Zeleni Obad je napisao:
Hvala warlord, no, ono sto mene vezano za taj AP zbunjuje jeste princip upravljanja preko tih menija koji nisu bas doslijedni. Koristim cesto i taj ap, i, kada zelim da promijenim kanal, umjesto da "nakaci" kako bi i ocekivao shodno onom meniju, on raskine i postojecu vezu. Zapravo, ne svidja mi se rjesenje proizvodjaca koji nije doslijedno rijesio sve mogucnosti kontrole tu (zelis reconnect, a ono pukne i postojeca...) A imam (nadam se

najnoviji firmware za taj ap...
To nema veze sa proizvodjacem.
To je uredjaj koji dosljedno prati 802.11b specifikaciju, a taj ASUS definitivno to ne radi. Ja sam dosada u nasoj mrezi postavio i aktivno koristim sljedece:
Ovislink 1120 AP, Ovislink 5420 AP, Linksys WRT54G, Linksys WRT54GS, D-Link 900+, D-Link 700, Ovislink WHP 1100, Mikrotik Routerboard220 sa Atheros CM9 chipsetom, Cisco Aironet350 AP, i taj Asus 330.
Taj kvazi AP od ASUSa ne slijedi ni jednu mogucu specifikaciju i u sustini je prilicno nekompatibilan sa vecinom drugih wireless uredjaja.
Normalna stvar je da pukne veza prije konekcije na drugu mrezu; i vjeruj mi, Ovislink 1120 je od svih ovih nabrojanih (a neki od njih su profi uredjaji koje koriste iskljucivo provajderi) definitivno najlaksi za saradnju sa ostalima (zahvaljujuci Realtekovom chipsetu u njemu).
Ako mislis da je Ovis tvrdoglav, vjeruj mi, probaj Linksysa; tad ces vidjeti sta tvrdoglavost znaci

.
BTW, sto se menija tice, to takodje nije do proizvodjaca, jer se identicni meniji nalaze u svim uredjajima koji koriste RTL8139 chipset, to je sve zasnovano na Minitar Linux distribuciji koja je napisana za Abocom, a koji je Abocom prodao svima ostalima (Ovislink tu ima samo onu plavu masku preko).