banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 10:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Pomoc Sony PS2
PostPoslato: 12 Apr 2007, 11:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Dec 2004, 11:18
Kupujem PS2 u Grckoj preko druge osobe jer je naravno jeftiniji.
Paket je naravno standardan ali ja nemam pojma sta je standardan paket.
Kad pogledam oglase pise čipovan(pojma nemam sta je),memorijska kartica( pojma nemam sta ide u paketu i slicno).
Dali neko moze da mi kaze na sta da obratim paznju tj. moze li se ovdje to odraditi ako npr .nije cipovan i memorijska kartica npr. je neka osnovna.
Unaprijed zahvalan
P.S. Podjebavanja molim na pp jer u moje vrijeme se igralo na komodoru 64,a ova današnja djeca samo daj,daj imao onaj moj drug a ja nemam. :D

Got to pass the test first time, yeah
I know that people talk about me
I hear it every day
But I can prove them wrong 'cause I'm right first time.

Vrh

Tema posta: Re: Pomoc Sony PS2
PostPoslato: 12 Apr 2007, 12:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
murphy_law je napisao:
Kad pogledam oglase pise čipovan(pojma nemam sta je),memorijska kartica( pojma nemam sta ide u paketu i slicno).

Obavezno mora biti čipovan, inače nećeš moći igrati pirate, samo originali!!! Ugradnja čipa je 100KM tako da obavezno obrati pažnju na to! Memorijska kartica ti je kao hard disk za PS2! Na nju snimaš napredak na igricama(save file)! Dakle, ukoliko nemaš memory card, možeš igrati samo sportske igrice i tuče protiv nekoga! Možeš ti igrati sve igre, ali nema smisla svaki put počinjati iz početka pošto ne možeš snimiti dokle si stigao u igri prošli put! Kupi ti kod nas PS2 pošto su Grci EU pa sumnjam da kod njih ima puno čipovanih!

Vrh

Tema posta: Re: Pomoc Sony PS2
PostPoslato: 13 Apr 2007, 08:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Sondri je napisao:
murphy_law je napisao:

Obavezno mora biti čipovan, inače nećeš moći igrati pirate, samo originali!!! Ugradnja čipa je 100KM tako da obavezno obrati pažnju na to! Memorijska kartica ti je kao hard disk za PS2! Na nju snimaš napredak na igricama(save file)! Dakle, ukoliko nemaš memory card, možeš igrati samo sportske igrice i tuče protiv nekoga! Možeš ti igrati sve igre, ali nema smisla svaki put počinjati iz početka pošto ne možeš snimiti dokle si stigao u igri prošli put! Kupi ti kod nas PS2 pošto su Grci EU pa sumnjam da kod njih ima puno čipovanih!

Hvala tina informaciji.
A sad posto sam saznao da je sony na putu ovamo i da nema nista od toga,dali znas gdje se to moze ovdje odraditi i koliko kosta memorijska sa ugradnjom

I hear it every day

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Apr 2007, 09:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Memorijska se ne ugrađuje! To ti je mali komad plastike, kao kutija od šibica, samo dosta tanji! Nju ubaciš u mali slot iznad slota za gamepad, može tu stajati stalno, a možeš ju i ubaciti samo kad hoćeš da snimiš save file! Ima 8Mb memorije što je sasvim dovoljno za snimanje pozicija za ogroman broj igara! Nova košta oko 40KM, ali probaj naći po oglasima polovnu pošto i nije neka potrošna roba!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Apr 2007, 21:42 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2006, 19:10
Inace,
Slika
ono je memorijska kartica i ukoliko mislis prelaziti neku igricu ona ti je osnovni dio equipa (osim ako neces kao ja odigrati 30ak sati u komadu ili ostavljati soni upaljen preko noci).
Sto se tice cipovanja, to ti je kao sto je Sondri rekao osnovno, osim ukoliko ne planiras kupovati originale (40+KM).
Vecinu dodatne opreme mozes i kod nas nabaviti, naravno, ukoliko ne planiras uzimati net adapter, hard disk ili nesto tako malo naprednije.
Za neke strategije mzoes koristiti mis i tastaturu (koliko ja znam negdje postoji spisak miseva i tastatura kompatibilnih sa sonijem, al meni je do sada sve i jedan mis sa USB ulazom radio) jer PS2 ima 2 ulaza za USB na prednjoj strani, i prije nego sto pitas, ne mozes da stavis USB flash karticu u njega :D

Prepare for death and follow me.[/url]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Apr 2007, 22:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Eh da se i ja pohvalim. Nakon dugo godina cekanja kupio sam Sony II zajedno sa jos jednim originalnim joystickom i memorijskom, izaslo me sve ukupno 500km, uzimao na kredit 400km sony i 100 memorijska i joystick. Druga stvar je to sto sam se jebeno pokajao sto sam uzeo. Kuci mi stoji vec 3-4 dana a ukupno sam igrao jedno max 2 sata. I to kada je dosao da isprobam sve oko njega. Min 1 sat. I neznam da li sam uopste vise upalio. Znaci cisto sam bacio pare. Kao klinac sam bio lud za Sony1, od RE2, preko MGS-a do Final Fantasy-a. Evo sad imam sve nastavke ovih igara koje sam jedva cekao da odigram i nist. Jednostavno mi se neda igrati. Jebem ti sony i 500km ,jedino sto sam uzeo na kredit, pa 20km nije nist na mesecnom nivou... Ako uspijem nekom prodati u narednih par dana za 450km, bio bi extra zadovoljan. Ako ima neko neka se javi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Apr 2007, 07:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2003, 20:20
Frenki je napisao:
Eh da se i ja pohvalim. Nakon dugo godina cekanja kupio sam Sony II zajedno sa jos jednim originalnim joystickom i memorijskom, izaslo me sve ukupno 500km, uzimao na kredit 400km sony i 100 memorijska i joystick. Druga stvar je to sto sam se jebeno pokajao sto sam uzeo. Kuci mi stoji vec 3-4 dana a ukupno sam igrao jedno max 2 sata. I to kada je dosao da isprobam sve oko njega. Min 1 sat. I neznam da li sam uopste vise upalio. Znaci cisto sam bacio pare. Kao klinac sam bio lud za Sony1, od RE2, preko MGS-a do Final Fantasy-a. Evo sad imam sve nastavke ovih igara koje sam jedva cekao da odigram i nist. Jednostavno mi se neda igrati. Jebem ti sony i 500km ,jedino sto sam uzeo na kredit, pa 20km nije nist na mesecnom nivou... Ako uspijem nekom prodati u narednih par dana za 450km, bio bi extra zadovoljan. Ako ima neko neka se javi.

Ja priznam da sam budala sto sam kupio PS3 za 1500KM al kad sam vidio demo-e za MGS4 i FF XIII nezalim.
Al gdje ces dati 500KM za PS2 jes ti lud! Garant si uzeo u IT comp. kod onih derikoza je..m im...
Mogao sam ti prodati ja svoj PS2 za 150KM al sad je vec kasno prodan je...

From this time forward, you will service us.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2007, 09:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jebiga.. mah uzeo nov u Euro spletu, Sony je 400 ali joystick 50 i memori isto .. mah prodajem ga pa ako padnem samo 100km ,extra ,ako ne 150 sigurno ce proci.... blaaa

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2007, 10:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ja sam uzeo u grckoj za 145 eura a ovdje sam uzeo memorijsku za 40Km.
Ostalo mi je jos cipovanje da nađem neku "žrtvu" za povoljniju varijantu.

I hear it every day

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2007, 10:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Probaj u Turtlesu, to ti je u onoj uluci kod Tilta! Četrvta, peta kuća od Tilta, imaš tu Sony klub i gazda, Mile=Lemi, radi čipovanje! Ako ti bude skupo provjeri u Shoping centru u podrumu ima PS2 servis skroz na kraju u desnom donjem ćošku, al nešto kontam da bi kod ovog trebalo biti jeftinijie nego u servisu, ipak provjeri oba!

Poslednji put menjao Sondri dana 25 Apr 2007, 10:52, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2007, 10:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

murphy_law je napisao:
Ja sam uzeo u grckoj za 145 eura a ovdje sam uzeo memorijsku za 40Km.
Ostalo mi je jos cipovanje da nađem neku "žrtvu" za povoljniju varijantu.

opa ,haj sad meni i nije toliko lose :) , izace te pribilizno ko mene, vrati to ,prodacu ti ja svoj za 400, cipovan ,mem ,joystick i sve :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2007, 11:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Frenki je napisao:

Hahahah. neko pomenu onaj IT.

Moj kum uzeo nekakav paket kod njih. Uz SP2 dobio dva gamepad-a, memorijsku karticu i dve original igrice. Sve za 380 KM.

Jedina caka je što ovakve boje:

Slika

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2007, 12:52 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2003, 20:20
lol to je sve sto cu reci lol

From this time forward, you will service us.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]