banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 15 Jun 2026, 15:12 Danas je 15 Jun 2026, 15:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 29 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Jun 2009, 15:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2003, 22:48
Dakle, ovako: otvori Registry Editor (Start -> Run..., pa ukucaj regedit) i idi do ključa HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop. U njemu pronađi unos SCRNSAVE.EXE i napiši ovdje koja je njegova vrijednost. To je lokacija fajla screensavera. Taj fajl trebaš zamijeniti sa nekim drugim (nadam se). Bitno je koja je ekstenzija, da li je scr ili neka druga.

Trebam li govoriti da prčkanje po registryju može biti opasno po život operativnog sistema? :)

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2009, 18:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
ama ljudi tražite od lika da sebe računar u firmi.

Da li znate da može imati probleme zbog toga.

U nekim firmama postoji i problem otkaza u slučaju zaebavanja sa postavkama na radnom kompjuteru

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2009, 18:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
DELLBOY je napisao:
moli admina da ti uništi screensaver. drugo ti ne preostaje

Naravno.
Kod nas na posao došla jedna djevojka koja je imala običaj da sve poremeti u tuđem računaru.
Najgluplje mi je tražiti neke osnovne postavke koje su podešene od samog početka i pošto mi je dozlogrdilo da strahujem da mi greškom ne uprska stvar u informacionom sistemu postavim pass. i stavim screensaver na 1 minut (ne može manje).
Idućeg dana sam postavila pass. na ostale računare i svi smo odahnuli.
Jadnica se polomila pokušavajući provaliti pass ali bezuspješno.

Valjda postoji razlog zbog čega je postavljen password na kompjuter.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2009, 18:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

DELLBOY je napisao:
ama ljudi tražite od lika da sebe računar u firmi.

Samo predlažem da pročita vrijednost registry unosa. To mu sigurno neće sjebati računar, naravno, ukoliko nije uglavio čačkalicu u dugme Delete, pa nešto slučajno obriše u registryju.
Talija je napisao:
i stavim screensaver na 1 minut (ne može manje).
Idućeg dana sam postavila pass. na ostale računare i svi smo odahnuli.
Jadnica se polomila pokušavajući provaliti pass ali bezuspješno.

Valjda postoji razlog zbog čega je postavljen password na kompjuter.

Naravno da može manje, socialbug je to gore opisao. A ako govorimo o nekom radnom okruženju, kakva je produktivnost rada ako je screensaver postavljen da se pokreće nakon 1 minute? Znači, čitam neki PDF o MySQL-u, ali svake minute moram pomjeriti miš da me ne bi prekinuo screensaver (nije li me već prekinulo pomjeranje miša?). Možda je "jadnica" upravo sa tim imala problema.
U svakom slučaju, postavljanje restrikcija korisnicima samo zato što znamo postaviti restrikcije pa hoćemo da to pokažemo nije nikako opravdano. Ne kažem da je to ovdje slučaj, ali po načinu na koji si ispričala ovaj slučaj sa "jadnicom" - moguće je da jeste.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2009, 08:49 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Nov 2008, 13:11
evo

Slika

unos je prazan, tj. u registry-ju nema poziva na .scr fajl

hvala ostalima na komentarima, ali tačno znam šta hoću i šta radim

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2009, 10:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Čudno...

Nisam siguran gdje se još može kontrolisati lokacija screensavera osim u registryju. Jedino da se učitava sa domaina.

http://www.2shared.com/file/6418343/d45e63b3/Empty.html
Skini ovaj fajl, to je prazan program, nećeš ni primjetiti da se pokreće. Smjesti ga negdje na hard disk, a u ovaj unos unesi njegovu stazu, znači C:\gluposti\Empty.exe na primjer. Osim ako postavke screensavera u lokalnom registryju nisu overrideovane nečim drugim, treba da radi, probao sam kod sebe.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2009, 11:18 
Početnik
Početnik

čekaj, ne vrijedi stavljati program koji neće biti pozivan.

skontao sam šta je urađeno sa screensaverom. korišten je program eltima swf toolbox koji konvertuje flash sadržaje u screensavere, link na

http://www.eltima.com/products/swf-tools/

što je najinteresantnije, kad se taj program skine i instalira, pri pokretanju, spybot prijavljuje da je proces swf_toolbox.exe identifikovan kao powered keylogger!

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2009, 11:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Hoćeš reći da vam je administrator instalirao keylogger na računare? Ne znam gdje radiš i kakva vam je organizacija u firmi, ali to je za prijavljivanje šefu i to odma'. Ako vam takav šaban radi kao administrator, otišli ste u krivi q!

Sad pročitah tvoj prvi post - je li tebi problem konkretno taj screensaver ili to što ide na logon ekran pri izlasku iz njega. Pošto ja cijelo vrijeme kontam da ti screensaver kao takav ne štima.

Ako uradiš ovo što sam ti rekao, opet će ti ulaziti u logon ekran, tako da to nije riješeno... A ako ti je problem taj logon, da li si probao promijeniti unos ScreenSaverIsSecure na 0? Možda taj unos nije overrideovan domainom.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2009, 13:19 
Početnik
Početnik

znači, problem je to što se screensaver pokreće svakih 15 minuta neaktivnosti i što se onda moram logovati u windows što me ometa pri radu. ne odgovara mi automatsko lockiranje windowsa jer kad želim da ga zaključam, onda ću to i uraditi manuelno.

e sad iz prve slike se vidi da ovaj program eltima screensaver je izabran kao screensaver i da je to polje zatamnjeno zajedno sa opcijom, on resume password protect, tj. ne mogu to mijenjati.
kad sam našao taj program na internetu i instalirao demo verziju, spybot (antispyware program) sa ažuriranim definicijama mi pri pokretanju eltima programa javlja da je detektovao 'known keylogger' program, te ga nisam htio ni pokretati (da vidim kako funkcioniše), već sam išao na terminate i deinstalirao program te provjerio računar detaljno sa više programa i čist je od napasti. u specifikacijama programa na internetu (link sam ostavio) se nigdje ne kaže da je to keylogger već da je to program za konverziju video formata...

scrnsaver is secure u registry je već postavljen na nulu, što znači da ne vuče odatle podatke...

Slika

Vrh

[ 29 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]