banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 15 Jun 2026, 15:16 Danas je 15 Jun 2026, 15:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 40 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Jun 2006, 16:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Imam porblem. Sinoc mi je windows izbacio (ikonicu u desnom dodnjem uglu) da uradim update. Sto sam ja uradila. Danas upalim racunar i sad mi u tom istom dodnjem desnom uglu stoji kao zvjezdica i pise "vjerovatno ste zrtva falshiranog windowsa" (Misli li na moj windows koji imam ili sta?? Da odmah tuzim radnju u kojoj sam kupila laptop) I sta sad da radim da maknem tu zvjezdicu i da mi se to ne pojavljuje ili sta vec. Misliom sta uopste da radim:)

(Inace windows je XP).

Ja sam stvarno laik za tehniku (priznajem). Mogu ja da cackam dalje ali ne bih bas.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2006, 16:27 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Ako si kod nas ili u okruženju kupila laptop vjerovatno je na njemu piratska verzija Windowsa. Ukoliko si sigurna da bi trebalo da je Windows na njemu legalan, možeš kontaktirati prodavnicu gdje si ga kupila ili Mikrosoft kancelariju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2006, 16:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma kupila sam tu kod nas. I jos mi rekose, da ostavim kod njih laptop do sutra da "srede". I kad sam dosla sutradan da preuzmem, rekose da je i windows orginal (izdmeju ostalog). To je i rekao kad sam se gledala racunar prije nego cu kupiti - da ide sve orginal. AKo ne bude orginal bice "vidimo se na sudu."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2006, 18:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nista, skontala sam sjebali su me posteno. No dobro, vidjecemo se mi u BL... :evil:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2006, 18:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Nije da ga nisu 'sredili' .. :)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2006, 18:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sredili...i mene napravili budalom. Ali posteno su me napravili budalom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2006, 19:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
hm, mislim da kod nas ovde od svih radnji jedino IT Computers i HG spot daju legal windowse ....

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2006, 20:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

U HG spotu sam i kupila laptop....toliko o HG spotu.
Pazi, nisam otisla na pijacu i sama birala "paradajz", nego sam otisla u HG Spot i postavila brooku pitanja. Izmedju ostalog dobila sam odgovor "Naravno, sve ide orginal bla bla, ostavite racunar do sutra da vam sve instaliramo namjestimo bla bla".
I ne lezi vrazhe dobijem falsh windows. Da mi je odmah recheno (kao sto nije) "windows se placa extra on ne ide orginal", naravno da bih rekla "dajte sve orginal - kad vec kupujem novo, onda zelim da to sve bude cakum - pakum" (Nije laptop 20 maraka).
Ne bih zalila da mi nije receno kako je receno. Ili da mi je naglaseno "windows NIJE orginal". Dakle, meni je recheno u dva dana da je sve (ukljucujuci i windows) orginal.

To sto su napravili budalu od mene igra najmanju ulogu. To njima ide na poslovnu etiku (ako je uopste imaju).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2006, 20:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
Helena je napisao:
U HG spotu sam i kupila laptop....toliko o HG spotu.
Pazi, nisam otisla na pijacu i sama birala "paradajz", nego sam otisla u HG Spot i postavila brooku pitanja. Izmedju ostalog dobila sam odgovor "Naravno, sve ide orginal bla bla, ostavite racunar do sutra da vam sve instaliramo namjestimo bla bla".
I ne lezi vrazhe dobijem falsh windows. Da mi je odmah recheno (kao sto nije) "windows se placa extra on ne ide orginal", naravno da bih rekla "dajte sve orginal - kad vec kupujem novo, onda zelim da to sve bude cakum - pakum" (Nije laptop 20 maraka).
Ne bih zalila da mi nije receno kako je receno. Ili da mi je naglaseno "windows NIJE orginal". Dakle, meni je recheno u dva dana da je sve (ukljucujuci i windows) orginal.

To sto su napravili budalu od mene igra najmanju ulogu. To njima ide na poslovnu etiku (ako je uopste imaju).

Pa jel imao laptop naljepnicu, jesi dobila papire o windowsu licencu i tako to?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2006, 20:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 20:17
da, to bi morala da dobijes ako je original...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2006, 21:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kao sto rekoh, laik sam za tehniku (i popratne spise). Nisam detaljno citala kakve papire dobijam, jer se ne razumijem. Mislila sam da se neke stvari podrazumjevaju u "ozbiljnim" radnjama pogotovo ako sam se raspitala kod prodavca o svemu sto me zanima (ocigledno sam previdila cinjenicu da se radi ipak o radnji u BL). Ako sam pitala da li je sve orginal i ako sam dobila odgovor "da, jeste" i ako sam rekla "stvarno se ne razumijem u racunare, treba mi to i to, takva i takva je stvar"....

Ma dobro, napravise me budalom i to je to. Nisam imala vremena da zivkam nekoga (ko se razumije) da ide sa mnom. A jedina osoba koju bih zvala, nije bila u BL. (Pomogao mi je preko tel. sta treba da pitam i gledam).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2006, 21:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2003, 23:39
Helena je napisao:
Kao sto rekoh, laik sam za tehniku (i popratne spise). Nisam detaljno citala kakve papire dobijam, jer se ne razumijem. Mislila sam da se neke stvari podrazumjevaju u "ozbiljnim" radnjama pogotovo ako sam se raspitala kod prodavca o svemu sto me zanima (ocigledno sam previdila cinjenicu da se radi ipak o radnji u BL). Ako sam pitala da li je sve orginal i ako sam dobila odgovor "da, jeste" i ako sam rekla "stvarno se ne razumijem u racunare, treba mi to i to, takva i takva je stvar"....

Ma dobro, napravise me budalom i to je to. Nisam imala vremena da zivkam nekoga (ko se razumije) da ide sa mnom. A jedina osoba koju bih zvala, nije bila u BL. (Pomogao mi je preko tel. sta treba da pitam i gledam).

U zadnje vrijeme moderno je prodavati računare sa "originalnim" Linux operativnim sistemom... To piše u cjenovniku/ponudi, a kako ogromna većina kupaca nema blage veze sa korištenjem Linuxa, prodavci na zahtjev ili čak na svoju ruku instaliraju piratski Windows, a samo prilože cd/dvd sa nekom Linux distribucijom...
Tako ni Microsoft, ni BSA ne mogu imati dokaz da ovi prodaju piratski Win, jer se nigdje (a naročito na fakturi) ne spominje licencni softver.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2006, 21:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
pa ako si uradila windows update bez problema znači da je windows legalan jer na win update site-u odnedavno proveravaju serijske brojeve tako da nelegalnu kopiju ne možeš updateovati (bez malo truda naravno :wink: )

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2006, 21:31 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Šta su ti stavili od ostalih programa? Ako imaš MS Office imaj u vidu da je vjerovatno i on nelegalan, jer je inače veoma skup i veoma uvećava cijenu računara.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2006, 21:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nerevar, ja jesam uradila windows update i sad mi stoji u dodnjem desnom uglu zvjezdica sa 4 opcije.

Prva je sljedece
http://www.microsoft.com/genuine/downlo ... 7febe14032

A kada samo prislonim mish na tu zvijezdicu stoji "vjerovatno ste zrtva falshiranog windowsa"

na 4toj opciji - "Diese Kopie von Windows ist keine Originalversion" itd...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2006, 21:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Not now, John! je napisao:
Šta su ti stavili od ostalih programa? Ako imaš MS Office imaj u vidu da je vjerovatno i on nelegalan, jer je inače veoma skup i veoma uvećava cijenu računara.

Ima MS - office. Jos mi rece sam (kad mu objasni sta mi sve treba ustvari sta koristim) "nema problema sve cemo instalirati". Dobro, nek mi neko kaze, ako kupujes nesto novo i ako izricitno kazes sta ti treba - jel' se podrazumjeva da se to i dobije?

Ma sama sam kriva sto sam vjerovala i sto nisam odnijela jos nekom strucnom licu da provjeri sta sam kupila....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2006, 23:00 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jan 2006, 23:11
Draga moja Helena :)

Jedna kratka istinita i nadasve poucna prica.

Covjek polagao vozacki ispit godinama bezuspjesno. Na kraju snaga, neko mu ponudi da mu "sredi" vozacku dozvolu uz malu novcanu nadoknadu. Ovaj to objerucke prihvati.

Elem (sto ti imas obicaj reci), prodje deset dugih godina, i dodje vrijeme zamjene vozacke dozvole. Covjek se uputi u tadasnji SUP Banja Luka, gdje ga sluzbenici i zadrzase neko vrijeme dok se nije razjasnilo ko je, kada i gdje falsifikovao vozacku.
Na kraju krajeva, inspektor u sali rece naivnom covjeku, sto je jako poucno i za sve slicne situacije:"Dokumenti se produzavaju kod onoga ko ti ih je i izadao".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jun 2006, 08:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dobro, kako ja sad da ukinem ovu zvjezdicu da mi ne bljucka stalno "da sam zrtva software felsha"? I uopste sta da radim??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jun 2006, 09:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Ako je to onaj zuti baloncic onda evo kako da se resis toga, ali problem i dalje ostaje. I btw mislimd aje to ta poruka koja ti se pojavljuje, mada prvo procitaj ovo da budes sigurna da je to to.

http://labnol.blogspot.com/2006/04/work ... nuine.html

Za upadotve nemoj koristiti sta ti XP nudi, vec program AutoPatcher, koji je takodje legalan. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jun 2006, 10:38 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
jednom sam kupio u hgspotu racunar za firmu, isporucili su ga potpuno cistog (bez prasine, bez software-a), samo smo u kutiji nasli 3cda mandraka linux-a. ludilo.

Vrh

[ 40 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]