Ja sam skinuo sa MS site-a 64-bit verziju sedmice 90-day trial i mogu reci da je fantastichna [verzija 7600]
Nova opcija u sedmici je Action Center koji ti pomazhe u svakom pogledu. Napominje te da napravish backup, da li ti je Anti-virus update-ovan i da li ima potrebe za skeniranjem, ako instalacija driver-a nije proshla kako valja - pruzha ti moguce solucije [da odesh na web site proizvodjacha i skinesh najnoviju verziju itd.]
A shto se tiche driver-a uopshte, Update sistem je odradjen veoma profesionalno.
Npr. meni je za laptop falilo par driver-a i kroz Microsoft Update service, medju update-ima gdje se nalaze Windows update-i nalaze se i update-i za komponente [u mom sluchaju bilo je za card reader, chipset, integrated graphic card]...
Sedmica je otprilike boost-ovana Vista i mnogo je bolja od iste... U mjesec dana koliko koristim 64-bit verziju, ni jednom mi se nije desilo da neki program prestane da radi [dok kod Viste mi se deshava nekoliko puta dnevno a svjezhe je instalirana]
kao ni bilo koji vid nekompatibilnosti...
eh da, chim instalirash sedmicu, Action Center ti javlja da nemash Anti-virus i shalje te na Microsoft Web Site dje imash u ponudi masu Anti-virus programa... Ja sam izabrao Pandu i, zamisli, ni nju nisam morao da placam...
Mislio sam da je 30-day trial a i dalje traje

Od mogucih anti-virus programa samo se Kaspersky i norton naplacuju odmah bez probnog perioda dok imash i NOD32, Avast, Aviru itd...