to treba nekvalifikovani el. certifikat PURS, ili kvalifikovani od drugog cert. tijela... te naravno mora potpisati opet neki ugovor za eSanduce da bi to koristio.
Kad pita covjek za certifikat, kazes mu moze.. ali moras jos jedan ugovor za certifikat.
Zar nije bilo jednostavnije da jednom identifikujes korisnika, onaj prvi put, i da zahtjeve salje bez potpisa, mozda samo uz mail ili sms verifikacuje (prinip el. bankarstva). Jok.. zakon o el. dokumentu to ne poznaje. Po kojem zakonu rade banke i kako oni definisu nalog za placanje, ja stvarno nemam pojma.
Online podnosenje prijava je 4. ili 5. stvar... nemam sad snage i o tome:)
Uglavnom, nakon par dana lutanja, ljudi to skontaju i budu zadovoljni sto imaju sve to, ali da je komplikovano... uffff