banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 15 Jun 2026, 12:40 Danas je 15 Jun 2026, 12:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 13 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Problem sa modemom
PostPoslato: 22 Avg 2006, 12:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jan 2005, 13:15
Nije bitno da li sam na internetu, kucam u wordu, da li racunar samo stoji upaljen, u jednom trenutku modem se prebacuje i sam pocinje zvati. Je li iko imao taj problem. Pomoc!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Avg 2006, 15:17 
To ti kaze da si pokupio negdje dialer pa on zove ko zna koji broj u inostranstvu. Pripazi se da ne dobijes racun sa nekoliko nula.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Avg 2006, 16:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Najvjerovatnije je ovo sto je div Div rekao. Prijatelj moj je prije par godina imao slican problem, ali je on bio poprilicno paranoican pa je nakon 2-3 minute iscupao kabl iz modema. Tih 2-3 minute su ga kostale 30KM. Zvao je broj za konektovanje na neki 'free access now, fuck me plenty' portal u Holandiji. Moj predlog ti je da i ti budes paranoican, dok ne vidis sta i kako. Skeniraj racunar sa nekim anti-spywareom ili anti-virusom, vecina njih odma prepoznaje dialere.

Prije kojih 2-3 godine je takodje bila 'afera' sa dialerima - na Banjaluckom irc serveru decko se hvalio kako surfa za dzabe, odnosno kako ima besplatne sate na internetu. Svi su ga pitali kako, on je nesto trosmisleno odgovaraop. 2 dana nakon toga, Vertygo je pricao sa njime na private i vidio 'telia' u hostu. Buduci da je momak iz Banjaluke, to se cinilo malo nelogicno. Pitao ga je koristi li kakav proxy, na sta je ovaj odgovorio 'Sta je proxy?'. Potom je Vertygo zamolio doticnog da mu kopira broj na koji se konektuje - ovaj je pasteovao dvanaestocifreni broj .. Da, zvao je anonimni Teliin pristup i da dobio je 1800 KM telefonskog racuna za 2 dana surfanja po internetu. I nije bas bilo besplatno :) On je zakacio dialer, ali je i bio dovoljno glup da ga koristi .. nadam se da kod tebe to nije slucaj (vjerovatno nije posto kazes da sam zove).

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Poslednji put menjao V@nja dana 22 Avg 2006, 16:12, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Avg 2006, 16:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Skeniram ga sa Bitdefenderom 8, Nortonom, adawareom, spybotom non stop. Ne moze nista da nadje. Da nije neki hardverski problem? Sad skidam windows defender.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Avg 2006, 16:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Da, zaboravih. Kad dignem slusalicu, nakon sto je odbirao sam modem, kaze da je broj nepostojeci. Ima nade da nije nista uspio naci. Javite mi ako sta saznate.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Avg 2006, 16:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Sve je bolje nego dialer koji je odradio svoj 'posao' :)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Avg 2006, 16:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 20:17
Probaj da preskeniras sa Spyware Doctor...
On bi ti trebao pronaci ako sta ima...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2006, 23:38 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
A moze biti takodje da ti je namjesteno da ti se automatski konektuje "po potrebi", kad god to neki program pozeli, a pogotovo u slucaju ako nemas firewall, pa svaki program ima pristup netu. Stavi firewall (Zone Alarm), procesljaj komp sa ovim navedenim programima, ako koristis IE (vidi tu pod tools>internet options>connections da je zakvaceno "never dial a connection") predji na drugi browser (Opera, Firefox). Ako nista od ovog ne pomogne, istekaj kabl iz modema. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2006, 17:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Popravio sam problem. Drzao sam modem softverski iskljucen, osim kad odem na internet 20etak minuta, odnoso dok dialer ne pocne sam zvati, ali srecom birao je nepostojeci broj u inostranstvu, operater je pricao na spanskom. Odustao sam od antivirus programa, mislio sam puci Widows ispocetka. Na kraju je problem popravio AdAware. Nisam dopunjavao antivirus definicije nekih 40 dana, updateovao sam ga, i poslije scana, uz mnogo problema, eliminisao sam oko 100 kriticnih fajlova, koje prije updatea nije mogao vidjeti ni pod razno. Problem je bio zanimljiv, u toku scana, dodje do jednog odredjenog kriticnog fajla, i tad se restartuje racunar. Morao sam prekidati scan i brisati jedan po jedan kritican fajl i to je na kraju otklonilo problem.
Naravoucenije:
Naoruzajte se svim mogucim antispywere programima, ne trebaju vam "teski " antivirusi tipa Nortona i sl., i redovno ih azurirajte. Koristite Mozillu, Ne IExplorer, mene je 15 minuta sa IE na sumnjivoj stranicu moglo bukvalno skupo kostati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2006, 07:29 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 07:55
T-Com ima na svojoj stranici program Antidialer. Besplatan je. Skini ga, instaliraj, izbaci one brojeve koji su inicijalno uneseni. Kada prvi put budeš radio konekciju, odobri broj i ubuduće nećeš imati nikakvih problema. Ja taj antidialer koristim već dvije godine i sve radi dobro.

biće posve moji, a sve drugo tuđe

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2006, 18:11 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Mar 2006, 02:15
ja jednom dobio 290 km racun kad sam izvadio listing pise da sam zvao Englesku i Italiju pa sam odlucio da uzmem wireles

Zakon

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2007, 21:37 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Jul 2007, 18:00
ja nisam ima problema sa dialerima(dok sa bio na dial-uo) ali mi je zamo surfanje dolazilo i po 80-100 KM zato ja lijepo uzeo WADSL i miran barem znam zašta plaćam

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jul 2007, 19:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jan 2007, 12:40
Dailer....Grrrhhhhh.....
Moj je prijatelj dobio racun od 1700KM!!! :o

Vrh

[ 13 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]