banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 15 Jun 2026, 15:17 Danas je 15 Jun 2026, 15:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 79 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Feb 2008, 18:43 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2007, 06:52
MuskoBre je napisao:
Kompatibilnost aplikacija sa OS nije ni priblizno "mali bug"..I SP1 to nije rijesio.

A na koje to aplikacije misliš???? Do sada nisam naišao na nekompitabilnost kako ti kažeš :wink:

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2008, 19:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
slaks je napisao:
MuskoBre je napisao:
Kompatibilnost aplikacija sa OS nije ni priblizno "mali bug"..I SP1 to nije rijesio.

A na koje to aplikacije misliš???? Do sada nisam naišao na nekompitabilnost kako ti kažeš :wink:

To ne kazem ja, nego na desetine hiljada nezadovoljnih musterija. Forumi sirom svijeta su puni tema o nekompatibilnim aplikacijama, gdje je "greska" do OS-a, a ne do aplikacije.
Ako ti nisi iskusio neke probleme po tom pitanju, ne znaci da ne postoje. Kao sto nisi recimo imao neku bolest, ne mozes reci da ta bolest ne postoji.
Kao sto rekoh, forumi sirom interneta su puni po ovom pitanju. Malo se informisi, pa onda daj neki sud, ne mozes davati globalne ocjene na osnovu licnog iskustva. Postoji IT svijet i van tvoje sobe, i tvog PC-a.

Da se malo informises o stvarnom stanju, umjesto divljenja sarolikim efektima Viste (korisnije je, vjeruj mi) :

http://www.informationweek.com/news/showArticle.jhtml?articleID=204801084
http://www.techspot.com/news/29028-Vista-SP1-has-no-effect-on-app-compatibility.html

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2008, 16:24 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
To ne kazem ja, nego na desetine hiljada nezadovoljnih musterija. Forumi sirom svijeta su puni tema o nekompatibilnim aplikacijama, gdje je "greska" do OS-a, a ne do aplikacije.
Ako ti nisi iskusio neke probleme po tom pitanju, ne znaci da ne postoje. Kao sto nisi recimo imao neku bolest, ne mozes reci da ta bolest ne postoji.
Kao sto rekoh, forumi sirom interneta su puni po ovom pitanju. Malo se informisi, pa onda daj neki sud, ne mozes davati globalne ocjene na osnovu licnog iskustva. Postoji IT svijet i van tvoje sobe, i tvog PC-a.

Da se malo informises o stvarnom stanju, umjesto divljenja sarolikim efektima Viste (korisnije je, vjeruj mi) :

http://www.techspot.com/news/29028-Vista-SP1-has-no-effect-on-app-compatibility.html

Mani se te demagogije: "To ne kazem ja, nego na desetine hiljada nezadovoljnih musterija" nego kaži ti meni konkretno koja to aplikacija ne radi???

I dobro se ja informiše ali očigledno da ti to ne radiš kako treba pogotovo kada stavljaš neke linkove iz decembra 2007. godine da nisu malo bajati???

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 16:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

slaks je napisao:
MuskoBre je napisao:

Mani se te demagogije: "To ne kazem ja, nego na desetine hiljada nezadovoljnih musterija" nego kaži ti meni konkretno koja to aplikacija ne radi???

I dobro se ja informiše ali očigledno da ti to ne radiš kako treba pogotovo kada stavljaš neke linkove iz decembra 2007. godine da nisu malo bajati???

Samo za tvoje oci:
1) nekompatbilne aplikacije http://www.iexbeta.com/wiki/index.php/Windows_Vista_Software_Compatibility_List

Obzirom da ti svojim stavovima i izjavama, spadas u sam vrh svjetskih IT kriticara, pa su ti linkovi stari 2 mjeseca "bajati, takodje samo za tvoje oci, velikodusno ti dajem uvid u sledeci link, star 5 dana (valjda ti je to dovoljno svjeze i aktuelno???)
http://www.techworld.com/opsys/news/index.cfm?RSS&NewsID=11426

Dakle...sta imamo ovde?
Listu sa cca. 100 nekompatibilnih aplikacija, kao i savrseno validan link star 5 dana, u kojem lijepo pise, to sto pise...Na kraju krajeva, da zelis vrijeme i volju koju trosis na odbranu Viste pritom koristeci se jezikom tinejdzera kome je maximalan domet neki phpBB exploit, ili 3D UI, potrosis na informisanje, znao bi da je i sam Microsoft zvanicno objavio da SP1 nece donijeti nista, ili skoro nista po pitanju kompatibilnosti. Takodje, znao bi da je i sam Microsot objavio da neke aplikacije koje su radile pod Vistom, nece raditi poslije instaliranja SP1. Izmedju ostalih, u tu grupu spada i planetarno popularni BitDefender...

Nemoj mi samo reci da nemas jos pokoji AS iz rukava, nakon posjeta gorenavedenim linkovima? Tek smo poceli :D

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 17:01 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
Samo za tvoje oci:
1) nekompatbilne aplikacije http://www.iexbeta.com/wiki/index.php/Windows_Vista_Software_Compatibility_List

Obzirom da ti svojim stavovima i izjavama, spadas u sam vrh svjetskih IT kriticara, pa su ti linkovi stari 2 mjeseca "bajati, takodje samo za tvoje oci, velikodusno ti dajem uvid u sledeci link, star 5 dana (valjda ti je to dovoljno svjeze i aktuelno???)
http://www.techworld.com/opsys/news/index.cfm?RSS&NewsID=11426

Hajde prestani da obmanjuješ ove ljude ovde jer se možda neko prevari pa ti i poveruje!!!

Ovaj tvoj link sa nekompitabilnim aplikacijama okači mačku o rep, jer koliko sam video radi se o starim verzijama aplikacija kao što su recimo NOD32 v2.51, NERO v6 ..... i da ne nabrajam više jer je očigledno smešno. Sve novije verzije ovih programa RADE pod Vistom.

I onda te opet pitam: Navedi poznatiju aplikaciju koja je nekompitabilna sa Vistom????

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 17:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Kao prvo, vidim da si elegantno preskocio link star 5 dana, sa izuzetno postovanog izvora, koji govori o daljnjoj nekompatibilnosti aplikacija, i sa SP1.

Sta cemo sa tim? To nista,a ?`Ili pokusavas reci da si ti puno veci autoritet od svjetski poznatih IT casopisa, foruma i portala? Moze biti, moze biti..Ako je tako, moram reci da mi je cast diskutovati sa tako jednom IT svjetskom gromadom..
Ili su jednostavno strucnjaci koji pisu o ovome na linku koji sam ti dao, ludi, pa pisu o necemu sto ne postoji?

Drugo, nisam znao da verzija bilo kojeg programa, ako nije poslednja, onda je stara, i nikome vise ne treba? Kako to onda te iste "stare" verzije rade i pod XP, i W2K, NT, i Win98?
No medjutim, obzirom da ti linkovi stari 2 mjeseca nisu bili dovoljno svjezi, i da ti jedan Nod32 verzija2.51.* predstavlja staru verziju, iako je trojka izasla prije samo par mjeseci, jos jednom samo za tvoje oci :

http://support.microsoft.com/kb/935796/de

Iako je na njemackom (a IT strucnjak kao ti, siguran sam barata sa vise stranih jezika), fino pise da jedan BitDefender, ili jedan Zone Alarm, ili jedan Trend Micro, jednostavno ne rade nakon instalacije SP1. Dakle, Microsoft oficijelni sajt, a nabrojane aplikacije svjetski poznate aplikacije.
Ocekujem da ces sad napisati da ti znas bolje od Microsofta, ili da ove aplikacije niko ne koristi? :D

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 18:02 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pošto očigledno izbegavaš odgovor na moje pitanje već si očigledno teoretičar pa na postavljeno pitanje odgovaraš nekim pričama tipa: bla, bla, bla...a ništa konkretno, mislim da stvarno nemamo šta da diskutujemo.

Dakle da skratim ove nepotrebne diskusije.

Na Windows Visti rade svi programi koji ste koristili i na XP-u. I naravno normalno je da se koriste najnovije vezije tih programa a što se može uraditi jednostavnom nadogradnjom tih programa. Nemojte da vam glavu pune ovakve gluposti koje piše @MuskoBre i slobodno svi oni koji žele nešto bolje od bušnog XP-a, preporučujem da pređu na Vistu. Oni koji to ne žele prećiće i sami za nekoiliko meseci kada XP i zvanično ode u penziju.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 18:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

slaks je napisao:
Pošto očigledno izbegavaš odgovor na moje pitanje već si očigledno teoretičar pa na postavljeno pitanje odgovaraš nekim pričama tipa: bla, bla, bla...a ništa konkretno, mislim da stvarno nemamo šta da diskutujemo.

Dakle da skratim ove nepotrebne diskusije.

Na Windows Visti rade svi programi koji ste koristili i na XP-u. I naravno normalno je da se koriste najnovije vezije tih programa a što se može uraditi jednostavnom nadogradnjom tih programa. Nemojte da vam glavu pune ovakve gluposti koje piše @MuskoBre i slobodno svi oni koji žele nešto bolje od bušnog XP-a, preporučujem da pređu na Vistu. Oni koji to ne žele prećiće i sami za nekoiliko meseci kada XP i zvanično ode u penziju.

Prvo sam ti dao 2 linka gdje pise o nekompatibilnosti aplikacija pod Vistom, sa i bez SP1. Jedini tvoj komentar je bio da su linkovi od 2 mjeseca za tebe bajati.
Nakon toga sam ti dao linkove o nekompatibilnim aplikacijama. Jedini tvoj komentar je bio da su zastarjele verzije, jer su starije od par mjeseci :lol: .
Na link star par dana gdje se govori o istoj temi, u svoja 2 posta, i na moje insistiranje, nisi dao nikakav komentar, nego si jednostavno ignosrisao, kao da ne postoji.
Na link ka zvanicnom Microsoft sajtu, gdje sam Microsoft kaze da BitDefender, ili Zone Alarm, obe svjetski poznate aplikacije, NECE RADITI nakon instalacije SP1, takodje nisi dao ama bas nikakav komentar, takodje kao da ga nisam postavio.

Dakle, nakon mojih postova sa par vise nego validnih linkova, na koje ti nisi imao AMA BAS NIJEDAN JEDINI KOMENTAR, i gdje ti nisi postovao AMA NIJEDAN JEDINI LINK, na kojem stoji da Vista nema problema sa kompatibilnoscu aplikacija, ri kazes da sam ja teoreticar i da ja pricam u suplje? :lol: :lol: :lol:

I naravno, ljudi koji pisu tekstove na svjetski poznatim portalima, za tebe su samo ljudi koji ostalima pune glavu glupostima?? :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 21:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2006, 11:25
A da moderator stavi pod kluc ovu temu kad je ista rasprava ko na temi iznad

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 22:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2007, 10:40
Amen to that, bro 8) :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2008, 09:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Prihvaćena tužba protiv Microsofta i Viste
Federalni sudija u Seattleu je prihvatio građansku parnicu protiv Microsofta, u kojoj Dianne Kelley i Kenneth Hansen tvrde da su prevareni od strane ove kompanije a sve zahvaljujući "Vista Capable" marketinškom triku. Naime, prije nego što se Vista pojavila na tržištu, Microsoft je reklamirao određene računare kao "Vista Capable", odnosno mašine koje be trebale bez problema "gurati" novi operativni sistem sa svim funkcijama. Mnogi kupci tih računara su se razočarali kada su otkrili da njihovi računari mogu raditi samo sa osnovnom verzijom Viste, kojoj nedostaje neke od glavnih osobina dugo najavljivanog OS-a, kao što su Aero interfejs, Flip 3-D navigacijski alat te Media PC. Sam Microsoft je pokušao spriječiti pokretanje ove tužbe tako što su tvrdili da za Home Basic verziju Viste korisnici trebaju imati minimalnu konfiguraciju sa procesorom od 800MHz, 512MB RAM-a te grafičku karticu koja podržava Direct X 9. Sa druge strane, Premium verzija OS-a traži minimalno procesor od 1GHz, 1GB RAm, 40GB HDD te slobodnih 15GB diska da radi "kako treba". To što Microsoft nije obraćao pažnju na Vista-ta-i-ta-verzija Capable oznake bi ih moglo skupo koštati, jer bi se moglo desiti da i ostali vlasnici računara sa oznakom "Vista Capable" a namijenjenim samo za Home verziju, pokrenu tužbe jer ne mogu koristiti Premium verziju. Još ako neko dobije građansku parnicu na osnovu ove strategije Microsofta, to bi mogla biti i najskuplja marketinška greška svih vremena.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2008, 08:11 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Sa'će drug Slaks da kaže kako Vista u svim verzijama radi na svim računarima i da će Windows 7 raditi i na peglama...

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2008, 16:00 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

blue je napisao:
Sa'će drug Slaks da kaže kako Vista u svim verzijama radi na svim računarima i da će Windows 7 raditi i na peglama...

Neću :wink:

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2008, 10:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ballmer brani Vistu
Izvršni direktor kompanije Microsoft Steve Ballmer nedavno je priznao da postoje određeni problemi kada je u pitanju kompatibilnost hardvera i aplikacija kod poslednjeg izdatog operativnog sistema, Windows Vista-e, ali je on naglasio da Vista svakim danom postaje sve bolja. Istom prilikom je dodato da je Microsoft možda načinio nekoliko grešaka objavljivanjem Windows Vista-e ali i da je ovaj operativni sistem daleko od katastrofalne greške ove kompanije. Ballmer navodi i da je objavljivanjem SP1 načinjen veliki korak napred te da je omogućen veliki pomak napred kada je u pitanju kompatibilnost koja je najpre došla usled zajedničke saradnje sa ostalim proizvođačima opreme.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2009, 10:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Uskoro Vista SP2
Service Pack 2 za Windows Vista će biti objavljen toku ove nedelje u vidu pred RC verzije nakon što je Microsoft ažurirao plan za objavljivanje softvera. Konačna verzija SP2 bi trabala da se pojavi krajem aprila ili početkom maja meseca ukoliko ne dođe do nekih novih odlaganja. U međuvremenu objavljen je i datum pojavljivanja finalnog Release Candidate build-a, a to je 16. februar. SP2 podrazumeva podršku za novi hardver i nove standarde. Update će korisnicima omogućiti da narezuju Blu-ray sadržaje, imaju update-ovani Bluetooth 2.1 paket karakteristika i da dodaju Windows Search 4.0 za brže i efikasnije pronalaženje fajlova, između ostalog.

Vrh

Tema posta: Re:
PostPoslato: 08 Feb 2009, 23:17 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 08 Feb 2009, 22:23
ja koristim Vistu Home Premium..ima vec 4 mjeseca..i bas je ok

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 22:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Imao sam Vistu na laptopu (licencirana9.

odletjela je u vjecna lovista.

sad imam (ne)licencirani XP :)

J'ai dit, Aicha, prends, tout est pour toi

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2009, 09:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
imam originalne instalacije Viste SP1 na skoro svim europskim jezicima (ima i Hr i Sr) kao i arapski i kineski :)
jedini je problem sto su na DL diskovima

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2009, 13:11 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2008, 12:02
Vader je napisao:
Prihvaćena tužba protiv Microsofta i Viste
Federalni sudija u Seattleu je prihvatio građansku parnicu protiv Microsofta, u kojoj Dianne Kelley i Kenneth Hansen tvrde da su prevareni od strane ove kompanije a sve zahvaljujući "Vista Capable" marketinškom triku. Naime, prije nego što se Vista pojavila na tržištu, Microsoft je reklamirao određene računare kao "Vista Capable", odnosno mašine koje be trebale bez problema "gurati" novi operativni sistem sa svim funkcijama. Mnogi kupci tih računara su se razočarali kada su otkrili da njihovi računari mogu raditi samo sa osnovnom verzijom Viste, kojoj nedostaje neke od glavnih osobina dugo najavljivanog OS-a, kao što su Aero interfejs, Flip 3-D navigacijski alat te Media PC. Sam Microsoft je pokušao spriječiti pokretanje ove tužbe tako što su tvrdili da za Home Basic verziju Viste korisnici trebaju imati minimalnu konfiguraciju sa procesorom od 800MHz, 512MB RAM-a te grafičku karticu koja podržava Direct X 9. Sa druge strane, Premium verzija OS-a traži minimalno procesor od 1GHz, 1GB RAm, 40GB HDD te slobodnih 15GB diska da radi "kako treba". To što Microsoft nije obraćao pažnju na Vista-ta-i-ta-verzija Capable oznake bi ih moglo skupo koštati, jer bi se moglo desiti da i ostali vlasnici računara sa oznakom "Vista Capable" a namijenjenim samo za Home verziju, pokrenu tužbe jer ne mogu koristiti Premium verziju. Još ako neko dobije građansku parnicu na osnovu ove strategije Microsofta, to bi mogla biti i najskuplja marketinška greška svih vremena.

Al' i ovo je opasan idiotizam. Koliko je meni poznato, postoje dvije vrste tih naljepnica: Vista Capable i Vista Premium Ready. Vista Premium Ready je postavljana na računare koji mogu "gurati" kompletan OS sa Aero sučeljem i sličnim zezancijama. Za Vista Capable to nije slučaj. Čak mu i samo ime kaže da je taj PC samo u mogućnosti pogoniti Vistu, ali ne i kompletno Vistino sučelje.

Glupi Amerikanci, njima fakat sve treba nacrtati. Ništa naljepnice i to, samo crteži, da dobro shvate o čemu se radi.

Evo i citat sa Wikipedie:
"Computers capable of running Windows Vista are classified as Vista Capable and Vista Premium Ready. A Vista Capable or equivalent PC is capable of running all editions of Windows Vista although some of the special features and high-end graphics options may require additional or more advanced hardware. A Vista Premium Ready PC can take advantage of Vista's higher-end features."

Vrh

[ 79 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]