banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 15 Jun 2026, 15:17 Danas je 15 Jun 2026, 15:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 151 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: XP vs Vista
PostPoslato: 30 Jan 2008, 23:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
cijenjeni kolega slaks mora da radi u lokalnom microsoft predstavnistvu i da mu je prodaja viste procentualno direktno vezana za mjesecna primanja.
ako nije, kuku lele cemu sve to :)
Vista - Shmista, najsharenija lazha u svijetu OS-ova.

Poslednji put menjao DIAB10 dana 31 Jan 2008, 17:37, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2008, 11:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2005, 19:36
DIAB10 je napisao:
cijenjeni kolega slaks mora da radi u lokalnom microsoft predstavnistvu i da mu je prodaja viste procentualno direktno vezana za mjesecna primanjima.

E bas nek si mu rekao :lol: .

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2008, 01:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
izmedju windowsa xp i windows viste od sveg srca glasam za linux mint

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2008, 11:16 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2007, 06:52
DIAB10 je napisao:
cijenjeni kolega slaks mora da radi u lokalnom microsoft predstavnistvu i da mu je prodaja viste procentualno direktno vezana za mjesecna primanja.

Ha, ha, ha :) Baš imaš smisla za humor.

hteo to ti sebi da priznaš ili ne, Vista je bolja od XP-a u svim pogledima a izlaskom SP1 više se nemogu ni porediti.

Dakle Vista budućnost do izlaska 7-ce, XP od 06.2008. godine, baj, baj u zaborav pored 98-ce.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2008, 18:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
slaks je napisao:
DIAB10 je napisao:

Ha, ha, ha :) Baš imaš smisla za humor.

hteo to ti sebi da priznaš ili ne, Vista je bolja od XP-a u svim pogledima a izlaskom SP1 više se nemogu ni porediti.

Dakle Vista budućnost do izlaska 7-ce, XP od 06.2008. godine, baj, baj u zaborav pored 98-ce.

Sto se tice SP1 za Vistu, u najmanju ruku promasaj..Sve ono sto nije radilo od aplikacija pod Vistom, ne radi ni sa SP1, tako da u situaciji gdje nije obezbjedjena kompatibilnost, kao jedan od preduslova dobrog OS-a, ne vidim da ima prostora da se taj isti OS etiketira kao nesto dobro.
Izlaskom SP3 za XP u sledecih 14 dana, XP dobija na zivotu jos minimalno 2 godine..
U situaciji gdje su cijene hardvera potrebnog za Vistu pale dovoljno nisko, a Vista Transformation Pack-ovi za XP su sve omiljeniji, dovoljno govori za sebe..

To sto je nekom UI prva stavka pri ocjenjivanju OS-a, treci je padez, i nema bas previse veze sa IT-om. Kome je Word i Divx maximum, Vista je OK. Ako nadje divx player koji radi pod Vistom :D

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2008, 18:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2006, 11:25
Kome nije tesko da svako koji sat ili mozda dan reinstalira XP naravno da ce ostati na njemu. Niko se jos nije navikao da windows moze raditi ispravno pa ljudi odbijaju preci na Vistu, jer to nije windows ako se nerusi koji put sedmicno.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2008, 18:50 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
Sto se tice SP1 za Vistu, u najmanju ruku promasaj..Sve ono sto nije radilo od aplikacija pod Vistom, ne radi ni sa SP1, tako da u situaciji gdje nije obezbjedjena kompatibilnost, kao jedan od preduslova dobrog OS-a, ne vidim da ima prostora da se taj isti OS etiketira kao nesto dobro.
Izlaskom SP3 za XP u sledecih 14 dana, XP dobija na zivotu jos minimalno 2 godine..
U situaciji gdje su cijene hardvera potrebnog za Vistu pale dovoljno nisko, a Vista Transformation Pack-ovi za XP su sve omiljeniji, dovoljno govori za sebe..

To sto je nekom UI prva stavka pri ocjenjivanju OS-a, treci je padez, i nema bas previse veze sa IT-om. Kome je Word i Divx maximum, Vista je OK. Ako nadje divx player koji radi pod Vistom :D

Izgleda da si nešto pobrkao lončiće :wink: SP3 za XP je promašaj decenije jel ništa ne donosi a SP1 za Vistu je pravi pogodak. I ostavi se te nekompitabilnost pošto to uopšte ne stoji.

I što reče čovek ako je za tebe dobar sistem koji se svaki put kada si na internetu puni virusima i ako moraš svaki čas da ga reinstaliraš jer sporo radi i pun je raznih gamadi, drži se ti XP-a za tebe nije ništa drugo :wink:

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2008, 19:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

slaks je napisao:
MuskoBre je napisao:

Izgleda da si nešto pobrkao lončiće :wink: SP3 za XP je promašaj decenije jel ništa ne donosi a SP1 za Vistu je pravi pogodak. I ostavi se te nekompitabilnost pošto to uopšte ne stoji.

I što reče čovek ako je za tebe dobar sistem koji se svaki put kada si na internetu puni virusima i ako moraš svaki čas da ga reinstaliraš jer sporo radi i pun je raznih gamadi, drži se ti XP-a za tebe nije ništa drugo :wink:

SP3 za XP ne moze niti teoretski biti promasaj bilo kakav, a kamoli decenije, jer predstavlja skup zakrpi koje su se pojavila od izlaska SP2.
Sto se tice nekompatibilnosti kod SP1, nema tu sta da ne stoji lii ne stoji, to je jasno kao dan, crno na bijelo, da sve ono sto nije radilo prije SP1, nece raditi ni sa SP1.
Na XP-u sam od pojave SP2, i nikad za nikad nisam uradio reinstalaciju zbog virusa, spyware-a, i slicnih situacija...Ne sjecam se da sam imao bilo kakav virus, i sve vec godinama funkcionise perfektno.

To sto neko nema najosnovnija znanja o antivirusima, firewall-ima, pa svoje neznanje pokusava da prebaci na OS, treci je padez. I govori o korisniku, a ne o OS-u.

Umjesto pausalnih ocjena, i kritickih osvrta na IT znanja nekoga koga uopste ne poznajes, provedi malo vremena na sljedecim linkovima, pa onda razmisli imas li razloga da dajes podcjenjivacke odgovore ostalim forumasima, jer mislis da je to cool, i da te to cini "facom":

http://www.informationweek.com/news/showArticle.jhtml?articleID=204801084
http://www.techspot.com/news/29028-Vista-SP1-has-no-effect-on-app-compatibility.html

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2008, 00:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ako ti Xp radi dobro ne mjenjaj. Sto se tice komptabilnosti aplikacija do sada sam sve sta sam pokusao, uspjeo sam pokrenuti.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2008, 15:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Vista SP1 pravi probleme
Pojedini korisnici koji su pokušali da instaliraju build Windows Vista Service Pack 1, koji je počeo da se isporučuje preko automatskog update-a, su iskusili problem koji se ogleda u tome što njihovi računari ne mogu da pokrenu operativni sistem. Update se zaglavi kod koraka „Configuring updates: Stage 3 of 3 – 0% complete. Do not turn off your computer.“ „Shutting down“.... nakon ponovnog pokretanja ista petlja se ponavlja u nedogled. Pojedini korisnici su došli do informacija da je ovo sličan bug koji je postojao kod ranih beta izdanja SP1. Za sada nije poznato koliko korisnika je ugroženo na ovaj način. Microsoft se nije oglasio povodom ovog problema.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2008, 16:20 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
SP3 za XP ne moze niti teoretski biti promasaj bilo kakav, a kamoli decenije, jer predstavlja skup zakrpi koje su se pojavila od izlaska SP2.

I sam si rekao SP3 prestavlja skup zakrpa od izlaska SP2 do dana, što znači da ništa novog nema.

MuskoBre je napisao:
Sto se tice nekompatibilnosti kod SP1, nema tu sta da ne stoji lii ne stoji, to je jasno kao dan, crno na bijelo, da sve ono sto nije radilo prije SP1, nece raditi ni sa SP1.

Pa nikako da kažeš koja je to aplikacija nekompitabilna??????

MuskoBre je napisao:
Na XP-u sam od pojave SP2, i nikad za nikad nisam uradio reinstalaciju zbog virusa, spyware-a, i slicnih situacija...Ne sjecam se da sam imao bilo kakav virus, i sve vec godinama funkcionise perfektno.

Ti izgleda da si dobar haker kada nisi nijednom reinstalirao sistem ili zakačio neki virus :wink: Ajde odaj nam tajnu kako i mi ostali smrtinici to da uradimo?

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2008, 21:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

slaks je napisao:
Ti izgleda da si dobar haker kada nisi nijednom reinstalirao sistem ili zakačio neki virus :wink: Ajde odaj nam tajnu kako i mi ostali smrtinici to da uradimo?

Sigurno nepali kompjuter :)

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 16:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

slaks je napisao:
MuskoBre je napisao:

I sam si rekao SP3 prestavlja skup zakrpa od izlaska SP2 do dana, što znači da ništa novog nema.

MuskoBre je napisao:

Pa nikako da kažeš koja je to aplikacija nekompitabilna??????

MuskoBre je napisao:

1) Vidim, iz nekog razloga ne znas da procitas ili protumacis ono sto sam napisao. Namjerno, ili slucajno, to ti znas bolje.
Nigdje nisam niti napisao da je SP3 nesto inovativno, samo sam ti logicko skrenuo paznju da SP3 ne moze niti teoretski biti promasaj, a taj promasaj si spomenuo ti.

2) http://www.iexbeta.com/wiki/index.php/W ... ility_List
cca. 100 nekompatibilnih aplikacija. Malo li je??

3) Opet problemi sa citanjem, ili tumacenjem. Nisam napisao da nisam nikad radio reinstalaciju, nego sam napisao da nisam radio reinstalaciju zbog problema sa virusima, spyware-ima, i slicno. Kako? Veoma jednostavno, uz dobar antivirus,firewall, par manjih alatki, i zdrav razum. Haker nisam, niti zelim da budem. Postoje ljudi iz IT svijeta koje savrseno ne zanimaju tudji passwordi, keyloggeri, usminkane ikone, i exploiti (osim u edukativne svrhe). I da, zamalo zaboravih..Dovoljno vremena potrosim na informisanje, umjesto supljih prica bez ijednog jedinog dokaza..

Jos nesto??

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 17:03 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
Samo za tvoje oci:
1) nekompatbilne aplikacije http://www.iexbeta.com/wiki/index.php/Windows_Vista_Software_Compatibility_List

Obzirom da ti svojim stavovima i izjavama, spadas u sam vrh svjetskih IT kriticara, pa su ti linkovi stari 2 mjeseca "bajati, takodje samo za tvoje oci, velikodusno ti dajem uvid u sledeci link, star 5 dana (valjda ti je to dovoljno svjeze i aktuelno???)
http://www.techworld.com/opsys/news/index.cfm?RSS&NewsID=11426

Hajde prestani da obmanjuješ ove ljude ovde jer se možda neko prevari pa ti i poveruje!!!

Ovaj tvoj link sa nekompitabilnim aplikacijama okači mačku o rep, jer koliko sam video radi se o starim verzijama aplikacija kao što su recimo NOD32 v2.51, NERO v6 ..... i da ne nabrajam više jer je očigledno smešno. Sve novije verzije ovih programa RADE pod Vistom.

I onda te opet pitam: Navedi poznatiju aplikaciju koja je nekompitabilna sa Vistom????

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 17:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Kao prvo, vidim da si elegantno preskocio link star 5 dana, sa izuzetno postovanog izvora, koji govori o daljnjoj nekompatibilnosti aplikacija, i sa SP1.

Sta cemo sa tim? To nista,a ?`Ili pokusavas reci da si ti puno veci autoritet od svjetski poznatih IT casopisa, foruma i portala? Moze biti, moze biti..Ako je tako, moram reci da mi je cast diskutovati sa tako jednom IT svjetskom gromadom..

Drugo, nisam znao da verzija bilo kojeg programa, ako nije poslednja, onda je stara, i nikome vise ne treba? Kako to onda te iste "stare" verzije rade i pod XP, i W2K, NT, i Win98?
No medjutim, obzirom da ti linkovi stari 2 mjeseca nisu bili dovoljno svjezi, i da ti jedan Nod32 verzija2.51.* predstavlja staru verziju, iako je trojka izasla prije samo par mjeseci, jos jednom samo za tvoje oci :

http://support.microsoft.com/kb/935796/de

Iako je na njemackom (a IT strucnjak kao ti, siguran sam barata sa vise stranih jezika), fino pise da jedan BitDefender, ili jedan Zone Alarm, ili jedan Trend Micro, jednostavno ne rade nakon instalacije SP1. Dakle, Microsoft oficijelni sajt ,a nabrojane aplikacije svjetski poznate aplikacije..
Ocekujem da ces sad napisati da ti znas bolje od Microsofta, ili da ove aplikacije niko ne koristi? :D

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 17:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pa skoro svim nekomptabilnim softverima su izasli besplatni update (naravno za legalne tih korisnika). Drugo, nisam jos naisao na program koji nisam pokrenuo na visti, pogledaj te malo Microsoft Application Compatibility Toolkit 5.0

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 17:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Nemanja666 je napisao:
Pa skoro svim nekomptabilnim softverima su izasli besplatni update (naravno za legalne tih korisnika). Drugo, nisam jos naisao na program koji nisam pokrenuo na visti, pogledaj te malo Microsoft Application Compatibility Toolkit 5.0

Nista, onda bi trebalo javiti forumima i portalima da prestanu pisati o stvarima koje ne postoje :D

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 18:00 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
Nista, onda bi trebalo javiti forumima i portalima da prestanu pisati o stvarima koje ne postoje :D

Pa izgleda da su isti kao i ti :wink:

Pošto očigledno izbegavaš odgovor na moje pitanje već si očigledno teoretičar pa na postavljeno pitanje odgovaraš nekim pričama tipa: bla, bla, bla...a ništa konkretno, mislim da stvarno nemamo šta da diskutujemo.

Dakle da skratim ove nepotrebne diskusije.

Na Windows Visti rade svi programi koji ste koristili i na XP-u. I naravno normalno je da se koriste najnovije vezije tih programa a što se može uraditi jednostavnom nadogradnjom tih programa. Nemojte da vam glavu pune ovakve gluposti koje piše @MuskoBre i slobodno svi oni koji žele nešto bolje od bušnog XP-a, preporučujem da pređu na Vistu. Oni koji to ne žele prećiće i sami za nekoiliko meseci kada XP i zvanično ode u penziju.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 18:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

slaks je napisao:
MuskoBre je napisao:

Pa izgleda da su isti kao i ti :wink:

Pošto očigledno izbegavaš odgovor na moje pitanje već si očigledno teoretičar pa na postavljeno pitanje odgovaraš nekim pričama tipa: bla, bla, bla...a ništa konkretno, mislim da stvarno nemamo šta da diskutujemo.

Na Windows Visti rade svi programi koji ste koristili i na XP-u. I naravno normalno je da se koriste najnovije vezije tih programa a što se može uraditi jednostavnom nadogradnjom tih programa. Nemojte da vam glavu pune ovakve gluposti koje piše @MuskoBre i slobodno svi oni koji žele nešto bolje od bušnog XP-a, preporučujem da pređu na Vistu. Oni koji to ne žele prećiće i sami za nekoiliko meseci kada XP i zvanično ode u penziju.

slaks je napisao:

Prvo sam ti dao 2 linka gdje pise o nekompatibilnosti aplikacija pod Vistom, sa i bez SP1. Jedini tvoj komentar je bio da su linkovi od 2 mjeseca za tebe bajati.
Nakon toga sam ti dao linkove o nekompatibilnim aplikacijama. Jedini tvoj komentar je bio da su zastarjele verzije, jer su starije od par mjeseci :lol: .
Na link star par dana gdje se govori o istoj temi, u svoja 2 posta, i na moje insistiranje, nisi dao nikakav komentar, nego si jednostavno ignosrisao, kao da ne postoji.
Na link ka zvanicnom Microsoft sajtu, gdje sam Microsoft kaze da BitDefender, ili Zone Alarm, obe svjetski poznate aplikacije, NECE RADITI nakon instalacije SP1, takodje nisi dao ama bas nikakav komentar, takodje kao da ga nisam postavio.

Dakle, nakon mojih postova sa par vise nego validnih linkova, na koje ti nisi imao AMA BAS NIJEDAN JEDINI KOMENTAR, i gdje ti nisi postovao AMA NIJEDAN JEDINI LINK, na kojem stoji da Vista nema problema sa kompatibilnoscu aplikacija, ri kazes da sam ja teoreticar i da ja pricam u suplje? :lol: :lol: :lol:

I naravno, ljudi koji pisu tekstove na svjetski poznatim portalima, za tebe su samo ljudi koji ostalima pune glavu glupostima?? :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 18:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

E ovako, ja se bavim programiranjem, web dizajnom, obradom fotografije, rad sa 3d grafikom, modeliranje(masinstvo), igrice :) i jos mnogo toga. Do sada sam sve uspio pokrnenuti. Zato nepriznam kad mi kaze da na visti malo koji program radi, jer iz iskustva znam da nije tako.

Sto nece raditi AV programi izlaskom SP1 to je normalno ako znas da SP1 donosi poboljsani kernel i ako znas na kom principu rade AV programi.

Vrh

[ 151 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]