banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 13 Maj 2025, 20:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Neverwinter Nights
PostPoslato: 29 Feb 2008, 14:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Apr 2006, 01:30
Upravo sam zavrsio fenomenalan Baldur`s Gate 2, odmah sam pozelio da pocnem ispocetka, ali sam cuo dosta hvale i za Neverwinter Nights, pa me zanima direktno poredjenje sa BGom ako je neko odigrao obe igre, koja mu je bolja, i zasto?

Vrh

PostPoslato: 29 Feb 2008, 15:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Baldur's Gate 2 generalno važi za bolju igru, kultnu, mada sam čuo da je Neverwinter Nights prilično dobar, čak posebno ekspanzije, mada mislim da to nije pravi RPG kao Baldur's Gate 2.

Sam ne mogu puno reći jer sam BG2 nedavno opet malo igrao i došao do...valjda 3. chaptera, sredio one neke mafijaše i dobio mogućnost da sa onom Bodhy ili tako nešto idem na neko ostrvo da tražim Imoen. Tako nešto. Mada planiram ne ići odmah tamo brodom već izaći iz grada i otići na onih par lokacija van grada za neke questove koje imam tamo, pretpostavljam da je to bolje, nakupiti što više levela pa onda tek ići na to ostrvo. Dakle nisam prešao igru, valjda ni pola igre. A Neverwinter Nights sam samo instalirao i malo igrao pa za njega ne mogu baš ništa reći.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2008, 14:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
smatram da se neverwinter nights ne moze nikako porediti sa baldur's gateom. ja sam presao neverwinter nights i prvi dio baldur's gatea, i, recimo, nikad nisam imao zelju da ponovo zaigram neverwinter nights, dok sam baldur's gate presao sigurno jedno 5-6 puta sa raznim karakterima. doduse, jos uvijek nisam presao drugi dio, kao ni tales of the sword coast (radi se o baldur's gateu).

elem, prica u baldur's gateu je interesantnija, svijet u kojem se igra i sloboda je mnogo veca, u neverwinter nights vodis samo jedan lik, dakle nema sjajnog kombinovanja druzina kao u BG. plus sto nema drizzt do'urdena kojeg mozes da ubijes i dobijes one sjajne scimitar-e (ili kako se to vec pise) i mithril chain oklop :)

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2008, 22:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jan 2007, 12:40
Neverwinter Nights je cisti RPG. (D&D) Davno sam odigrao prvi dio i igra uopste nije losa, cak sta vise.
Nisam imao prilike probati BG, mada sam cuo da je dobra igra.
Ako volis RPG, probaj NwN :D

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2008, 23:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
sto se tice pravila, NWN jeste pravi RPG...ali meni tu fali glavna car takvih igara, tj. sklapanje druzine od razlicitih likova, a to je u BG uradjeno fantasticno

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2008, 14:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
BG je isto tako pravi RPG i stvarno je odlicno odradjen
jedino sto ima mane tadasnjih igara - nemogucnost pravog evil side-a i cooldown za spellove

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2008, 13:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Apr 2006, 01:30
I meni je jedan veliki plus za BG kombinovanje likova, svako malo moras pauzirati, dati naredjenja, maksimalno iskoristavati sve likove, pogotovo protiv tezih neprijatelja, poput zmajeva (mada ne svidja mi se sto nisu imuni na Death efekte, smijesno je da lvl1 spell Chromatic Orb ubije zmaja, cini se kao abuse). Bitka vs. Abazigala i Balthazara kad se instaliraju oni Improved dodaci je skoro nemoguca, da se spominjem Demogorgona koga nisam uspio ubiti ni na Normal diff, treba dosta taktike ali i srece. Kad pomislim da cu u NwN voditi jednog lika... Koliko samo to puta treba odigrati da se isprobaju svi buildovi, skillovi, prestige classe, featovi... :-?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]