HogarSTRASNI je napisao:
Uopste nije istina da nema rupa u drugim beowserima, i da niko ne pise o tome ako zelis ja cu da ti nadjem stranice na kojima imas propuste i za operu i za mozilu... i to prilicno opasne propuste...
Sve i jedan software ima rupe, ali cinjenica je da najvishe, ubjedljivo najvishe virusa puse korisnici IE i OE. Nisam stvarno cuo da je neko preko Opere popusio virus ili recimo preko Mozille.
Citiraj:
Da znam da mozes da ih skines i instaliras mimo IE, a da li to zna ostali broj korisnika kojima vudu strucnjaci u servisu gdje kupe racunar i dobiju piratski XP ili neki drugi MS OS ugase auto update? Sta sa njima? Ma daj molim te ....
Cuj, u Bosni, Srbiji ... se jos tako radi, ostatak svijeta KUPUJE software, znaci ako dodjes u prodavnicu hardvera odaberes komponente, pozelis da ti instaliraju ostatak potrebnog software-a - to sve fino iskesiras, bilo office, koji je 500CHF bilo Norton AV koji je za 1 godinu 80CHF, bilo sta drugo..
Citiraj:
Nisam bas siguran da ima MS standard za pravljenje stranica ...
Naravno, potrazi na MSDN njihove definicije CSS-a. Imas fino napisano pa mozes uporediti sa W3 definicijama i uociti razlike.
Citiraj:
Sa netscape i ostalim ces imati grdne probleme ako zelis da vidis .net strane (a slozices se da ih je svaki dan sve vise), a da li su SSI to nisma diskutovao nego naveo primjer nekompatibilnosti ...
Ja te pitam kakve veze ima serverska sa klijentskom tehnologijom ? Eto..
Objasni mi zasto se stranice napravljene u .NET tehnologiji ne vide u NN ??
Citiraj:
Mene kao investitora zanima da stranica bude vidljiva sto za vise ljudi a ne da neko mora da skine jre da bi nesto video ... ili tak slicne stvari ..
Jako malo stranica danas koristi JAVA za prikaz podataka, uglavnom su to Intranet applikacije koje rade specificne poslove.
Not Now John
Cista sumnjem da te AV i Firewall mogu zastiti, kako te mogu zastiti zakrpe ... (bar iz mog iskustva).
Citiraj:
Microsoft Corp. je izdao sigurnosnu nadogradnju za nedostatak koji je omogućavao hackerima da popularne web stranice pretvore u prijenosnike virusa.
Ovo je toliko uopsten post, kao da je prepisan iz dnevnih novina, gdje jednom mjesecno objave slican clanak

...