Milanm je napisao:
http://www.scummvm.org/
Ovo je emulator svih igara radjenih na Scumm engineu, od kojih je jedna i Escape from Monkey Island. Imas tacno uputstva koji ti fajlovi trebaju s kojeg CDa i kako da ih organizujes, igra radi savrseno na XPu, igrao licno. Licno ti mogu preporuciti jos Broken Sword 1 i 2, Sam and Max hit the Road, Day of the Tentacle, sve 4 su takodje igrice koje rade preko ovog programa. Jedino sto Broken Sword koristi audio fajlove koje ovaj program ne moze emulirati zbog copyrighta, medjutim na sajtu se mogu skinuti audio fajlovi koji zamijene originalne, takodje ima detaljno uputstvo sta je od fajlova potrebno i kako ih organizovati u direktoriju. Sretno!
Kao što i sam reče to ipak nema veza sa EFMI i XP...a BTW XP i dotična igra se u većini slučajeva ne slažu dobro, te se dešava da se jednostavno igra sama isključi, ako tako mogu da kažem, a hoću

, a usput od preporučenih igara mislim da samo nisam igrao BS 2
@real_cool_cool
ako hoćeš nešto slično onda sve igre Monkey Island serijala, Sam & Max i dakako Grim Fandango...Divna doba kad je Lucas Arts pored sjajnih Star Wars igara izdavao i sjajne avanture, danas izdaju samo crap SW igre,koje u većini slučajeva moram igrati jer sam SW hoe.