banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 15 Jun 2026, 17:40 Danas je 15 Jun 2026, 17:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 21 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Jun 2008, 20:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2006, 11:25
Njemu taj komp sluzi samo za skidanje i isprobavanje programa, zato je toliko mnogo virusa mada sam malo i ja iznenadjen.

Da cu koristiti ja AV u skorije vrijeme ne vjerujem. Virusi naprave manje stete nego sam AV. KAd se sjetim jos vremena kad sam ja koristio AV. Prvo lose iskustvo je bilo sa kasperskim koji mi je non stop brisao program cim bi ga kompajlirao. Drugi put sa NOD-om koji je poceo brisati sve po redu pa onda i samog sebe(nesto korisno :D ).

Zasto koristiti AV? On ne pruza 100% zastitu. Vecu zastitu korisniku pruza njegova svijest pri koristenju kompjutera. Naravno vjerovatno mnogima od vas pazenje stalno na sta ce te kliknuti prestavlja dodatni posao, sta i jest. Meni nije problem dva puta mjesecno odvojiti 10+ sati da "rucno" pregledam kompjuter i sto cu dnevno izgubiti 20 minuta zbog limitiranog korisnika. Naravno nije svako ja i takav ce nego koristiti AV.

Sad da AV cuva podatke ne bih se slozio, ipak je bolje svaki treci dan raditi kompletan backup nego se pouzdati u AV.

Vrh

[ 21 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]