banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 22:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Jul 2010, 15:10 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Jan 2010, 23:58
Secam se kad je prije jedno 7 godina dosao stanar da testira igru kod mene...naime radilo se o nekoj avanturi,na pocetku je neki lik na brodu i zavezan je,i mora da se izvuce nekako....koliko se sjecam uzme nesto i odveze se i radnja ide dalje...jel zna neko o cemu je rijec?

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2010, 16:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Mislim da "Escape from Monkey Island" počinje tako.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2010, 17:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
zar je Guybrush na pocetku vezan ? stvarno sam zaboravio onda igru :(

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2010, 17:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Da, i onda vrućim ugljem pogodi fitilj topa, top uništava neprijateljski brod i zli gusari se predaju, a svo vrijeme je dotični i dalje vezan za brod...MI magic...

BTW na prvi post, i meni se čini da je EFMI, i ako imaš XP zaboravi da je igraš, ne znam jel neki patch izašao da to popravi...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2010, 17:55 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Jan 2010, 23:58
To je to,hvala! A mislim da moze na XP posto kad je stanar testirao radilo je. Jel znate jos neke igre na ovaj fazon,znam da sam imao jos neku ovakvu,pocinje rusenjem nekog aviona i lik ostane ziv i onda pocinje putovanje...znam da ima pred pocetak neka rupa pa se on spusti i sa rukama predje okolo...jel znate koja je igra?

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2010, 20:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Apr 2006, 01:30
http://www.scummvm.org/

Ovo je emulator svih igara radjenih na Scumm engineu, od kojih je jedna i Escape from Monkey Island. Imas tacno uputstva koji ti fajlovi trebaju s kojeg CDa i kako da ih organizujes, igra radi savrseno na XPu, igrao licno. Licno ti mogu preporuciti jos Broken Sword 1 i 2, Sam and Max hit the Road, Day of the Tentacle, sve 4 su takodje igrice koje rade preko ovog programa. Jedino sto Broken Sword koristi audio fajlove koje ovaj program ne moze emulirati zbog copyrighta, medjutim na sajtu se mogu skinuti audio fajlovi koji zamijene originalne, takodje ima detaljno uputstvo sta je od fajlova potrebno i kako ih organizovati u direktoriju. Sretno!

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2010, 20:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Zaboravih, ima i WinMo verzija programa, ja sam na Xperia X1 sa WinMo 6.1 uspio pokrenuti Escape from Monkey Island i oba Broken Sworda, rade savrseno.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2010, 20:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Zanemari, Escape je 4. igra u serijalu, 3D, ja sve vrijeme mislim na Curse of Monkey Island. :)

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2010, 21:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Milanm je napisao:
http://www.scummvm.org/

Ovo je emulator svih igara radjenih na Scumm engineu, od kojih je jedna i Escape from Monkey Island. Imas tacno uputstva koji ti fajlovi trebaju s kojeg CDa i kako da ih organizujes, igra radi savrseno na XPu, igrao licno. Licno ti mogu preporuciti jos Broken Sword 1 i 2, Sam and Max hit the Road, Day of the Tentacle, sve 4 su takodje igrice koje rade preko ovog programa. Jedino sto Broken Sword koristi audio fajlove koje ovaj program ne moze emulirati zbog copyrighta, medjutim na sajtu se mogu skinuti audio fajlovi koji zamijene originalne, takodje ima detaljno uputstvo sta je od fajlova potrebno i kako ih organizovati u direktoriju. Sretno!

Kao što i sam reče to ipak nema veza sa EFMI i XP...a BTW XP i dotična igra se u većini slučajeva ne slažu dobro, te se dešava da se jednostavno igra sama isključi, ako tako mogu da kažem, a hoću :D, a usput od preporučenih igara mislim da samo nisam igrao BS 2

@real_cool_cool
ako hoćeš nešto slično onda sve igre Monkey Island serijala, Sam & Max i dakako Grim Fandango...Divna doba kad je Lucas Arts pored sjajnih Star Wars igara izdavao i sjajne avanture, danas izdaju samo crap SW igre,koje u većini slučajeva moram igrati jer sam SW hoe.

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2010, 23:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ah i ja sam se zeznuo, mislio sam na Curse of MI
ovaj Escape nisam ni igrao

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 16:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Kao sto su rekli, da i ja potvrdim... Radi se o Curse of the Monkey Island... Ja sam sva cetiri djela bez problema pokretao na XP, osim ovih prerada novih... Tu vec imam problem sa procesorom i xp32bit...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]