banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 19:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 49 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: MMORPG
PostPoslato: 10 Apr 2010, 11:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
Da li imate iskustva sa MMORPG?
Sada sam naisao na Tales of Fantasy.
Pise da je to ...a war themed 3D MMORPG which has been developed using the very latest advanced 3D Technology.
Je li neko igrao, free MMOPRG, Runes of Magic?
Sta je MMORPG?
Kakve su to igre?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kSrmDSyFfTA[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SXqnfbSfVG8[/youtube]

Vrh

Tema posta: Re: MMORPG
PostPoslato: 10 Apr 2010, 11:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
MMORPG je Massively multiplayer online role-playing game, nemaju singleplayer već samo multiplayer koji se igra isključivo online. Za neke trebaš plaćati mjesečnu pretplatu (WoW...) a za neke ne moraš (Guild Wars). Kupovina originalne igre se podrazumijeva. U pitanju su igre RPG žanra.

http://en.wikipedia.org/wiki/MMORPG

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 12:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
MMORPG je Massively multiplayer online role-playing game, nemaju singleplayer već samo multiplayer koji se igra isključivo online. Za neke trebaš plaćati mjesečnu pretplatu (WoW...) a za neke ne moraš (Guild Wars). Kupovina originalne igre se podrazumijeva. U pitanju su igre RPG žanra.

http://en.wikipedia.org/wiki/MMORPG

Aaa-ha.
Primijetio sam da su sve prezahtjevne za moj komp
(Intel® Pentium® 4 processor... 512MB of RAM...)
da li znas za neke manje zahtjevne?
Znaci oridjinale se prosto mora kupiti,
koji god MMORPG da igram?
Ono "free" se odnosi samo na pretplatu,
igricu moram kupiti?
A bas sam htio da se razigram... :blackknight:

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 12:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Koja je graficka kartica kod tebe?
Guild Wars nije prezahtjevan za takvu konfiguraciju, a imas ga na malim oglasima za 60KM za sve 4 ekspanzije (na pocetku je jedna ekspanzija bila 70+ KM).

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 13:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

(Intel® Pentium® 4 processor... 512MB of RAM...) - to su zahtjevane minimalne performanse...
A kod mene je stara masina 1600MHz, 256MB RAM, i graf. krt. 256MB ne znam koja.
Anticki uredjaj...
Moze li se nesto igrati na njemu?

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 13:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Intel Pentium III 800 MHz CPU, 256MB RAM, 2GB Hard disk space, 32MB Radeon 8500 or GeForce 3 Series GPU, internet connection, Windows 98/ME/2000/XP

Evo sta kaze wikipedija po pitanju zahtjevnoti Guild Warsa.
Ne znam koliko su zahtjevni ovi besplatni MMORPG. Jedno vrijeme je poprilicno popularan bio Silkroad. Probaj malko potraziti po netu, vidjeti da li je jos uvijek aktuelan i kakvu konfiguraciju zahtjeva.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 13:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
Vader je napisao:
Kupovina originalne igre se podrazumijeva.

Ne mora da znaci. Ima nekoliko kvalitetnih besplatnih MMORPGova, ja sam bio zadovoljan sa Perfect Worldom, ali ne znam da li imaju evropski server.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 13:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@ V@nja
Hvala ti, pogledacu.
Vec sam gledao ove besplatne bez downloada i tamo sam naletio na te podatke... ali mozda ima nesto manje zahtjevno. Potrazicu jos malo pa cu javiti.
Silkroad:
800 MHz Pentium 3 CPU
256M RAM
64mb 3D accelerator graphics card (GF2 series or VGA with similar grade)
DirectX 9.0c

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 19:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Runes of magic sam ja igrao mozda 2 sedmice. Nije losa. Tipicni MMOHS (ne znam zasto ljudi vole to trpati u RPG, a ono cisti Hack & Slash).
Igra je totalno free, znaci skines klijent, vidjeces da li je potreban update i to je to. Sustinski, ako nisi igrao WoW bice ti super. Mene je odbila bas cinjenica sto je WoW-like igra.
Jedini MMO (osim everlasting Eve-a) koji bih volio da igram jeste Warhammer Online, al` ubise demoni i licimuri sa pretplatom.

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 17:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zKOhzfkCdbY[/youtube]

Luda kuca!!!
Da li moram kupiti igricu ili samo placam pretplatu za Warhammer?
(svejedno moram uskoro kupiti novi komp)

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 17:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Vjevoricinus je napisao:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zKOhzfkCdbY[/youtube]

Luda kuca!!!
Da li moram kupiti igricu ili samo placam pretplatu za Warhammer?
(svejedno moram uskoro kupiti novi komp)

Kru' te 'ranio! :lol:
sta je ovo?! ne igram ja ovakav tip igara, ali sad sam se zagrijao....
sta treba za ovu konkretno?! originalna igra? akaunt? koliko je to maraka konvertibilnih?
koje performanse ljute masine..... hvala puno :wink:

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 18:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Instalirao sam Silkroad. Sve je besplatno.
Izgleda da u tome i jeste problem.
Naime, ima 15-tak ponudjenih servera(svi nose imena grckih bozanstava i polisa) i ne znam koji da izaberem...
Mada to i nije toliko bitno jer su svi pretrpani korisnicima.
Ipak cu morati izabrati MMORPG koji se placa.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 23:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
kazem ti da probas Runes of Magic, sa njim ces biti zadovoljan
ako nista bar dok ne izadje Allods Online (pisao sam o njemu, potrazi temu) posto ce to biti izgleda najbolji free mmo
sto se ticed Warhammera....njegova cijena je paprena, a i cijena mjesecne pretplate je cini mi se veca od WoW pretplate (da ne zaboravim da je igra zahtjevna cak i po pitanju konfiguracije i net konekcije)
naravno, uvijek postoji opcija da se skine klijent sa nekog torenta ili wareza i preko neta uganja neki piratski server, ali poucen iskustvom sa WoW piratskih servera nemam zelju da to testiram i za Warhammer

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 23:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vazi, vidjecu sta je reci.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2010, 21:50 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Avg 2010, 21:22
E neka se neko u Banja Luci raspituje o MMORPG-evima. Ja se dosta razumijem, pa ako vas nešto interesuje javite mi da znam. MMORPG je Massive Multiplayer Online Role-Playing Game, prvi MMORPG je nastao davne 1996 godine. Evo nekoliko njih koje bi ja toplo preporucio: Runes of Magic, Martial Empires, Perfect World International, EverQuest II. To su sve Free 2 Play MMORPG-evi.

Postoje tri vrste MMORPG igara: Free 2 Play, Pay 2 Play i Buy 2 Play. Sad ću vam sve detalno pojasniti.

Free 2 Play: To su možda i najbolje igre, naime, one su skroz besplatne sa Cash Shopom kojeg malo ko koristi. Prvi besplatni MMORPG je Fiesta Online. Free 2 Play igre su u glavnom Fantasy žanra, iako ima par neuspješnih Sci-fi pored njih. Ima puno velikih gaming kompanija, kao što su Gamigo, Frogster, Perfect World Inc., Alaplaya.

Pay 2 Play: Sam naziv sve govori, to su igrice koje se kupuju i mjesečno plaćaju. Evo nekih popularnih koje trebate probati: World of Warcraft, Aion, Age of Conan: Raise of the Dragonslayer, Warhammer Online i Lineage II, EVE Online.

Buy 2 Play: To su igre koje se jednom kupe i koje su bez mjesečne naknade. Njih samo jednom kupite kao original DVD i mirni ste sa plaćanjem. Evo nekih za koje ja znam: Guild Wars, Global Agenda...

Pošaljite mi svi MMO gameri E-Mail iz Banja Luke da se upoznamo. Moj E-Mail je: karanovic95@hotmail.com

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2010, 09:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Jel to iskustvo i znanje poslijedica dugogodisnjeg igranja MMORPG-ova? :lol: :lol: :lol:
I po cemu su te free igre najbolje igre? Samo zato sto su besplatne? Da su kao igre stvarno najbolje zar mislis da ih ne bi igrao citav svijet s obzirom da su besplatne a i najbolje jelte?

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2010, 09:32 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ne. Iskustvo se stiče i po informacionim sajtovima kao MMORPG.com i MMOHut.com koje je redovno posjećujem. Po mom misšljenju, Free 2 Play igre su najbolje u glavnom zato što imaju ogroman broj igrača, a ne zato što su besplatne. Ne očekujem da ih igra čitav svijet, uostalom, dosta ih ne zna za MMORPG-eve. Nekome odgovaraju i Pay 2 Play kao World of Warcraft i EVE Online, ali neko ima drugačije mišljenje i misli da su Free 2 Play bolje. Igrao sam World of Warcraft i stvarno mi se svidjela igra, ali sam našao dosta Free 2 Play igara koje se mogu porediti sa World of Warcraftom.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2010, 09:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja sam, već par mjeseci, ponosni branitelj potlačenih i malobrojnih građana Lige, u Allodsu.
Guzonjica - Warrior, 21 lvl, guild Valhala.
Allods je F2P i nije loš. Jedini MMO koji sam ikada igrao i koji namjeravam da igram. Nemam ni vremena ni volje da ponovo levelujem avatara. Ovo mi je zanimljivo. Povremeno zalutam tamo na sat vremena i gotivica. Bilo je nekih promjena pa su ljudi mahom odustajali od Allodsa. Prije mjesec dana je bilo mnogo više igrača.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2010, 10:01 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Allods Online je odlična igra, napravio ju je gPotato. Ja sam igrao Allods Online neko vrijeme, ali sam odustao zbog sporog EXP-a. Ali je praktično copy-paste World of Warcrafta, što ni malo nije loše što se tiče MMO svijeta. Bolje da se ugledaju na nabolji MMORPG na svijetu. U pravu si što se tiče tih promjena, to je u stvari bila ekspanzija Revelations of Gipat koja je unjela par promjena kao što su chat baloni, drugačiji interfejs itd. Ne znam zašto je igračka populacija zbog toga popustila, za mene su ekspanzije odlična stvar. Probaj Martial Empires ili Runes of Magic ako imaš jaku mašinu.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2010, 11:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
karanovic95 je napisao:
Ne. Iskustvo se stiče i po informacionim sajtovima kao MMORPG.com i MMOHut.com koje je redovno posjećujem. Po mom misšljenju, Free 2 Play igre su najbolje u glavnom zato što imaju ogroman broj igrača, a ne zato što su besplatne. Ne očekujem da ih igra čitav svijet, uostalom, dosta ih ne zna za MMORPG-eve. Nekome odgovaraju i Pay 2 Play kao World of Warcraft i EVE Online, ali neko ima drugačije mišljenje i misli da su Free 2 Play bolje. Igrao sam World of Warcraft i stvarno mi se svidjela igra, ali sam našao dosta Free 2 Play igara koje se mogu porediti sa World of Warcraftom.

Ne moze se ni jedan free MMORPG porediti sa WoW-om.. Da je neki toliko dobar i bolji od WoW-a vjeruj mi da ne bi bio besplatan, a i igrali bi ga milion ljudi tj i vise, posto WoW igra par miliona ljudi (ne znam sad koliko ali prije godinu-dvije WoW je igralo oko 10-11 miliona ljudi sirom svijeta)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 49 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]