Posto sam prosao cijelu ex-yu i sire sto se tice LANova tako da imam mnogo iskustva u vezi igraonica i prostora gdje se obavljaju lanovi.
Nazalost tvoja igraonica ce biti manja ( nazalost, jer u gradu bi trebala biti jedna veca igraonica jer ima par ljudi koji bi rado izorganizovali jedan jaci lan koji bi pokrio timove iz cijele EU, ali za to treba prostora).
Evo vam par savjeta :
1) najvaznije da ima prostora, da nisu svi suzbijeni jer bi onda nastala konfuzija i svi bi se osjecali ruzno
2) mora biti prozracno, znaci par klima je must have !
3) Sto se tice kompova, moras imati sto vece monitore da su sto kvalitetniji i najvaznije da imaju visok freshrate da se ljudima nebi zamaglilo od visesatnog igranja

), konfe prosjecne i5,ati 5xxx/6xxx grafa, 4gb rama, 1tb diska itd...
4) Internet, ZABORAVI na mtelov 6mbps jer dovoljno je da jedan povuce neki download, upload screenshota na xfire ili jos gore youtube da ovim ostalima bude ping 500 ( govorim iz iskustva ), probaj se konsultovati sa blicom i vidjeti neku direktnu vezu 10mbps oni su ti najkvalitetniji u tom pogledu jer nemaju hardwaresko ogranicavanje downloada vec softwaresko, a takodjer razmisli i o ovoj novoj ponudi elte - 30 i 60mbps to bi ti bilo dovoljno da prizoves sve klince u igraonicu da si skidaju igrice

.
5) Wireless, nije musthave ali vjeruj mi PLUS je!Da se ljudi sa mobom mogu spojiti na net.
6) Sokovi i grickalice se podrazumjevaju

te dobro bi doslo ako IKAKO mozes naci mjesto za par stolova da se moze popiti kafa, odmoriti od igre i tako

7) Nocno igranje po dogovoru ti je veliki PLUS!

Nagradne igre su ti veliki plus, znaci npr, organizujes svaki mjesec kao deathmatch u nekoj igri u skupi se ljudi i igraju u par grupa i tako to smisli vec kako i sta

i nagrada npr, besplatno pice i par sati igranja free u igraoni.
9) Osmisli loyality club iliti ga VIP, znaci da nakon odredjenog broja sati ljudi mogu pristupiti u VIP klub gdje imaju odredjene pogodnosti ( dobiju tu karticu, npr majicu sa nickom svojim, par free sati, koje pice dzabe i tako)...
Itd..
To su pozitivna iskustva sa raznih LANova, vecina LANova u stvari nisu ogranizovani u igraonicama vec u raznim sportskim dvoranama i sajamskim prostorima, ali su napravili u stilu igraonice.