banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 15 Jun 2026, 14:38 Danas je 15 Jun 2026, 14:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 5 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Jul 2009, 22:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Microsoft je ove nedelje izjavio da će donirati preko 20000 linija koda Linux kernelu, pod GPL licencom. Posle početne euforije, ispostavilo se da je to prekršaj GPL licence.

http://www.moj-portal.info/index.php?option=com_content&view=article&id=87:majkrosoft-prekrio-gpl-licencu&catid=34:tech&Itemid=57

Ovo je velika sramota, nadam se da će se makar zacrvenitii što su prodavali besplatne stvari.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2009, 08:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
filozof sa vrbasa je napisao:
Citiraj:
Microsoft je ove nedelje izjavio da će donirati preko 20000 linija koda Linux kernelu, pod GPL licencom. Posle početne euforije, ispostavilo se da je to prekršaj GPL licence.

http://www.moj-portal.info/index.php?option=com_content&view=article&id=87:majkrosoft-prekrio-gpl-licencu&catid=34:tech&Itemid=57

Ovo je velika sramota, nadam se da će se makar zacrvenitii što su prodavali besplatne stvari.

ako se sjetimo kako je nastao? i sa ciem je poceo? eto na tudjoj muci i trudu koliko je para napravljeno? mislim. opet, svaka cast, napravili su nesto, evo ih danas cijeli svijet koristi. nisu stali na onome na cemu su poceli. od DOS-a, prvog GUI-a, ma sve, covjece... i sta se onda cudis?

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2009, 10:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
cicak je napisao:
eto na tudjoj muci i trudu koliko je para napravljeno? mislim. opet, svaka cast, napravili su nesto, evo ih danas cijeli svijet koristi. nisu stali na onome na cemu su poceli. od DOS-a, prvog GUI-a, ma sve, covjece... i sta se onda cudis?

Prvi komercijalizovani GUI bio je proizvod Apple-a, koji se "vrtio" na tadasnjoj Macintosh masini.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2009, 11:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
WeeBoo je napisao:
cicak je napisao:
eto na tudjoj muci i trudu koliko je para napravljeno? mislim. opet, svaka cast, napravili su nesto, evo ih danas cijeli svijet koristi. nisu stali na onome na cemu su poceli. od DOS-a, prvog GUI-a, ma sve, covjece... i sta se onda cudis?

Prvi komercijalizovani GUI bio je proizvod Apple-a, koji se "vrtio" na tadasnjoj Macintosh masini.

pa to ti i govorim, i DOS je bio proizvod kojeg su "pozajmili", pa GUI, opet "pozajmljen", sve sto naprave je 'vidila zaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu'. ili nisi me skonto, ili sam se pogresno odrazio?

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2009, 17:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
cicak je napisao:
WeeBoo je napisao:
cicak je napisao:

pa to ti i govorim, i DOS je bio proizvod kojeg su "pozajmili", pa GUI, opet "pozajmljen", sve sto naprave je 'vidila zaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu'. ili nisi me skonto, ili sam se pogresno odrazio?

Filozofija M$-a da sve sto "valja" prisvoji i zapakuje kao svoj proizvod je odavno poznata. GUI je samo jedna stvar u nizu, u tada tek inicijalnoj fazi razvoja licnih racunara odn. upotrebe racunara u komercijalne svrhe. Meni se samo ucinilo da si tvrdio da je to direktan M$-ov "izum", nije ni Apple-ov ali on ga je prvi poceo da "forsira". Hvala bogu pa nisu stavili TM i na to. :) Ali dobro necemo sada o poznatom ratu patenata...

Vrh

[ 5 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]