epek je napisao:
E ovako:
Problem br. 1: windows ne prepoznaje USB kontroler na mojoj ploci,
Problem br. 2: windows ne prepoznaje ni moj WIN modem, tacnije,
Problem br. 3: izgleda da ni power management ne radi bas najbolje,
Ove ces probleme rijesiti instaliranjem PRAVIH drivera. Driveri za 98icu ne prolaze na Win2k jer ta 2 OSa su nebo i zemlja i imaju razlicite kernele.
Najbolje drivere ces pronaci na proizvodjacevim sajtovima i sto novije to bolje. Znaci skidas drivere za 2000 ili XP i nikako drugacije. Drugacije ne prolazi. Cak i da imas drivere na instalacionom CDu ili disketi najbolje je da skines nove.
Buduci da USB kontroler imas na ploci drivere potrazi na sajtu proizvodjaca ploce.
epek je napisao:
Problem br. 4: Ko god kaze da je win2k neoboriv i da je stabilan ko stijena ja mu kazem da LAZE: eto instaliso sam ga i probo otprilike 6 sati i za to vrijeme mi je jedno 10-tak a mozda i vise puta izbacio plavi, zapravo tamno plavi ekran sa raznim porukama tipa "stop: kernel_data_inpage_error: beginning dump of system memory"
Bilo je tu i raznih drugih poruka al' nije za javnost

Prva stvar - NEMAS POJMA !!!!!
Neznas kako funkcionishe Win2k koji je baziran na NT kernelu. Ono sto taj windows moze ladno da srusi su neispravni driveri. Zasto? Zato sto user dio odvojen od kernel gdje su instalirani driveri. Ti bilo kojim pozivima sistemskih funkcija, tj instaliranjem bilo kakvih aplikacija NE mozes da dopres do kernel dijela. Medjutim ako imas losh driver, koji se nalazi u kernel dijelu logicno je da bilo koje prozivanje neispravno instaliranog uredjaja ce dovesti do rusenja sistema.
Buduci da pola uredjaja u racunaru ti nije instalirano uopste, nemas velike sanse da ti sistem radi ispravno. Da u racunaru imas komponente za koje MS daje certifikat da su ispravne ne bi imao potrebe da trazis drivere.
Ja sam imao 2 godine instalaciju Win2K koja se poslije ispravne instalacije drivera NIKAD sam nije resetovao niti dobio plavi ekran.
Znaci kad ti legnu svi driveri onda mozes davati takve zakljucke.
Ako te interesuje jos detalja
http://www.elitesecurity.org/tema/10670 mozes procitati .