banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 02:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 157 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 12 Apr 2007, 22:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jan 2003, 22:25
Druid je napisao:
Ja sam nasao ovu iz main slota kad sam dosao u Chernobyl NPP.
A ovo oruzije iz slota za side arm to prvi put vidim. :-?

SlipKnoT je napisao:
Na samom pocetku igre sam vidio da onaj trader iza sebe ima Grozu (ona mala bullpop puska), ali ne obicnu, nego sa SILENCERom i cak sa SCOPEom....

A a tu pusku (ako je to ona sto ja mislim) mozes dobiti rjesavanjem side questa kod Dutya pod nazivom nesto "find enchanted rifle" i kad zavrsis taj quest. aj uzdravlje :drinking:

ne neee.....ono je ZM LR300 :) a ne OC-14 GROZA. Znam taj quest, radio sam ga...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Apr 2007, 23:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 13:53
Evo me opet u Sarcophagusu, nasao sam dole jos jedan besplatan exoskeleton i jos jedan rijedak artefakat:), probacu sada da zavrsim da vidim kakav ce kraj biti

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Apr 2007, 00:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Sep 2001, 01:00
Igra ima 7 završetaka, 5 "loših" i 2 dobra ili kako ih neki zovu, prava završetka igre. Evo, ja se napokon odmakao od Yantara i onih laboratorija, sada trebam otići do Brain Scorchera ali i to ću polako, dok skontam koja oružja da sačuvam itd... Trenutno mi je onaj stash gde čuvam puške i slično prepun. Imam 3 VSS Vintorez snajpera, 3 G36K, 1 Dragunov SVU, SIG 550 Sniper, AK74 Rapid, 4 ZM LR300, 2 one prigušene puške što liče na Vintorez a i piše da su bazirane na toj pušci, Winchester M1300 pojačani (Combat Chaser), 1 Grozu, 2x AK74 obični.. puuuno municije, bombi, 4 SEVA armora, puno onih freedom i duty modifikovanih, monolith suit, vojni armor obični i modifikovani 2 exoskeletona, oba kupio kod Freedoma... Ajme :) Sve puške su potpuno nove osim Sig 550 sniper, Combat Chaser i AK74 rapid (unique puške). Trebali su u igru ubaciti i mogućnost čišćenja i popravljanja oružja. Šta da se radi, pravi sam primjer opsesivnog skupljača :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Apr 2007, 10:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Stalker neovlašćeno koristi Doom 3 i Half Life 2 tehnologiju?
Ukoliko bi se ove informacije ispostavile istinitim to bi bio najveći slučaj neovlašćenog korišćenja intelektualne svojine u igračkoj industriji, imajući u vidu popularnost igara o kojima je reč. Pažljiviji pratioci igračkog tržišta će se setiti da su svojevremeno kompanije id Software i Valve Software, kreatori izuzetno popularnih Doom/Quake i Half Life serijala akcionih igara, prijavili da su im ukradeni delovi kodova. Na sajtu Shacknews osvanuo je članak u kome se tvrdi da igra S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl ukrajinskog razvojnog tima GDC GameWorld koristi artwork "pozajmljen" iz pomenutih igara. Sve je potkrepljeno komparativnim slikama, a ide se čak dotle da se pokazuje da su imena fajlova identična. CEO kompanije id Software Todd Hollshead je izjavio da su u kompaniji suviše zauzeti radom na novoj igri Enemy Territory: Quake Wars i još nekim internim projektima, te da u ovom trenutku nisu u stanju da potvrde ili demantuju ove navode, ali da će ih ispitati čim budu imali vremena. Kompletnu priču možete pronaći na ovoj stranici:
http://www.shacknews.com/onearticle.x/46449

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Apr 2007, 23:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Otkrio sam tajnu Monolitha!
Slijedi spoiler ko ne zeli da zna neka preskoci:

SPOILER
Spoiler:
Naime, ako ste nasli onaj dekoder u Pripyatu, postoji mogucnost da pronadjete secret lab u Sarcophagusu u NPP. Tamo cete pronaci uredjaj koji projicira holografsku sliku Monolitha i djeluje na svijest.
Tu se pojavljuje jedan od doktora koji su radili na istrazivanju necega sto su nazvali C-Svijest, a u cilju uklanjanja negativne energije na planeti (mrznja, ratovi...) (vjerovatno kolektivna svijest), koja je navodno i dovela do pojave anomalija u Zoni, a ne nuklearni fallout. Navodno oko planete postoji sfera C-Svijesti ali su ljudi spiritualno zakrzljali te nisu svjesni njenog prisustva. Doktor otkriva vas pravi identitet (njihov tajni agent koji na kraju ima naredbu da ukloni Streloka, tj. samog sebe) i odgovara na sva pitanja. Nakon toga vam se nude dvije mogucnosti:
- da im pomognete u prikrivanju istine od covjecanstva (jer svijet jos nije spreman za ovo), i da im pustite da vas stave u kriostanje;
- da odbijete prethodnu ponudu.
Ako ste odabrali prvu opciju, to je kraj igre i Zona nastavlja da postoji,
Ako ste pak odabrali drugu opciju, igra se nastavlja i procicete kompleksnu mrezu teleportova, praceni naravno ogromnim brojem Monolithovih sektaskih vojnika, da bi na kraju dospjeli do generatora cije unistavanje vodi ka isceznucu anomalija u Zoni i vracanju u "normalu".

Dakle, ovo je jos jedna od alternativnih sudbina Zone. Vjerovatno ih ima jos, mozda :)

ENDOFSPOILER

Uglavnom, skontao sam da sto duze svrljam i vise tajni otkrijem bolje cu da prodjem na kraju, vjerovatno, tako da tebi Motoko predvidjam 'spasenje':lol:

Poslednji put menjao Last December dana 14 Maj 2010, 11:23, izmenjena 3 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Apr 2007, 00:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

@Motoko
Citiraj:
Igra ima 7 završetaka, 5 "loših" i 2 dobra ili kako ih neki zovu, prava završetka igre. Evo, ja se napokon odmakao od Yantara i onih laboratorija, sada trebam otići do Brain Scorchera ali i to ću polako, dok skontam koja oružja da sačuvam itd... Trenutno mi je onaj stash gde čuvam puške i slično prepun. Imam 3 VSS Vintorez snajpera, 3 G36K, 1 Dragunov SVU, SIG 550 Sniper, AK74 Rapid, 4 ZM LR300, 2 one prigušene puške što liče na Vintorez a i piše da su bazirane na toj pušci, Winchester M1300 pojačani (Combat Chaser), 1 Grozu, 2x AK74 obični.. puuuno municije, bombi, 4 SEVA armora, puno onih freedom i duty modifikovanih, monolith suit, vojni armor obični i modifikovani 2 exoskeletona, oba kupio kod Freedoma... Ajme Smile Sve puške su potpuno nove osim Sig 550 sniper, Combat Chaser i AK74 rapid (unique puške). Trebali su u igru ubaciti i mogućnost čišćenja i popravljanja oružja. Šta da se radi, pravi sam primjer opsesivnog skupljača

U jebote, sad sam tek vidio sta ti sve imas, jesi to sve nakupovao i ako jesi odakle ti lova, a ako si nasao, pa ja mislim da nisam pola tih pusaka ni vidio u igri, ali nisi ni ti vidio Gauss rifle, valjda jos, to je najbolji snajper :).
Nego sta ce ti tolika oprema, ja nisam nista osim municije i sanitarija nosio i SEVA suit zato sto ima najbolji odnos zastite, za mene. Na pojasu pet kamencica dragocjenih, inace otkrio sam negdje oko 25 vrsta artefakata.
Meni je glavni cilj bio istrazivacki, ja ne volim te ekonomske zezancije, a i bila je frka vracati se stalno nazad da ostavljam to sve u stash, tako da sam uglavnom bacao kamenje, a trpao sto vise municije u oruzja.
Nego, ne nadjoh onu family rifle od onog jadnika, ja dosao tamo, a nema nista, svasta:)
A nisam ni weapon of dutyer, prvo je bila u dark valley a onda u cordonu i onda sam je odjebo, nije mi se dalo vracat:)
Nego, o kojim puskama je rijec?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Apr 2007, 02:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Samo 2xExosuit je kupljen, sve ostalo je dobijeno/nađeno po leševima/stashevima i misijama :) Šta da kažem, kad sam skontao da nema poente prodavati išta osim artefakata, počeo sam skupljati armore pa onda kad idem npr u Garbage, stavim neki freedom armor ili nešto drugo što je dovoljna zaštita dok SEVA i Exoskeleton čuvam za Red forest i kasnije levele. Nisam ja ništa namjerno kupio/čuvao već mi sve nekako ostane nakon tih misija... Municija nikad nije problem, onu osnovnu 5.56 imaš kupiti kod tradera tako da nije problem... Oružja isto... ZM LR300 možeš naći u Rostok Wild Teritories... Svi Mercovi nose to oružje.. to i Sig SG 550...
A lova nije problem, već sam skupio dva puta po 200.000 za Exoskeleton a evo sad imam oko 350k... Odakle? Pa uglavnom od prodaje artefakata naučnicima pošto oni daju nabolju cijenu za njih :D SKupljam ih u stash sve dok ne krenem u Yantar a onda ponesem samo oko 100 metaka za pušku, 10ak zavoja i 10ak medkitova i to je to. Ostatak tereta su artefakti. Sve ostalo što mi treba pokupim usput sa leševa. Pištolj sam davno batalio. Nosim samo po jednu pušku, ili AK74 Rapid ili obični, sa optikom ili ZM LR300, takođe sa optikom, uglavnom zavisi od toga šta neprijatelji koriste na toj mapi... Grenade launcher mi ne treba, svi padaju nakon 4-5 preciznih metaka :D Bombe dobro dođu, ponesem 5 ofanzivnih i 3 defanzivne gde god da sam išao do sada mada it nikad ne potrošom i često se vratim sa više bombi nego što sam ponio :) Nego, bilo bi lijepo da staviš upozorenje pre nego opišeš ključni dio igre, npr. napiši:
SLIJEDI SPOILER:
Tekst spoilera bla bla blbal
KRAJ SPOILERA.
U suprotnom upropastiš igru svima koji pročitaju tvoj post ne znajući da si upravo ispričao šta ih čeka na kraju igre....
Predlažem da edituješ post ili da to učini moderator.
SPOILER:
BTW, Weapon of the dutyer nosi jedan od bandita, meni se on nalazio u Dark Valley, a Family Rifle se nalazi tačno tamo gde onaj marker pokazuje, u tunelu ali u dugačkom crvenom kontejneru čiji je ulaz okrenut prema kraju tunela. U pitanju je sawn-off shotgun.
KRAJ SPOILERA:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Apr 2007, 19:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Instalira se. Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Apr 2007, 10:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Stalker neovlašćeno koristi Doom 3 i Half Life 2 tehnologiju?
Ukoliko bi se ove informacije ispostavile istinitim to bi bio najveći slučaj neovlašćenog korišćenja intelektualne svojine u igračkoj industriji, imajući u vidu popularnost igara o kojima je reč. Pažljiviji pratioci igračkog tržišta će se setiti da su svojevremeno kompanije id Software i Valve Software, kreatori izuzetno popularnih Doom/Quake i Half Life serijala akcionih igara, prijavili da su im ukradeni delovi kodova. Na sajtu Shacknews osvanuo je članak u kome se tvrdi da igra S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl ukrajinskog razvojnog tima GDC GameWorld koristi artwork "pozajmljen" iz pomenutih igara. Sve je potkrepljeno komparativnim slikama, a ide se čak dotle da se pokazuje da su imena fajlova identična. CEO kompanije id Software Todd Hollshead je izjavio da su u kompaniji suviše zauzeti radom na novoj igri Enemy Territory: Quake Wars i još nekim internim projektima, te da u ovom trenutku nisu u stanju da potvrde ili demantuju ove navode, ali da će ih ispitati čim budu imali vremena. Kompletnu priču možete pronaći na ovoj stranici:
http://www.shacknews.com/onearticle.x/46449

......cista govna ako mene pitate. krivo im sto je neko istocne evrope (koju oni TAAAAKO VOLEEEE, boze dragi...) napravio tako mocnu igru, pa sad hoce i da ih tuze....smradovi kapitalisticki

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Apr 2007, 10:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Motoko Kusanagi je napisao:
Igra ima 7 završetaka, 5 "loših" i 2 dobra ili kako ih neki zovu, prava završetka igre. Evo, ja se napokon odmakao od Yantara i onih laboratorija, sada trebam otići do Brain Scorchera ali i to ću polako, dok skontam koja oružja da sačuvam itd... Trenutno mi je onaj stash gde čuvam puške i slično prepun. Imam 3 VSS Vintorez snajpera, 3 G36K, 1 Dragunov SVU, SIG 550 Sniper, AK74 Rapid, 4 ZM LR300, 2 one prigušene puške što liče na Vintorez a i piše da su bazirane na toj pušci, Winchester M1300 pojačani (Combat Chaser), 1 Grozu, 2x AK74 obični.. puuuno municije, bombi, 4 SEVA armora, puno onih freedom i duty modifikovanih, monolith suit, vojni armor obični i modifikovani 2 exoskeletona, oba kupio kod Freedoma... Ajme :) Sve puške su potpuno nove osim Sig 550 sniper, Combat Chaser i AK74 rapid (unique puške). Trebali su u igru ubaciti i mogućnost čišćenja i popravljanja oružja. Šta da se radi, pravi sam primjer opsesivnog skupljača :D

hahhaaaa e jesi liiik :D :D k'o hrcak si to sve tako skupio hihi kako ti se samo dalo...Pa sta ces sada sa tom tolikom gomilom????? :D

@Desdenova
:) svidja mi se kako si sakrio onaj spoiler hehe :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2007, 14:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Citiraj:
April 19, 2007 - Inquirer has reported that the assets used in S.T.A.L.K.E.R. were not taken from Doom 3 & Half-Life 2 without consent. Valve & id Software used the same textures which were created by Marlin Studios who give textures to game developers. So this ends speculation that S.T.A.L.K.E.R. stole content, here's a bit more information from Inquirer:
Thanks to reader Rob S. for pointing out that the water textures used by both Valve and GSC GameWorld, the makers of STALKER, come from a texture pack sold by Marlin Studios. The chaps at Marlin make all kinds of exciting textures, including 'Home & Office Furniture - High Detail, Low Price!' and 'Traffic - Low Poly Pretextured Vehicles, SUVs and trucks you can even animate!'

Stunning stuff.

Valve has confirmed that it picked up some textures from Marlin for HL2, and separate sources have discovered that the IMP_Light texture that it was thought could have been pilfered from Doom 3 was, in fact, just a standard Impact Light texture, rather than referring to the Doom 3 monster.

eto! znao sam da nisu nista ukrali!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Apr 2007, 10:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Imam 2 pitanja !

1. Kako od tih anomalija dobijam te artifakte, bacam ono sa 6 ali nista se ne desava, odnosno da li se uopste mogu unistiti te anomalije.

2. Gde mogu naci sniper, dosao sam do one misije kada trebam neke vojne dokumente pokupiti, mislim da je to special mission. Znaci kao u nekoj kanalizaciji sam ~vezze...

3. Kad ce me pustiti u bar ?

4. Jebo majku jesu dobro odradili oblake.

5. Kako izgledaju mace, cuo sam mjaukanje ono kada padne mrak, al bas je bolesno. One svinje su simpa.

6. Hoce li neko na basket, u 1 na branko copic ili vuk karadjic pa naletite...

I da nabavio sam mercenary odjelo odmah na pocetku, ovako iza onog wolf-a imaju merdevine ,idete sa merdevina desno pa preko kuce preskocite na onu sledecu, sa leve strane iza videcete kutiju u krovu, razbijete i ispadne mercenary odjelo, kazu da je najsuperiornije za pocetak igre, a kod merca kosta oko 29k kasnije, za kupiti naravno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2007, 17:49 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

1. Ne dobijaš ih, stvaraju se nasumično pored njih, potrebno je određeno vrijeme da se ponovo pojavi kada ga jednom pokupiš kod neke anomalije. One se ne mogu uništiti. To što bacaš sa 6 (zavrtanj) služi samo za otkrivanje nevidljivih anomalija.
2. Snajper... ako misliš na pušku sa ugrađenim snajperom... Tek kasnije ćeš dobiti prvu... Ali možeš naći/pokupiti na par mjesta one montažne teleskope. Vojni dokumenti nisu u kanalizaciji :D Ali ako ne želiš da se boriš protiv oko 40-50 dobro naoružanih i obučenih vojnika, tuda ćeš najlakše ući tamo gde se oni nalaze :) Btw, jesi li patchovao igru? Ako nisi... damn... patchuj!
3. Kada rešiš tu misiju koju sada radiš :)
4. Predobro :D Čekaj tek da vidiš kako su ih modderi doradili ...
5. Mace su jedne od životinja koje su trebale biti u igri ali su izbačene u toku finalnog razvoja igre... Ipak, ostale su u igri - samo su zaključane u kodu - ima modova koji ih dodaju.
6. I suck at basket... :)

Čitao si neke hintove na netu ili si stvarno temeljno njuškalo pa si našao taj armor? :D
P.S.
OBAVEZNO patchuj igru ako već nisi :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2007, 19:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
daj detaljnije objansni ko je wolf, ne sjecam se

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2007, 12:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Tommy Vercetti je napisao:
daj detaljnije objansni ko je wolf, ne sjecam se

A onaj prvi lik s kojim pricas posle trgovca. Glavna faca u onom noob selu. Inace hintovi , tesko da ja temeljno njuskam i ako sam znao zapeti na par mjesta i izginuti xx puta da vidim sta se krije iza nekih anomalija,i uvek bude shit. Sad sam jebiga stao sa igrom, dosao do labaratorije, jeli ima jos mnogo? I da , gde je taj naucnik sto otkupljuje artifakte.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2007, 14:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Iznerviralo me to sto sam one dvije puske i ono odijelo dobio 5min prije kraja igrice. Nisam htio da je zavrsim tako brzo,kontao sam da samo malo izvidim pa da se vratim. medjutim ne moguce se vratiti nakon nekog nivoa!!!!!!! a saved game nisam ostavio. Da,moj karaj je tipa : zeleo je konje vrane po livadi razigrane,sat sa zlatnim lancem... :lol:

На высокий берег на крутой.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2007, 19:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

zato sam ja krenuo radit sporedne questove, kad to zavrsim, onda idem na glavni. Nasao sam si duty i bandit suit, tamo i jednoj prostoriji, u onoj misiji kad ides na x18, al ne u tom kompleksu, neg u onom ispred toga, kad ides u njega udjes kroz kanalizaciju.
I tamo kad ides na x18, dole pod zemljom, u jednoj prostorji, pa u onim ormaricima, bude jedan dobar suit, ne sjecam se imena, al ja nisam snimio kad sam ga pokupio :( .

Jedan od bedaka u igri, kad upadnem na neki jako zavuceno i tesko dostupno mjesto, nadjem neku kutiju, i bude prazna :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jul 2007, 17:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

jel igra jos ko stakler?

ja krenuo nakon 2 mjeseca sa starog save gamea, nije mi radio zvuk pa nisam htio igrat.

Nego, da li se igra moze patchovat iako je crackana. Sa v1.00001 nisam uspio, wordl wide verzija

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jul 2007, 18:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nece ni jedan patch, valjda zbog cracka :cry:

Vrh

Tema posta: Re: S.T.A.L.K.E.R
PostPoslato: 30 Mar 2010, 23:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Instalacija igre s pocetka teme je upravo na tome i zavrsila.
Pre neki dan sam ponovo downloadao igru i veceras je instalirao. Igrao sam nekih sat-dva vremena. Jos uvijek sam u onom pocetnom selu, radim sporedne questove, ulazim u fazon sa igrom. Interesantna je - jako. Dobar spoj RPG/FPS.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 157 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]