banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 15 Jun 2026, 13:55 Danas je 15 Jun 2026, 13:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 71 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Error
PostPoslato: 02 Maj 2007, 23:21 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
U posljednje vrijeme mi se javlja ovaj error pocesto. To mi se desavalo i prije nekih 10ak dana, nakon cega sam reinstalirao driver od zvucne i prestalo je, ali je evo ponovo, prije 2-3 dana pocelo.
Reinstaliram ga opet, ista stvar (nemam drugog). Sad se pitam da li je do toga.

Googlanjem naidjem na ovo:
http://support.microsoft.com/?kbid=814789&sd
http://support.microsoft.com/?kbid=137539&sd=RMVP
http://msdn2.microsoft.com/en-gb/library/ms795478.aspx

Medjutim, nisam siguran sta bi tu bilo rjesenje problema. Napominjem da nisam nikakav novi hardver stavljao u posljednje vrijeme.
Any help? :)

Vrh

Tema posta: Re: Error
PostPoslato: 03 Maj 2007, 06:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Jul 2006, 06:45
Za početak, uzmi neki od memtest-ova i dobro istestiraj memoriju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2007, 19:20 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Istestirao - sve u redu. Sta dalje? Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2007, 19:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Detalji konfiguracije?
Koji OS je u pitanju?
Da li se problem dešava rijetko i sporadično ili često i u pravilnim razmacima?
Da li uradiš nešto (uvijek isto) neposredno prije "Stop Error-a".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2007, 22:57 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Intel P4 2,66 GHz
Asus P4S800
256+512 DDR
RADEON 9550GE 128 MB
Maxtor 80 GB + Seagate 250 GB (oba ATA)
ASUS CD-S520/A
HL-DT-ST RW/DVD GCC-4480B
(+kartica za wireless i firewire)

WinXP SP2

Ne desava se u pravilnim razmacima, vec samo odjednom 'iskoci' i moram na 'dugmence'. :)
Mislim da mi se desava da trenutno komp bude pred malo vecim opterecenjem nego inace (tipa u browseru je 15ak tabova otvoreno, od kojih neki znaju povuci prilicno memorije [java i flash, narocito], pricam na MSN, Winamp i jos koji program, mada to sve zajedno ne vuce puno, da bi mi bilo sumnjivo).
Veceras sam, takodje, primijetio da mi je u toku gledanja filma zvuk strecao, sto mi se nije ranije desavalo, a kad sam kasnije film premotavao na taj dio, sve je bilo normalno. Gledam na secondary display-u...

Mislim da je Win zreo za reinstalaciju, mada trenutno tome nisam vican, jer mi uvijek treba bar sedam dana da sve dovedem na svoje, za ugodan rad, dok se sve postavi na svoje mjesto...
Usput, driver za zvucnu sam uzimao sa ovog sajta. Pokusacu sa starijim, posto ima i verzija prije ove (mada, opet, ne mora znaciti da je do ovog).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2007, 06:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Uhh...
1. Da li su ta dva stika memorije različitih proizvođača? Svejedno kakav je odgovor pokušaj samo sa tim od 512MB (a poslije samo sa onim od 256 - tako ćeš potpuno isključiti memoriju, koja je najčešći uzrok ovoga). Memorija je ćudljiva stvar i inkopatibilnost se ne mora ispoljiti odmah.
2. Pregledaj da ne postoj kakav IRQ konflikt (Device Manager/view/devices by connection, mislim). Ipak je SiS u pitanju.
PS: Nisi rekao kakvo ti je napajanje. Problem sa njim bi se prebao ispoljiti pri većem (električnom) opterećenju računara, ali se sa "ciglama" nikad ne zna.
FLASH je napisao:
To mi se desavalo i prije nekih 10ak dana, nakon cega sam reinstalirao driver od zvucne i prestalo je, ali je evo ponovo, prije 2-3 dana pocelo.

A prije tih 10 dana, koliko je dugo sve radilo ispravno?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2007, 16:21 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Reinstalirao sam sistem (drzao ga od januara prosle godine, sto je za Windows ipak previse :) ), pa evo sad sve radi ok.
Hvala na pomoci. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2007, 16:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
reinstal gotovo uvijek pomaže :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2007, 17:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 22:04
ma format..cc..instal ubuntu :) hihihi

Beckett: We're in another galaxy. How much more out can you get?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2007, 17:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jan 2007, 12:40
Drzi se ti SevicePack "KECA".SP2 je malo zesce sranje.Ako ga naknadno instaliras pojebu ti se skoro svi driveri.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2007, 19:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
Imas windows koji je sa SP2 tako da ne bi imao potrebe za naknadno instalisanje. Errori se cesto znaju pojavljivati od upada virusa. Kod ovoga instal ubuntu ozbiljno razmisli.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2007, 20:52 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Izgleda da problem ipak nije nestao. :(
Sad mi se komp cesto sam restartuje, sto je bio pred-simptom onoga sa blue screen-om. Izgleda da je hardware ipak problem, ne software. Moracu probati bez jednog od onih RAM-ova, pa da vidim da li ce praviti probleme. :-?
Pih, dzaba izgubih sva podesavanja sa onog XP-a.
Ubuntu - mozda drugi put.

Usput, kako da vratim sva podesavanja sa Opere? Vader, cini mi se da si ti to radio. Ostavio sam sebi citav stari Operin folder, a sad koristim novoinstaliranu (sa default okruzenjem, a hocu ono svoje, bez da sve moram ponovo manuelno namjestati). Kada prelijepim citav stari Operin folder preko postojeces, nista se ne desi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2007, 22:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

na C:\Documents and Settings\*\Application Data\Opera\Opera\profile\ imaš opera6.ini, možda da probaš da njega vratiš, ako si ga sačuvao

I da, probaj sa pojedinacnim modulima sa memorijom

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2007, 10:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jul 2004, 18:28
treba da vrati citav taj folder "profile".
ako otvoris "opera6.ini" u nekom txt editoru vidjeces da se on poziva na neke file-ove iz tog foldera.

Flash, to sto ti se sad komp jos cesce rastartuje vjerovatno znaci da je taj hardware pri samom kraju.
samo pitanje ostaje koji je to dio hardware-a...
jos nisi odgovorio da li si testirao samo sa jednim modulom RAM-a... ako se ispostavi da RAM nije problem onda, kao sto ti je ned123 vec rekao, pogledaj napajanje (znam par ljudi koji su imali slicne probleme zbog napajanja).

P.S.
covjek kaze da nije vican reinstalaciji windowsa a vi mu kazete da instalira ubuntu?!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2007, 20:01 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Nazalost, nisam snimio taj folder, jer sam nakon instalacije Windowsa na drugu slobodnu particiju, samo prekopirao My Documents i Opera folder, i potom formatirao particiju na kojoj mi je bio prethodni Windows. Nazalost. :( Zaboravio sam presnimiti jos stosta, pa je to sad izgubljeno. Al' dobro, nema veze oko tog, namjesticu Operu ponovo, kroz koju sedmicu (bookmarksi i personal bar, customize toolbara sam odmah izvrsio).

Nego, mislim da znam do cega je problem. Vjerovatno je ipak RAM. Nazalost, nisam jos stigao da probam bez jednog modula, ali kad sam googlao za greskom koja se pojavljuje sad pri paljenju, vidio sam da se vecini to desavalo i da je uzrok bio RAM. Konkretno, poruka ima dio:
Kod:
OSVer : 5_1_2600 SP : 1_0 Product : 256_1

Probacu kroz koji dan bez ovog modula, pa cu vidjeti da li ce se problem i dalje javljati.

Citiraj:
covjek kaze da nije vican reinstalaciji windowsa a vi mu kazete da instalira ubuntu?!

:D
Nije meni problem reinstalirati Win, vec uglavnom ne nadjem vremena za to, ili mi nesto drugo trenutno okupira paznju, pa to stalno ostavljam "za kasnije", a ista je stvar i sa ponovnim instaliranjem svega potrebnog. Losa organizacija, mozda. :)

Poslednji put menjao FLASH dana 07 Maj 2007, 19:32, izmenjena 2 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2007, 20:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

FLASH je napisao:
namjesticu Operu ponovo, kroz koju sedmicu (bookmarksi i personal bar, customize toolbara sam odmah izvrsio)

Što kroz koju sedmicu? Jesi li sačuvao bookmarks? Ako jesi samo ih vratiš i customiziraš sitnice u interfejsu, to ne traje dugo.

Inače bookmarks se obavezno eksportuje prije reinstalacije windowsa, ima ta funkcija u Operi, i kasnije ih samo preko Opere importuješ.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2007, 11:34 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ne cuvam bookmarske u Operi inace, vec na del.icio.us-u, pa sam ranije sve iz Opere exportovao tamo, ali mi je bilo bolje kad sam ih imao i ovdje.
Inace, Windows sam reinstalirao jer se vise nije mogao pokrenuti ( :-? ), pa nisam mogao vise nista exportovati ili backupovati, sto se tice postavki programa.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2007, 20:33 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Jedno pitanje: da je problem u jednom modulu RAM-a, u slucaju vadjenja drugog (recimo, ispravnog), tj. ostavljanja ovog koji pravi probleme u kompu, da li bi se mogao dici sistem, uopste?
Naime, veceras sam izvadio drugi modul (od 256MB; Samsung), i problem se i dalje nastavio pojavljivati. Simptomi su i dalje isti: cim pokrenem nesto vise zahtjevno, crash. :-?
Ne znam sad da li je do ovog od 512MB (Kingmax) ili je do druge komponente, tipa napajanje, ali me ovo pocelo uzasno nervirati. Ne mogu vise normalno raditi na kompu. Ako je do napajanja, da li je to moglo poceti samo od sebe, posto ja nisam nista dodatno stavljao na komp, sto bi moglo povuci vise struje i opteretiti ga?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Maj 2007, 06:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

FLASH je napisao:
Jedno pitanje: da je problem u jednom modulu RAM-a, u slucaju vadjenja drugog (recimo, ispravnog), tj. ostavljanja ovog koji pravi probleme u kompu, da li bi se mogao dici sistem, uopste?

Naravno da bi mogao. Niko nije rekao da je kod tebe sigurno memorija neispravna, ali je nju najlakše testirati i isključiti iz jednačine.
Itekako može biti i napajanje, zato te i pitam koje je u pitanju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Maj 2007, 08:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jan 2007, 12:40
A da flashujes RAM,mislim samo ako je u njemu problem?
Gledaj,postoje virusi koji se fino smjeste u RAM,i nakon formatiranja HDDa ponovo se vracaju,tako da ti je rjesenje flash!

Vrh

[ 71 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]