banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 15 Jun 2026, 21:20 Danas je 15 Jun 2026, 21:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 13 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Jul 2003, 14:44 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 26 Feb 2003, 22:22
Na internetu sam pokupio "internet optimizer" dosadnu alatku koja apsolutno nema nikakve koristi. I poslije uninstall-a javljaju mi se problemi sa MSIE. U slucaju da trazeni URL nije pronadjen vrsi redirekciju na svoj pretrazivac (http://www.internet-optimizer.com) a u slucaju da se radi o mrtvom linku na samom web-u ili ako se url koji trazim sporije otvara (vise od 5 sekund) vrsi redirekciju na http://www.sexbbc.com . Molio bi nekog ko zna vise o ovom problemu da mi pomogne!! Unaprijed zahvalan

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2003, 15:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
pokusaj u registry naci kljuc koji sadrzi taj link i obrisi ga:)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2003, 00:20 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Posjeti te sajtove na koje vrsi redirekciju..

pogledaj na dno stranice sigurno ima neki link kao "what is this" ili "how to remove" i njima slicne recenice ..

Pitas se zasto ?

Pa kad instalises te programcice u eula-i sve decidno pise sta moze i sta ce raditi program... Takvih programcica je mali milion ..

Ali da ih ne bi tuzili oni stave na svoj sajt uninstall-er koji malo ljudi skonta no tako se pokrivaju :))

Meni su se u dva navrata uvalili takvi programcici, nista registry, nista ceprkanje po fajlovima, jednostavno se opet uvali nakon brisanja (sto ce reci treba dublje ceprkati, gledati detaljno sta se starta itd) prvog sam uspio rijesiti nakon vise peripetija no onda sam skontao da na sajtu imaju remover i od tad ako se na bilo kojem compu pojavi takvo "sranje" jednostavno prvo precesljas sajtove na koje te 'baca' za uninstaller-e i remover-e :)

p.s. ja licno iskljucujem "search from toolbar" i ostale smarajuce gluposti i opcije IE-a... a tek start page :)) nervirao me cak i about:blank tako da sam i njega iskljucio, sad se Ie starta bez start page-a i ucita se pola sekunde ranije :)))))

Toliko od mene ... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2003, 08:29 
Početnik
Početnik

fazon je u tome sto sam oba web-a "procesljo" uzduz i poprijeko a registre sam pretresao i nazalost nisam nasao rijesenje, ako nekom nesto drugo padne napamet nek javi molio bih

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2003, 13:10 
Početnik
Početnik

uspio sam se rijesiti ovog internet-optimizer fazona (ubacio je string u registre pod nazivom browser addons) ali i dalje imam problem sa redirekcijom na famozni sexbbc.com i jos uvijek neznam sta da radim

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2003, 13:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Formatiraj disk 8) , ili nadji verziju registryja prije nego sto si instaliso to sranje :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2003, 00:21 
Majstor
Majstor

Trazi u "redziju" string "sexbbc" a pogledaj u control panelu pod uninstall ima li kakav browser addons ili search utility ili mozda redirector ovo/ono znaju se tu utrpati .. itd
U svakom slucaju postoji nacin da se ukloni ta napast samo treba malo vise cackati .. a format/reinstall je uvijek najlakse odraditi - pitanje je vrijedi li truda ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2003, 09:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 19 Jul 2001, 01:00
Imao sam i ja isti problem. Nisam skontao remover na site-u, pa sam rucno sve radio. Moze se ukoniti no moraces procesljati registry. Trazi sve pojmove koji imaju veze sa tim site-om. Pogledaj i paramtetre vezane za IE i Internet u registy-ju. Puno posla, no isplati se da ne formatiras ili sl.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2003, 16:28 
Početnik
Početnik

Registre sam "procesljo" vise puta i prelisto sve .ini i .inf fajlove ali nema rijesenja o formatu ne mogu ni razmisljati jer se na masini na kojoj mi se ovo desilo nalazi program za racunovodstvo a install. nemam. Medjutim pod add/remove listom se nalazi izvjesni XXX tolbar ali kad kliknem na uninstall ne desava se apsolutno nist (ko da sam klikno na prazan desktop) u registrima sam naso string za taj uninstal (XXX tolbar) ali po tome on je vec uninstaliran u principu rijesio sam se dosadnog internet-optimizera al me ovo sa redirekcijom nerviraaaaaaaa. U svakom slucaju hvala!!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Avg 2003, 08:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jedno pitanje: kako direktno iz IE mogu da saznam ip broj nekog sajta... znam da postoji neka kombinacija tastera

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Avg 2003, 11:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
nisam to cuo..
u sustini ako imas win2k ... imas nslookup http://www.imesajta.com i dobijes IP

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Avg 2003, 12:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma dobro to mi je poznato....
Za te svrhe koristim DNSlookup... program je napisao neki nas covjek

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Avg 2003, 19:02 
Majstor
Majstor

ahh ..
Iz IE-a pa sad.. tze direktno - mozes preko whois-a ali za to moras posjetiti sajt .. imas takodje i on-line lookup-e, dns query-e itd ..

A u principu imas nesto jos lakse - start -> run -> command (ili cmd, zavisi koji os koristis) i onda kucas ping -a ime_sajta
-a parametar ispisuje hostname (dakle mozes ukucati i samo IP on ce pokusati pronaci alfanumericku adresu - ako neces kucati IP onda ti -a ne treba, ali svakako ne smeta - ionako su dva karaktera vise u pitanju :)

Vrh

[ 13 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]