sinip je napisao:
Осим што је убиВен "Метро"?

Мени доста.
Znaš da me je skoro pa sramota, ali moram reći da je PKT ovaj put u pravu. Kao sklonili su metro i vratili Start meni, a zapravo su ga umjesto preko cijelog ekrana (kad je bar bio pregledan) ugurali u jednu vertikalnu kolonu i to nazvali "reinkarnacijom" Start menija. Prije sam brzim skrolom mogao pronaći željeni program, a sada je to praktično nemoguće jer uz svaki program stoji džinovska ikona i skrolanjem u jednoj koloni po vertikali trebala bi mi vječnost.
U redu, koristiću Search opciju, ali kakva je onda razlika između finalne verzije Win8.1 i Win10 po pitanju startnog menija, osim što je kod Win8.1 bio podijeljen u dva nivoa "Metro plus programi koje sam izbaciš na Start Screen" i "All Programs", a kod Win10 je to zgruvano u dve kolone "All Programs" + "Live ploćice i programi koje dodaš pored". Pa Win 8.1 je onda dvaput pregledniji. A ni jedno ni drugo nema veze sa izvornim Start menijem.
O drugim pi*darijama koje su napravili da im sistem sve više liči na *ebeni android i da mi treba mali milion klikova da dođem do onog što mi treba i što sam prije nalazio sa najviše tri klika, neću ni da govorim. Naravno, sve to će proći i razularena gomila će objeručke prihvatiti novinu, jer im sada konačno i desktop OS liči na ono što po cijeli ubogi dan dr*aju po telefonu. M$ već dvije decenije uspješno dokazuje da može da računa na procjenu kako će 70% i više kućnih korisnika da se ponašaju kao ovce i da će im izvikano novo čedo uvijek lako uvaliti, a samim tim prisiliti i manjinu da se povinuje trendovima. Dovoljno je ponekad pročitati samo neke komentare ovdje i shvatiti da je M$ u pravu sa svojom procjenom udjela naivčina u ukupnom broju korisnika.
- Konačno su sklonili Metro! / Konačno su vratitli Start meni! - Gore sam objasnio da to nema veze s istinom.
- Igrica mi je fenomenalna sad kad radi na DirectX 12! - Igrica ne koristi DirectX12 jer niko do komentatora nema grafičku karticu koja je DX12 kompatibilna. DirectX tehnologija kao jedan od zaštitnih znakova M$-a funkcioniše tako da podršava dve generacije unazad, odnosno sistem će da radi koristeći DX11 ili DX10, zavisno od grafičke kartice i njenih specifikacija. Još uvijek koristite iste API-je pobogu.
- Jeeeee, notifikejšn bar! *ebem ti život i operativni sistem u kojem je najvažnija stvar da li je trenutna temperatura 24 ili 25 stepeni i da li će za 4 dana biti isto sunčano ili će pak biti umjereno oblačno. I to ćeš provjeravati na svakih pola sata jer nisi zapamtio nijedan prethodni put kad si gledao jer si postao zombi kojeg je Google s Androidom napravio pa je M$ shvatio da je vrijeme da kopira njegove ideje da ne bi izgubio rat,
Ima još tona toga, ali mi se na da pisati više. Samo se nerviram.