banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 15 Jun 2026, 14:50 Danas je 15 Jun 2026, 14:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 83 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 07 Avg 2002, 10:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Nije XP samo šarenilo, ima on mnogo poboljšanja "ispod haube", posebno u odnosu na Win9x i Win ME a opet rade igre na njemu pa imaš stabilan sistem na kome rade igre što prije nije bilo. Ne znam za količinu prednosti XP u odnosu na Win2000 ali znam da su ljudi prelazili sa Win2000 na XP i bili zadovoljni.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Avg 2002, 11:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
Ima onih koji su presli pa bili nezadovoljni pa se vratili
Jedan od tih pishe ovu poruku.
Win2k najbolji windows ikad napravljen ..
probao sam sve ... na masini kuci stoji mi vec, skoro 20 mjeseci
i nemam namjeru da ga reinstaliram .
radi ....

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2002, 12:01 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 09 Maj 2002, 01:00
Pa vidi ovako misk0 ja sam ga imao Dobar je on nema shta ali nekako mi djeluje kao prelazni OS izmedju Win 98 i W2000 nesto kao Win ME ja sad imam W2K al imam problema a to je u sledecem kod dizanja tj Bootanja potrebno mu je smijesno vishe vremena nego XP-u.Inache u toku rada on radi sto bi rekli " ko mozak" :)) Ne znam zasto stavio sam mu sve SP-ove i SRP2 i VIA 4in4 Drivere najnovije svjeze......
Navodno problem je u VIA nesretnom Chipsetu KT133 jer navodno nesto se ne slaze bash najbolje sa W2K?
A mozda je problem i zbog AMD Durona na 1 Ghz ? A imam i 384 MB SDRAM-a ! mislim da je to vishe nego dovoljno ?
Ako neko zna rjesenje nek javi za koji dan jer inache prelazim na XP Ponovo koji je ako nista drugo bio duplo brzi kod Bootanja...

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2002, 13:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

SEAWOLF je napisao:
stavio sam mu sve SP-ove i SRP2 i VIA 4in4

valjda 4in1 :)

Ne znam šta da ti kažem, nemam ličnog iskustva sa tom situacijom. Ako ništa ne pomaže a na XP radi kako treba onda je problem u Win2000, zbog nečega se ne slaže najbolje sa tvojim hardverom. Možda bi flash biosa sredio stvar, i ja sam pod XP imao neki problem koji je flash biosa riješio. A šminka se u XP-u može "ukinuti", može se podesiti klasični izgled. I da, XP važi za sistem koji se brže boot-a od ostalih, pogotovo u početku :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Avg 2002, 13:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nije problem do W2k vec do drivera..
odnosno do toga da su proizvodjaci napisali loshe drivere
za taj chipset. ili je sam chipset losh ..
A XP se brze boota, ali sto se tice stabilnost, pouzdanosti ..
jako kriticno .. onda nekih glupih ogranicenja tipa da ne
mozes da ubijes program kad pozelis ... uh uh sit sam toga
da..
mrezni rad gdje ima 98ica i drugih windowsa jako mu je
losha strana

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Avg 2002, 14:41 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Xeon: hehe pa pricali smo o tome ako se ne varam ...
Ako ti ne smeta duze dizanje sistema ostavi ga :)
A u svakom slucaju nije lose odraditi flash bios-a pogotovo za ploce sa 133/A chipsetom (prvi pogotovo) .. mnogi su tek bios flash-om ispravljali poznati problem trzanja zvuka sa tim chipsetom .. iako novi via4in1 4.40 imaju sve moguce zakrpe nije ni to lose probati ...
naravno najbolje je imati sve najnovije drajvere pa probati .. a do dizanja moze biti svasta..
pricao sam ti da je moj prijatelj kupio dobru masinu (athlon xp 1.6, 256 DDR, asus ploca A7A266 (nije via chipset nego Ali magik 1, ali i moj drugi prijatelj je ima i pici mu sve odlicno) itd .. znaci nije losa masina, ali mu se XP (da xp) dizao sporooooooo do bolaaaaaaa, trebalo mu je skoro 2 minuta da se digne (a nema mreznu karticu koja inace usporava dizanje sistema bilo kojeg :) ... Sta je tacno bilo nikad nismo otkrili, sve najnovije, sve postelano, itd .. kad se jednom digne sljaka savrseno i brzo .. ali dizanje je islo sporo ...

Dakle, znas onu, ako nesto dobro radi nemoj dirati previse :)))
eventualno flash biosa, jer ima dosta caka oko tog, da ga nazovem, problematicnog via 133 chipseta (revizija A je mnogo bolja) ... a ima i nekih caka oko w2k sa odredjenim plocama.. a to nova verzija bios-a ispegla .. na kraju krajeva pogledaj sajt proizvodjaca ploce i verzije bios-a koje su dostupne pa gledaj sta je koja popravila (naravno svaka verzija ima isparvke iz proslih verzija, ali cisto da znas kad citas history , mozda i naletis na slicne probleme, probleme oko irq-ova, pci kasnjenja, agp-a itd ... :)

p.s. drajveri su majka... na drajverima sistem pociva, a ne na "ultrabrzom" procesoru :) kod ploca se to najvise vidi u stabilnosti sistema (ima i u brzini naravno), a kog grafickih skoro sve sto vidis je poboljsanje brzine i eventualno ispravke bagova i nove podrske itd..

Toliko od mene ... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2002, 11:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
vader, i win ME spada u win9X
Win ME ti je nadogradjena 98-ica
pozdrav
necu da komentarisem XP jer sam imao mnogo negativnih iskustava sa njim.Sjeca se vader sta mi se sve isdesavalo na njemu i mrzim gaaa :)
bas cu sad probati da ga nabacim kad si sklopim ovaj racunar sa duroncicem na 1,2ghz pa cemo vidjeti kako ce funkcionisati.
E da, cuo sam da se GF2 mx 64Mb moze zbaviti za nekih 100-tinjak maraka, jel to tacno???
pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2002, 13:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ulrich je napisao:
vader, i win ME spada u win9X
Win ME ti je nadogradjena 98-ica

Znam

Citiraj:
cuo sam da se GF2 mx 64Mb moze zbaviti za nekih 100-tinjak maraka, jel to tacno???

Ovo ne znam :), već neko vrijeme ne pratim
Ako te interesuje polovna pogledaj u oglasima a ako te interesuje nova kartica u Srbiji pogledaj ovaj sajt, a ako te interesuju cijene kod nas pogledaj po firmama.

Ali ako ti brat bude nabavio ono što si rekao i još posebno ako nabavljaš 17" monitor ne preporučujem tako slabu grafičku, posebno ako se voliš s vremena na vrijeme igrati. Nabavi neku čistokrvnu GF2 Titanium ili čak GF3 Ti200 (obe svakako sa DDR memorijom). I njima su cijene pale.

64 MB na MX ne igraju neku ulogu, to je više marketinška navlakuša, ne rade nimalo ili rade zanemarljivo malo bolje od istih MX sa 32 MB, dokazano. To je zbog slabije arhitekture MX čipa i sporije memorije pa kartica ne može da iskoristi 64 MB. Neki proizvođači su kad je memorija bila jeftina stavljali na MX kartice 128 MB samo da bi se raja polakomila i kupila.
Bolja je kvalitetnija MX sa 32 MB nego neka lijeva sa 64 MB.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2002, 14:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ne znam vader, u lanacu sam neki dan bio i cjene tih grafickih su ovakve:
http://www.lanaco.com/racunari/graficke_karte.htm
i tu nema gf3
pogledaj pa mi javi misljenje

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2002, 16:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Moje miljenje o Lanaku je da je bezobrazno skup. Sad sam samo preletio pogledom jer sam gledao cijene i na drugim sajtovima. Kad sam ja prije nabavljao računar pa nabavio cjenovnike raznih banjalučkih firmi Lanako je bio baš skup. Ne preporučujem Lanako. Pogledaj u Aneksu, oni ne daju cjenovnik jer im je takva poslovna politika, moraš otići lično kod njih i pitati šta imaju i koliko košta ali oni su povoljniji, ili to možeš ispitati i telefonom.
Za šta ćeš koristiti računar i koji (koliki) monitor ćeš nabavljati?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2002, 20:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

hmmmmm
racunar koristim za svasta
nista konkretno, jedino sam odskora krenuo c++ malo uciti i tako ali to nije zahtjevno.Uglavnom svaklojaki programcici, photoshop me veoma interesuje tako da dosta vremena i tu provedem.Uglavnom tako ti neki graficki programi, igre......
monitor cu najvjerovatnije uzimati philipsov 17", on je nekih 400 km jest da se moze navci i jeftinije ali vidjecemo.

Vrh

Tema posta: Reply na Sve ovo
PostPoslato: 09 Avg 2002, 13:32 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 09 Maj 2002, 01:00
Kao Prvo Ulrich ne uzimaj Philipsov monitor nikako ja sam se sjebo nemoj ni ti ! posebno NE 107 E ili slicno po gradu ima neka pricha da je "authorizated dealer" ??? uvezao po smiesnoj nabavnoj cijeni nekoliko hiljada 17" -ki sa Fabrickom Greskom Radije otidji u Mont Computer i uzmi DTK 17" H700-PXW Like me :) monitor ubija a i cijena je prihvatljiva 370 KM.
Sto se tiche XP-a Vratio sam ga opet jer mi PC Postize The Best Performance sa njim sve Bukvalno leti sto nisam mogao reci za W2K i na kraju krajeva XP je nesto novo i zasto ne biti "IN" sa svijetom pa jebem ga kad ga toliko reklamiraju ne moze biti losh :) ah da na kraju ne cini li vam se W2K malo kao History kad je bila 1999 God :) A i Brand Name masine dolaze sa instaliranim XP - om a koncem godine i izlaskom .NET servera tu ce biti i kraj W2K Serverske familije zar ne ?:) Znachi XP je Buducnost kakav god da je ( Zvucim li ko da Radim za MS ??? :) ).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2002, 14:57 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Heh ... samo jedno pitanje..
Zasto i danas mnoge velike fimre koriste NT kao platformu za servere, za workstation-e, i tome sl ? .. NT 4.0 ni manje ni vise nego isti onaj NT 4.0 iz avgusta 1996 godine (naravno SP6 je nabacen)
Eto cak ni w2k server ne furamu... W2k i dalje ostaje car, kralj, prvak u skoku u dalj ... to je cinjenica :)))
XP je samo sminka .. cak je i SP1 beta oko 250 mb sto ipak govori malo o samom proizvodu... Ima simpaticnih stvari ali ima i nezavrsenih ili "nesposobnih" stvari u sebi ..
No, kao sto svi znamo, sve je to stvar ukusa ... (a ima ljudi koji cijene brzinu, stabilnost, sigurnost OS-a,,,, XP-a u svakom slucaju ne :))

Toliko od mene ... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2002, 16:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

seawolf, da uzmem dtk-ov monitor ili bilo sta njihovo ne pada mi na pamet jer je to po mom misljenju najjadnija firma koja proizvodi racunarsku opremu.Imao sam njihov citav racunar kao i jebeni monitor ali je bio 14" i taj imam josh i ocajan je, ali bas ocajan.Mrzim DTK i nema sanse da uzmem njihov monitor, em mislim da je smece em ni estetski ga nisu dobro odradili.Philipsovi monitori su ocajni a ja ne znam zbog cega ti tako pljujes po njima?A to sto se prica za fabricke greske ne vjerujem.Niko jos nije lud da takve monitore prodaje ako misli da ima buducnost.Tako da su te price samo price i ne vjerujem u njih a i druga stvar fabricka greska ce se odmah vidjeti a monitor ima garanciju godinu ili 2 zavisi kako gdje kupujes!
I kao drugo dobro mircon kaze, XP ti je samo previse nasminkan i uljepsan ali on je pun rupa i rupa i trebace dosta dok se te rupe ne zakrpe da bi on mogao normalno raditi.A i moje misljenje je da su oni malo pozurili da promocijom XP-a a nisu ga jos dovoljno ni ispitali.Ali pohlepa je pohlepa :)
toliko
cujemo se

Vrh

Tema posta: Re: Reply na Sve ovo
PostPoslato: 09 Avg 2002, 23:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

SEAWOLF je napisao:
ne uzimaj Philipsov monitor nikako ja sam se sjebo nemoj ni ti ! posebno NE 107 E

Zasto ?
Ja ga imam na poslu nekih 4-5 mjeseci i radi kako treba
i ne zalim se na probleme sa ocima ..
Nije nista posebno, ali za te pare je sasvim OK, daleko bolji od LG-a

SEAWOLF je napisao:
Greskom Radije otidji u Mont Computer i uzmi DTK 17" H700-PXW Like me :) monitor ubija a i cijena je prihvatljiva 370 KM.

DTK nije proizvodjac, oni samo lijepe etikete..

SEAWOLF je napisao:
nisam mogao reci za W2K i na kraju krajeva XP je nesto novo i zasto ne biti "IN" sa svijetom pa jebem ga kad ga toliko reklamiraju ne moze biti losh :) ah da na kraju ne cini li vam se W2K malo kao History kad je bila 1999 God :) A i Brand Name masine dolaze sa instaliranim XP - om a koncem godine i izlaskom .NET servera tu ce biti i kraj W2K Serverske familije zar ne ?:) Znachi XP je Buducnost kakav god da je ( Zvucim li ko da Radim za MS ??? :) ).

Nove stvari u racunarskom svijetu obavezno imaju MNOGOOO bugova..
XP je nesto skroz novo i MS-u - ujedinjenje 2 tehnologije i koliko vidim nisu to bas dobro izveli
W2k je nasljednik NTa i samim tim postavlja se kao najbolji windows.
ME je nasljednik 98ice, a shit ostaje shit samo vishe trosi resurse.
XP je kombinacija oba, a govna i med kad pomjesas cudo dobijes..

Brand name dolaze sa XPom zato sto MS diktira prodaju naravno najnovijeg proizvoda. Ali ti po sasvim regularnim cijenama (NE SNIZENIM) mozes da kupis i W2k.
Daleko od toga da ce W2k skoro vidjeti kraj..
.NET je nesto skroz novo i procice godine dok se dokaze kao stabilna i pouzdana platforma. Poslove visokog rizika i velikog stepena sigurnosti firme ne prebacuju tek tako na nove i nedokazane platforme.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2002, 00:40 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 19 Avg 2001, 01:00
MS Windows XP (hteli neki to ili ne) je buducnost MS platformi.
MS .NET tehnologija (hteli neki to ili ne) je buducnost programiranja pod tim istim platformama.

Ako neko bude trazio i statisticke podatke neka mi se obrati rado cu mu se javiti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2002, 07:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

techX je napisao:
MS Windows XP (hteli neki to ili ne) je buducnost MS platformi.

Za desktop racunare vjerovatno, za servere i development stanice jos NE ..
Bar tako se ponasaju firme koje prodaju alate za razvoj a nisu MS.

techX je napisao:
MS .NET tehnologija (hteli neki to ili ne) je buducnost programiranja pod tim istim platformama.

Sto se MS-a tice, oni bi najvishe voljeli kad bi svi koristili samo njihove proizvode. Naravno da imas jos razvojnih alata koje mozes koristiti pod windowsom i koristices...

techX je napisao:
Ako neko bude trazio i statisticke podatke neka mi se obrati rado cu mu se javiti.

Statistike, proracuni u ovoj branshi mnogo grijeshe, narocito sto se tice proricanja buducnosti ..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2002, 23:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
hmm...
ne pratim pretjerano ovaj a boga mi ni neki drugi forum....slucajno naletih pa reko da se ukljucim:P

prvo sto se tice monitora...
ja imam 15" SAMSUNG SyncMaster 500b, kupljen 1998
na rez. 800x600 100MHz osvjezavanje a na 1024x768 75
koristim 800x600 oci me ne bole monitor ubiva...
mislim da je i ovaj 17" samsung dobar(najobicniji model neznam mu ime.) ali radio sam na njima sasvim zadovoljavaju moje kriterijume..
aa radio sam i na 107E philips on ima mutnu sliku, nikome ga ne bih preporucio:)
moj izbor je svakako SAMSUNG

aaaa sto se winXP tice...
ja sam ga instalirao prije nekih mjesec dana..
imam celeron 433 sa 320 rama
pici ko lud dize se brze od win98,winNT,w2k...
sve sam imao od navedenih a najvise w2k nekih 1-2 godine ne kazem da nevalja dobar je ali trenutno probavam winXP
kad sam instalirao XP sve drivere je mi je sam nasao graf,modem,zvucna,monitor sve moguce nista nisam morao da instaliram
na netu sam proverio drivere za graf. i kazu da koristim one koji su dosli sa XP
za sada radi "prilicno" stabilno.....padne mi po neki program ali to se desavalo i u w2k
ii to pada winamp3.0 i getright 4.5c ostalo radi dobro...
jeste malo nadzidzan ali mi se sve ukupno cini kao dosta brzi od svih prethodnika
no ako ne bude bio dobar ima odmah da mu vrnem w2k:)

p.s.
neznam ko je rekao da mu stuca XP meni ni s od stucanja nema pici kao LUD...:)
vjerovatno zbog mojih lijepih 320MB:)

POZDRAV :o

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2002, 09:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

kefalo je napisao:
neznam ko je rekao da mu stuca XP meni ni s od stucanja nema pici kao LUD...:)
vjerovatno zbog mojih lijepih 320MB:)

I zato što je nedavno instaliran :)
I meni je u početku prosto letio ali kad se hard disk popunio, instalirali mnogi programi, onda je došlo do osjetnog usporenja, kao i uvijek

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2002, 01:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
hehe ja ga fino nahvalio....:)
evo me sad kod kolege..ceekamo YUG-USA:)
i njnegov novoinstalirani winXP trza stopa i stuca....aaa juce je instaliran
pIII 1013 i MSI plocom te 256RAM-a kad se dize to je prava vijecnost treba bar 10 puta da mu prodju one tri plave koskice u uvodnom ekranu...
dok na mom ceeleron 433 320rama treba max 5 puta... aaa vec je poprilicno nakrcan programima....

NE KONTAM....

Vrh

[ 83 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]