banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 15 Jun 2026, 15:17 Danas je 15 Jun 2026, 15:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 151 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: XP vs Vista
PostPoslato: 11 Avg 2008, 18:37 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Avg 2008, 19:16
Kada je upitanju dvoumica izmedju Viste i velikana Xp, ipak vam savjetujem da izaberete Xp, jer ipak na OS XP strucnjaci su mnogo duze radili i usavrsavali i postigli su vrhunski uspeh, i naravno dobre navike ne treba mjenjati, Vista jos uvjek nije usavrsena,ima veliki bagova,previse zahtjeva na RAM memoriji, mada nemam problem sa njim imam ga 2 Gb, ali zasto bi ste uzeli Vistu koja zahtjeva 1Gb rama, a ne Xp koji moze da radi isti posao kao i vista, a naravno nije zahtjevan, Vista je samo sminker i nista vise i ona ce se do kraja godine jos proizvodti i to je kraj.

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2008, 08:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Evo i ja imam 2 giga rama pa sam skino originalnu vistu sa kompa i instalisao piratski XP... Zasto? Stabilniji rad, manje pucanja drivera, generalno veca upotrebljivost kompjutera.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2008, 22:59 
Početnik
Početnik

Sta se tice dvoboja izmedju Viste i Xp -a, naravno da mnogi misle da je XP King i da ce to ostati, ali u sustini svi se boje tog prelaska na Vistu, ali mislim da bi smo joj trebali dati sansu pa isprobati i ovaj Microsoftov proizvod, jer npr. Vista Ultimate, je finalna verzija Viste, i u odnosu na ostale verzije ona j e najbolja ali je i naj zahtjevnija. Vista je napravila veliki korak ka Interfejsu i naravno sigurnosti vaseg racunara, mnogo je usavrsena i bice usavrsavana i dalje. Zato najbolje je da iskusite Vistu licno pa zakljucite dali vam odgovara, jer naravno svako ima svoj ukus. Pozdrav

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2008, 16:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Ja na desktopu koji je nesto slabije konfiguracije (AMD Athlon 3000+, 2GB DDR2, 200GB HDD, 6600GT) koristim XP SP3, za gledanje filmova, office, W3, muziku. Naravno, ne mogu biti nezadovoljan. S druge strane na laptopu (Intel Centrino2 T8100 2.1GHz, 4GB DDR2, 320GB HDD, 8400GS) koristim Vista Ultimate SP1. Jednom kad se nabace svi driveri i sve updatei radi bez ikakvih problema. Moram priznati da je mnogo brze dizao sistem kad je bio na XP-u, ali jednom kad digne sistem nema nikakvih problema. Realno, 1GB rama koji on koristi dok radi je relativno zanemarljiv s obzirom na kapacitet od 4GB, koja btw ne bih mogao izgurati nikako na XP, s obzirom da je 64bitni XP prakticno nemoguce naci da radi, tako da bi mi prepoznao samo 3GB.
To sto nesto sporije starta sistem nije dovoljna prevaga da se odvinkem Vista Aero okruzenja :)

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2008, 19:10 
Početnik
Početnik

Ipak je najbolje ostati pri XP-u, jer Vista se nije pokazala kao vrijdni naslijednik Xp-a. Vista nam dodje slicno kao 2000 Milenium, tj totalni promasaj. Za sada je najbolje da ostanemo pri XP pa da cekamo sta ce izaci bolje.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2008, 00:36 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Koji argumentovan post. :)

Elem, manite se XP-a i Viste... novi Windows 7 ima ponesto za svakoga. :D

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2008, 09:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Jeste.. I dolazi tek za 3 godine, to tad bi nekako najbolje bilo da i ne koristimo računare ;)

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2008, 10:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Windows 7 dolazi sledeće godine, negdje u drugoj polovini ili pred kraj godine.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2008, 09:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
Vader je napisao:
Windows 7 dolazi sledeće godine, negdje u drugoj polovini ili pred kraj godine.

Zar stvarno vjerujes obecanjima M$a? :)

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2008, 13:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ne prenosim vjerovanje već sam napisao po većem broju informacija koje kruže u zadnje vrijeme. Microsoft je izgleda svjestan da je zeznuo sa Vistom pa (navodno) užurbano rade na Windowsu 7 koji će vizuelno biti kao Vista ili dosta sličan ali bi trebao biti drugačiji (bolji) "ispod haube". Neka alfa verzija Windowsa 7 se treba uskoro podijeliti posjetiocima na nekoj manifestaciji. Ujedno rade užurbano na Service Pack 2 za Vistu i plan je da taj SP2 izađe prije Windowsa 7 tj. do oko sredine sledeće godine a Windows 7 kasnije tokom sledeće godine.

Inače slabo me zanima sve to jer sam više nego zadovoljan sa XP-om. I da imam noviji i jači kompjuter najvjerovatnije bih koristio XP a Vistu možda kao sporedni OS da se možda nekad poigram u DX10 jer ne znam šta Vista nudi u odnosu na XP osim DX10, ušminkanog interfejsa i nekih fazona koji fino zvuče ali u praksi koliko vidim većinu iritiraju.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2008, 11:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
Pa i te informacije koje kruze su vjerovatno su zasnovane na tome sta neko iz M$a izjavi u vezi sa novim OSom. A sto se tice tog Windowsa 7, ne vjerujem da ce se nesto krucijalno razlikovati od Viste, cak stavise, to je mozda samo Vista onakva kakva je prvobitno trebala da bude. U svakom slucaju "dalje, dalje , dalje od meneeee..." :)

Vrh

[ 151 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Sva vremena su u UTC [ DST ]