Vader je napisao:
Kažu da je Vampire: The Masquerade – Bloodlines (2004) mnogo dobar, radila ga je Troika, imao je dosta bugova ali kažu da sa zadnjim neoficijelnim patchom radi dobro, i kažu da je izuzetna igra, sa jednom od najboljih atmosfera. Volio bih i njega preći.
Uf... zar je ovo iz 2004?
Igra je extra, samo sto je kolicina bagova bila nevidjena... Ali kao sto rece, patchevi su to popravili. Jedino sto nije popravljeno je neoptimizovanost igre. Sto tice performansi ovo je vjerovatno najneoptimizovanija igra koju sam igrao

Sto mi je bilo krajnje cudno, jer koristi isti engine kao Half Life 2, ali za razliku od VTMB, HL2 ide kao mlijeko i na minimum req kompjuterima.
Ova igra zasluzuje posebno mjesto zato sto su sve ove ostale igre u fantasy/epic fazonu. VTMB je jedina da je smjestena u danasnje vrijeme... dobro mozda kraj 90ih, ali tu negdje.
Besparica je napisao:
A kada se pominju hack and slash RPG-ovi, ne vjerujem da niko nije pomenuo Diablo.
Pa dobro, Diablo se podrazumjeva, ali to je H&S... Ja u tim igrama zaista ne vidim nesto mnogo RPG elemenata.
Vidio sam i na jednom forumu raspravu o TES: Oblivion i na kraju je ispalo da igra uopste nije RPG. Glavna prica linearna i nemas nikakvog uticaja na njen rezultat, auto leveling creepova, pa ispadne kao da uopste ne napredujes u lvl, i sto je najvaznije, koju god klasu da uzmes nemas nikakve razlike jer poslije dovoljno igranja ojacas dovoljno u svim skill-ovima i atributima i nemas vise nikakve razlike izmedju klasa. Tako sam ja uzeo assassin-a i nakon dovoljno igranja od sunjalice sa lukom i strelom napravio lika koji nosi teski oklop i ogromnu macetu (two-handed) na ledjima