uh...
sto rece blue, treba pojaca masina za ovo.
uglavnom, ovo je za prelazit polako, ima dosta toga, dosta questova, a municije jako malo,a protivnika jako mnogo, mora se bukvalno svaki metak stedit. Izgleda poprilicno realno, a tjeram na 1024*768 na medium detaljima, BEZ dynamic lightninga.
Malo me nerviraju te radiacione zone, pa kad uletis u ta podrucja ovako 'go', bez ikakve zastitne opreme, bude veselo, tako da u tom smislu malo ogranice sto se tice kretanja, bar sad na pocetku, za kasnije ne znam.
Ima tako stvarcica, mapa je, cini mi se, jako velika. Stvar koja me iznervirala u jednom tretnutku, u situaciji 1vs1, zakoci mi se puska, i lik me ubi

. U tom slucaju reload pomaze. Simpaticno.
Muzika, ok, podgrijava atmosferu. Igrivost ok.
Jos jedna stvar koja mi je zapala za oko (citaj uho), pricam sa neki stalkerom, i cujem u pozadini gitaru. Kontao sam muzika iz igre. Nakon razgovora, okrenem se, i vidim lika svira gitaru, pridjem mu, i obracao sam paznju, nije da 'udara kao one iz vikom banda', neg bas pomjera ruke u fazonu kako svira, kao radi neke akorde. Simpaticno

(stvar se odigravala u kampu, a par likova je stajalo oko njega).
Od itema, ima i votke

.
Smeta mi malo sto nema quick save/load , imas autosave kad predjes odredjeni 'level'.
I inventoriju, mozes imati par pusaka/pistolja iste vrste, pa mozes uzeti jednu bude full napunjena, druga prazna itd.
Ja imam nekih 5 pistolja, jedan te isti, nekako se nakupilo, a i pusaka nekih
od oruzja, 1 noz, 2 pistolj, 3 puska, 4 bomba, 5 dvogled!
to je onako nasumice, prvi utisci nakon neka 2 sata igranja.
ps.
igram na 3/4 tezini, i nije ni malo lako, pogotovo sto nema municije dovoljno.