Not now, John! je napisao:
Nemoj me pogrešno shvatiti. Nije osnovna razlika u pomenutim CD-ovima to što je jedan butabilan, a drugi ne.
Ako je CD butabilan velika je vjerovatnoća da je identična kopija originala.
Ako nije butabilan, ko zna šta je neko radio sa njim...
Na "tržištu" ima gomila raličitih verzija WinXP. Treba samo naći pravu.

Prilikom izlaska nove verzije Windowsa, Microsoft izbacuje vise verzija . Postoji upgrade verzija, za starije windowse, i sa njih se uopste ne moze instalirati nov sistem. Zatim postoji OEM verzija koja je napravljena za velike prodavce hardvera, da ide sa novim racunarima, i ta je najcesce osakacena po pitanju drajvera, tj. ima drajvere samo za mashine tog proizvodjaca.
Postoji verzija za siroke narodne mase, ta je najbolja jer obicno u sebi sadrzi sve moguce i nemoguce stvari. Ta verzija se izdaje u bootabilnom i nebootabilnom obliku.
Pored toga, na piratskom trzistu se obicno mogu naci i neke alpha, beta 1, beta 2 i sl.. verzije koje se razlikuju po version numberu......
Sve u svemu krkljanac

.
Ja imam originalni XP, legalan i dosao je kao OEM uz racunar. U taj XP sam u medjuvremenu integrisao SP1, SP2, sve zakrpe poslije SP2 i naknadno sam dodavao novije drajvere za komponente svog racunara, da ne moram da se zamaram sa instalacionim cd-ovima kasnije.
Ta procedura je potpuno legalna, na samom disku od XP-a ti dolaze alati koji ti omogucavaju da radis takve stvari.