banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 15 Jun 2026, 22:23 Danas je 15 Jun 2026, 22:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 14 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Apr 2004, 12:40 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 28 Dec 2002, 01:57
Imam opet problem. Nesto mi se uzvrtili COM portovi na racunaru, Device menager ih vidi 2, a modem mi je instaliran na COM3, i nece radi, pa ga je formatiram, jer sam probavao svasta, ali nije islo, kad ono opet isto, to me prvo malo zbunilo, jer kako je moguce da je ostalo opet isto?
Danas sam cuo ideju da dodam tamo u Add new hardware jos jedan COM, PA da to onda podessim, probacu tako, ali nemam pojma vise. Da nije nesto do Biosa?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Apr 2004, 15:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
Pa i ja ih na win2k imam samo 2. Nije problem u tom sto se modem nakacio na com3 koji je zapravio integrisan na ploci. Problem je nesto drugo ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Apr 2004, 17:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Mozda nisi dobro podesio modem.. probaj najnovije drivere... I meni je modem na com3, na win98 je na com4 a mogu da namjestim da bude na bilo kom portu.
Ako je soft modem onda je vrlo velika mogucnost da je problem u driverima i setupu modema

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Apr 2004, 20:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2004, 00:08
epek je napisao:
Mozda nisi dobro podesio modem.. probaj najnovije drivere... I meni je modem na com3, na win98 je na com4 a mogu da namjestim da bude na bilo kom portu.
Ako je soft modem onda je vrlo velika mogucnost da je problem u driverima i setupu modema

eee; to je to.

@gator:
koji ti je modem

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Apr 2004, 15:11 
Pripravnik
Pripravnik

modem je conexant, ali prije nikad nisam imao problema sa njim, mislim i prije sam ga imao na win 2k i danas opet probao, ista instalacija windows-a, ustvari cak i isti CD, znaci sve ej isto kao o prije godinu dana. jedino je datum drugi, prema tome,nema logike da je do toga. prva dva porta su kao (in use), ovo sa trecim COM-om ne pali, jer ne moze, e sad jedina opcija je da "nekako" oslobodim jedan od ova dva porta. KAKO? to je ono sto mene muci. ne moze se uninstall, ne moze ni da prebacim modem sa COM3 na COM1 jer on onda sam nesto ispremjesta i onda mi u device menager ubacim COM3 a izbaci COM1 :D, ne moze mu covjek u kraj stati nikako. ustvari ako misko kaze da WIn 2k Ima 2 COM-a,kako onda da ih ne izbrise kad ja formatiram C particiju, na kojoj mi je windows?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Apr 2004, 15:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
Ne izbrise ih zato sto postoje i kad ti instaliras windows on prepozna sve sto moze prepoznati :)
Pokusaj da se sjetis tacno procedure instalacije, siguran sam da grijesis u koracima. Desavalo se prije da si imao potrebu da instaliras neki PCI Bridge da bi ti comp uopste prepoznao taj PCI uredjaj kao modem i zatrazio drivere za modem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Apr 2004, 15:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2004, 00:08
i kod mene je modem conexant, al kod mene je samo potrebno upaliti komp da sve registruje.

Probaj obrisati (UNINSTAL) s compa sve u vezi modema pa onda ga restartuj.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Apr 2004, 18:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 19 Jul 2001, 01:00
Kod integrisanih modema prvo instaliras "PCI bridge" drivere, da ti pronadje COM (u tvom slucaju COM3). Tek nakon toga instaliras drivere za modem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2004, 12:32 
Pripravnik
Pripravnik

langolijer je napisao:
Kod integrisanih modema prvo instaliras "PCI bridge" drivere, da ti pronadje COM (u tvom slucaju COM3). Tek nakon toga instaliras drivere za modem.

nije mi integrisan modem... ali moguce da opet ide tako
vjerovatno ima veze sa ovim sto misko kaze, ali znam da sam prije samo ubacio drajvere za modem i sve je radilo.

nista, moracu nesto da smislim sam... ne kontam najbolje za taj PCI bridge device, jer meni je u device menageru sve prepoznao i nema nijednog upitnika, niti cega slicnog

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2004, 12:34 
Pripravnik
Pripravnik

K@Ripper je napisao:
i kod mene je modem conexant, al kod mene je samo potrebno upaliti komp da sve registruje.

Probaj obrisati (UNINSTAL) s compa sve u vezi modema pa onda ga restartuj.

probao, ne ide

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2004, 12:35 
Pripravnik
Pripravnik

inace taj moj komp zna imati problema, htio sam uz WIN2k da nabacim i XP, ali pukne mi instalacija na predzadnjem koraku, (installing windows), pokaze plavi ekran, i pise nesto kao ako se desava prvi put, restartuj,ako nije ... bla bla, muka ziva :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2004, 13:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Uradi ovako:
1. izbrisi modem iz device managera ili ga nekako deinstalisi u windowsu
2. Ugasi racunar i izvadi modem iz racunara (izvadi ga iz PCI uticnice)
3. Upali racunar (sad bez modema) i pusti ga da podigne windows
4. Kad se windows ucita i kad se ulogujes ugasi racunar i ponovo vrati modem u racunar, sve povezi sto se treba povezati....
5. Upali racunar: pri podizanju windowsa, ako je modem pnp trebalo bi da bude automatski prepoznat... dalja procedura zavisi od vrste tipa i proizvodjaca modema - procitaj uputstvo za modem.

Ovo za instalaciju XP-a: nabavi novi, ispravan CD ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2004, 15:18 
Pripravnik
Pripravnik

ma jok,CD XP-a je u redu, bas to je cudno, prijatelj ima na svom kompu istu instalaciju,samo kod mene ima neku frku,jos kao moj CD-ROM cita bolje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2004, 09:29 
Pripravnik
Pripravnik

problem sredjen, konacno.
Stvar je bila u hardware-u, ja sam mislio da to funkcionise na principu SVE ili Nista, ali nije tako izgleda. Uzeo gumicu, ocistio pinove modema i radi ko zmaj. A prije ga je bio instalirao, zbunjujuce ...

Vrh

[ 14 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]