banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 15 Jun 2026, 20:07 Danas je 15 Jun 2026, 20:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 45 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2004, 01:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
bash tako misk0!
key je key... tebi treba key samo da bi aktivirao instalaciju... a kad jednom instaliras program... on je u potpunosti funkcionalan kao i licencirani! s jednom razlikom.. nema tehnicke podrske ;)

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2004, 10:42 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
progression je napisao:

hm... ne slazem se sa tobom, ali slazem se da je nt4 bio slag na tortu, svojim nekvalitetom i bagovitoscu.

Tvoj licni stav... Cinjenica je da je bio najbolji MS-ov OS u to vrijeme a ti mozes komotno pjevati borbene hvalospjeve u korist obicnih windows-a (1-3.11)

progression je napisao:
mIRCon je napisao:
Za servere (sto se MS-ovih OS-ova tice) koristio se NT 4.0 Server koji je bio (i ostao) tata-mata ...

UUUU... pa gdje ti zivis covjece? Koji tata-mata koji kurac. Smece najobicnije, nije ni do koljeni bilo kojoj verziji linuxa ( u to vrijeme, a i danas vise manje).

Momak, imas li ti problema sa vidom i citanjem ?? Podebljao sam ti dio koji si i ti sam citirao.. pise lijepo (sto se MS-ovih OS-ova tice) Bojim se da nemam sta dodati vise... A i sam sam u vie navrata na raznim podforumima rekao da sto se servera tice MS nema ravnopravnog konja za igranje u poredjenju sa Unix based OS-ovima.. Dakle pazi malo sta pricas ako nisi upucen u neke cinjenice...

progression je napisao:
Da, ako ti je ETF svijet. Na intranetu mogu i ostati sto se mene tice.

Hmmm... lijepa opaska i ironija puna cinizma... No neumjesna i suvisna... u svijet sam prvi put izasao preko BBS-ova (skontaj koje godine) tako da cisto sumnjam da mi ETF predstavlja "svijet"... A nisam ni znao da guraju NT 4.0.. mislio sam da su presli na w2ksvr...
Elem, malo procesljaj net, pogledaj korporacije, snifaj, skeniraj, radi sta zelis - vidjeces svakako poprilican broj NT 4.0 servera ma sta ti ovdje pricao i pravio se pametan...

progression je napisao:
Uh... Xp je sranje tu se slazemo; Hehe... w2k3, to si sad ovde rekao i nemoj pred nekim drugim, ispasces glup.

Hvala na upozorenju, znaci od sada cu biti pametan ... Momak, moj licni stav je moj licni stav - ako ljude karakterises prema licnom afinitetu kao pametne/glupe onda svakako trebas reorganizovati svoja shvatanja...
Zasto w2k3 svr smatram bezveznim... Pa cini mi se da nema radikalne promjene i poboljsanja u odnosu na w2k svr a svakako trazi jace masine od spomenutog.. Opet je usminkan (iako ne kao XP) sto za jednu serversku masinu nije bitno bas kao sto meni nije bitno da li je nasminkana Pamela Anderson ili ne (kad me "stoli bojko" za njom u svakom slucaju)... Fise je forsirano objavljen kao neki odgovor na pitanje "zasto XP nema svoju serversku verziju" nego kao neka stvarna potreba ...

techX je napisao:
Win NT 4.0 JESTE odlican operativni sistem (bio i ostao, uz Service packove danas) i predstavljao je korak napred za Microsoft, ali se ne moze porediti sa Windows 2000 Server-om, kao ni Windows 2003 Serverom....

Slazem se ... a nije mi ni palo na pamet da poredim dobri stari NT 4.0 sa recimo (po meni, najboljim MS-ovim serverskim proizvodom) W2ksvr/adv. svr-om .... a pogotovo ne sa (ponavljam se u istom postu) unix based OS-ovima ...

I sam Longhorn ce biti svakako drugaciji od bilo kojeg MS-ovog OS-a a LH Server bi (ako budu iole pametni) treba napraviti nesto od sebe... S obzirom da se radi no novom fs-u, i nacinu rada mozda i bude nesto od toga a opet, s druge strane, mozda se sve pretvori u sareno sr*nje koje ce pred svega traziti i dodatne drajvere i licencu za kuciste koje obavezno mora biti sareno u stilu windows boja :)))
LH trenutno sada lici na, kao sto si rekao, pravu bojanku.. no za sve ove build-ove (koliko ja znam) jos uvijek nije predstavljen novi fs i ostale "ultra-mega-olaksavajuce" servise i opcije koje MS 'kuje u zvijezde' :)

Toliko od mene ... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2004, 15:49 
Citiraj:
Momak, imas li ti problema sa vidom i citanjem ?? Podebljao sam ti dio koji si i ti sam citirao.. pise lijepo (sto se MS-ovih OS-ova tice)

Hvala sto si ukazao na neke od mojih pogresaka tokom citanja tvoga
texta.

Citiraj:
u svijet sam prvi put izasao preko BBS-ova (skontaj koje godine)

Anegdote iz tvog dugogodishnjeg iskustva me ne interesuju, a i tebe ne cine nista mudrijim ako si se skontaj koje godine kacio na BBS.

Citiraj:
tako da cisto sumnjam da mi ETF predstavlja "svijet"... A nisam ni znao da guraju NT 4.0.. mislio sam da su presli na w2ksvr...

hm.. josh uvijek koriste nt4 (uglavnom) ali ima tu i w2000.

Citiraj:
Momak, moj licni stav je moj licni stav - ako ljude karakterises prema licnom afinitetu kao pametne/glupe onda svakako trebas reorganizovati svoja shvatanja...

buduci da me ne poznajesh, ne mozes to ocijentiti na osnovu jedne recenice.

Hm.. nisam planirao da se ovo pretvori u licno prepucavanje, za to imamo politiku jelte?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2004, 19:37 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Ok .. sa ovim postom flame je okoncan ??
Nije li ??

p.s. nisam ni spominjao anegdote, niti sam ih imao namjeru spominjati posto takve stvari pricam obicno sa ljudima koje znam i koji imaju slicna sjecanja pa ih zajednicki dijelimo ... :)

Da ne bude sve tako crno sto se XP-a i W2k3svr-a tice - dobri su oni ... za PE ... (posto se w2k ne moze iskoristiti za pravljenje istog) a do samog PE-a tesko se moze doci klasicnim legalnim i regularnim putem .. :)
Za sve ostalo - moze proci ali uz debelo tweak-anje i brdo memorije (no ovo zadnje bi svi htjeli imati? zar ne ? :)

Toliko od mene ... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Feb 2004, 01:32 
mIRCon je napisao:
p.s. nisam ni spominjao anegdote, niti sam ih imao namjeru spominjati posto takve stvari pricam obicno sa ljudima koje znam i koji imaju slicna sjecanja pa ih zajednicki dijelimo ... :)

heh... lijepo receno, ali samo to. necu dalje, stvarno nemam snage za prepucavanja.

Vrh

[ 45 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]