prvo s dobrim stvarima:
- grafički je ne samo najljepši RPG već jedna od najljepših igara uopšte, zvuk i soundtrack takođe ne zaostaju
- detalji, detalji, detalji jednostavno neprevaziđeno. Kad kralj prolazi svi mu se klanjaju, kad kiša pada svi bježe u zaklon, milion ovakvih sitnica koje ne predstavljau puno, a ostavljaju sjajan dojam
- generalno jako jako dobra igra
-likovi su svi odreda odlični. Dobro definisani, odrađeni, ljep VO, jednostavno sjajni. JEdnio sam Geralt je malo onako jer se treba predstaviti kao badass, a nekad ne ispadne tako, al to i nije zamjerka
-nema klasične priče da su vilenjaci dobri anđeli, a patuljci nadrndani pijani i mrzovoljni...Na kraju ljudi ispadnu i najplemenitiji
Loše:
-detalji - nakon što sam gore napisao da su detalji sjajni, neki detalji jednostavno uništavaju igru: Kad se Geralt spušta/penje niz lotre da ne kažem basamake mač mu ladno kroz ruku prolazi. U ostalim igrama ne bi smetalo, ali ovde gdje se pazi na detalje baš bode oči. Dalje sve mora biti u određenoj tački: Da bi otvorio vrata, lik se mora pomaknuti korak unazad,korak, dva ljevo ili desno i doći na tačnu tačku i otvoriti vrata. Ista stvar je kad se penje uz litice. Ili još bolje: Trebaš pratiti nekog...Taj neko otvori vrata i prođe, a ti ne možeš proći iako su vrata otvorena...moraš sačekati da se vrata zatvore, otvoriti ih(opet procedur, koj u suštini traje 0.2 sekunda, al kvari mi nekako dojam) i tek onda i sam proći...
-razvlačenje nepotrebnog- na samom početu igre dobiješ medaljon i neki quest vezan za njega...Taj medaljon pola igr nosiš, saznaš šta treba da se uradi s njim, nabaviš sve potrebne stvari (od čega treba patchovati igru a bi se sve stvari našle, bez patcha se ne može završiti quest), boriš se sa sa svim i svačim i na kraju dbiješ medaljon koji daje +1 na vitality +1!. Da ne spominjem što sam se iznervirao u tom questu, jer moraš gospođu koja izvodi rital braniti od utvara, a kad izvučeš mač ona stane u mjesu i uplaši se...
- Snimanje igre - jedna od gorih stvari...sve mora biti u savršenoj sinhronizacviji da bi se igra snimila....NE dao boga pa imao mač u ruci, ili da si pod uticajem cat poisona, ili da je nešto što te može napasti u radiusu od 100 metara od tebe...pokušam da snimim i dobijem "you can not save at this point"
-borba- imaju dve vrste borbe nemoguće teška - kad se nepripremeljen uđe u borbu, ne može se ni minut izdržati, i neshvatljivo lagana- kad si spremljen s otrovima i quenom, i kad ništa ne predstavlja ni najmanji izazov...nema sredine...Još kad naučiš assassins creed counter-style killse. a sami quen je totalno OP
-weight limit - il nek ga ima pa da bude u granicama normalnog, ili nek ga nema uopšte...pogotovo što sve što pokupiš ima kilažu, a ne znaš ni šta je bitno a šta ne, pa nemaš ni ideju čega da se riješiš, na kraju jako konfuzno
-Priča - em što nije nešto posebno, em što se završava onako u sekundi. Ja kontam "To je to, znam na koga treba ići", kad - creditsi...mislim WTF! Ajd što je kratka nego što u po priče završi igra
- trebaće još dva-tri patcha da se igra sredi...
-replay value- prošao jednom s Roche pathom, drugi put kad sam planirao došao na crossroad izabrao scoiatel i jednostavno deinstalirao igru...jednostavno nije mi zanimljiva da se dva puta pređe...a Mass effect 2 i K.O.T.O.R. 2 sam prešao bar 7-8 puta svaki.