banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 23:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 110 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 19 Jan 2006, 01:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2005, 19:36
za sve one koji se muce !!

Cheat List
During gameplay press T and input the following codes:
god ... Invulnerability.
Ammo ... Stocks player with ammunition.
Guns ... Stocks player with all weapons.
pos ... Gives player's current coordinates.

Submitted by djqtip07
Verified by fecalord2002

armor ... Gives player full armor.
Health ... Restocks player's health.1

Submitted by djqtip07
Cheats Set 2
armor - full armor
health - full health
build - shows build version
poltergeist - ghost mode (don't know what it actually does)
kfa - all weapons + full ammo, armor & health
gear - increased health and boosted reflexes (as if picking up a health booster and reflex booster each time you enter it)
tears - all weapons + infinite ammo (still need to reload, but otherwise infinite)
gimmegun pistol - pistol
gimmegun dual pistols - dual pistols
gimmegun submachinegun - SMG
gimmegun shotgun - shotgun
gimmegun assault rifle - assault rifle
gimmegun semi-auto rifle - semi-auto rifle
gimmegun nail gun - nailgun
gimmegun cannon - cannon
gimmegun plasma weapon - plasma railgun
gimmegun missile launcher - missile launcher
gimmegun frag grenade - frag grenade
gimmegun proximity - trip bomb!
gimmegun remote charge - pipe bomb!
maphole - next level

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jan 2006, 09:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
V@nja je napisao:
Nego interesuje me onaj particle weapon, da li bi on trebao biti neka zamjena za snajper ? Ima li on kakvu specijalnu ulogu ili samo ubija iz prve ?

Particle weapon je nešto kao rail gun u Quake 3, kao snajper, koliko znam nema neku specijalnu ulogu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jan 2006, 11:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Particle weapon je nešto kao rail gun u Quake 3, kao snajper, koliko znam nema neku specijalnu ulogu.

Primjetio sam. Pravo da ti kazem nadao sam se da ce biti nesto kao rail gun u Red Factionu (rentgenski mod kada ukljucis zoom), ali klinac :)

Jos uvijek sam u ACT VII, nema se vremena za neko obimnije igranje .. ali zadovoljan sam. Mozda je ovo 'sporije' prelazenje i bolje, igra mi je sve bolja i bolja. Dobro si rekao da je ono prelazenje u cugu losije, propustis pola dobrih stvari u igri, ovako fino primjetis i neke sitnije detalje koji mogu mnogo uticati na ukupan sud o igri.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jan 2006, 20:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 20:17
Stvarno gotivna igra odlichna grafika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Feb 2006, 15:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
SPOILER

Je li neko zna sta znaci ono na kraju kad ona zenska kaze senatoru da je prvi prototip potpuno uspio?

Kako sam ja pohvatao konce, onaj Fetel je rodjen prije glavnog junaka, pa bi on mogao da bude prvi prototip, ali ne vidim sta je on to tacno uspio jer je ludio tokom citave igre.

Pa mi nije jasno zasto ona mala hoce da ubije svog sina, glavnog junaka, i da li je ona taj prvi prototip posto je bila u epicentru atomske eksplozije i nista joj nije bilo, cak je uhvatila helikopter u letu? :)

Poslednji put menjao blue dana 02 Feb 2006, 22:57, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Feb 2006, 17:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

AUF ! Stavi spoiler tag ! :)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Feb 2006, 19:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ovo sam još davno, nakon što sam prešao igru, napisao na drugom forumu

SPOILER

Alma je valjda zatvorena u Vault sa 8 godina i ubačena u stanje održavane kome, a sa 15 godina je rodila prvog prototipa koji je "point man" tj. igrač. Nakon toga je rođen Fettel. Zna li neko koja je razlika u godina između ova dva djeteta? Šta su uradili sa prvim djetetom? Fettel je ostao vjerovatno tu sa njima, na ispitivanju, ali se ne kaže šta su uradili sa prvim djetetom, osim da je on završio kao perspektivan član FEAR tima. Kad je Fettel imao 10 godina desio se događaj koji su nazvali sinhronicotet, Alma je tada telepatski "probila" barijeru i stupila u kontakt sa Fettelom, koji je pod uticajem toga (prinudno ili voljno nakon što mu je prenijela šta su joj radili) ubio neke ljude, možda ih je i jeo pošto ima kanibalističke sklonosti. Harlan Wade je skontao da je Alma probila barijeru, obustavili su prijekat Origin, a nju isključili sa aparata. Ona je umrla mislim 6 dana nakon toga. To znači daje imala 26+ godina u tom trenutku, jer je prvo dijete rodila sa 15, Fettela mžda koju godinu kasnije, a umrla je kad je Fettel imao 10 godina. Možda je to lik gole i zrelije Alme koji se pojavljuje na kraju igre, ili je taj lik onaj koji je imala sa 15 godina kad je rodila prvo dijete. Lik djevojčice je onaj koji je imala sa 8 godina.

Fettel je bio u zatvoru od svoje desete godine i tog incidenta. Valjda ono što neposredno prethodi početku igre je ponovno otvaranje Vaulta, kad je valjda Almin duh izašao (koji je cijelo vrijeme bio tu zatvoren) i oslobodio Fettela i rekao mu "kill thme all". Ali me interesuje šta znači otvaranje Vaulta, zar nije to ono što je Harlan Wade uradio na samom kraju kad ga je ona ubila? Kakvo je onda otvaranje prethodilo da ona izađe i stupi u kontakt sa Fettelom na početku igre? Šta je izašlo pred Harlanda na kraju igre i ubilo ga? Ili ona nikad nije izašla do tog trenutka već je samo telepatski slala tripove? Ali neko je ipak oslobodio Fettela!? Na šta je Fettel mislio kad je na kraju svog života rekao da će je on osloboditi? To što ga igrač ubije, na koji način to oslobađa Almu? Valjda je Fettel cijelo vrijeme želio da oslobodi Almu, i kad je vidio da će se to ostvariti onda je dozvolio da bude ubijen, tako kažu na stranim forumima, a dozvolio je da ga ubijemo zato da ga Alma ostavi na miru, ili iz griže savjesti šta je pod njenim vođstvom radio. Ali kako je on znao da će ona biti oslobođena, da će je Harlan osloboditi? A ako je mislio da će je "point man" (igrač) osloboditi, i da mu oni klonovi više neće smetati kad on (Fettel) bude mrtav, zašto je onda cijelo vrijeme igre slao klonove na njega, a ovamo mu pričao kako su braća, potekli od iste majke, da svi koji tu rade zaslužuju smrt i slično?

I otkud oni silni klonovi koja Fettel upravlja?

Alma se na kraju igre izgleda pojavljuje i u materijanom tijelu, iako je već odavno bila mrtva, to se vidi u zadnjoj sekundi igre u helikopteru. Osim ako je i to duh ali meni je djelovalo kao materijalno tijelo, sve troje su je vidjeli. Možda je uzimala materijalno tijelo (čestice) sa onih koje je ubijala, i od toga "gradila" sebi tijelo, jer sve koje je ona ubila su bili "ogoljeni", od njih su ostajale samo kosti i velika lokva krvi. Kad je ubijala Harlana vidjelo se da mu tijelo postepeno postaje ogoljeno, i da se pojavljuju kosti još dok je stajao na nogama.

Dodatak:

Prvi prototip si ti kao igrač, protagonist, i ti si uspio. Možda je sve to i bilo da se ti testiraš.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Feb 2006, 22:56 
Veteran
Veteran

SPOILER

Eto, ja sam još ranije negdje pročitao da treba odgovarati na one telefone, slušati radio i pratiti šta se skida sa onih računara u igri. I sad sam ja to upratio ponešto pa mi opet nije nešto baš jasno.

- klonove pravi Armatech
- Fetel je trebao biti upravljač armijom klonova
- obuzela ga njegova majka i on načisto prolupao
- majka hoće da se oslobodi
- Fetel tek treba da je nađe, a ona mu govori koje ljude da traži
- onaj Harlan je krenuo da je ubije
- on je njoj svašta radio, htio da napravi 'a god among men' od nekog njenog potomka

E, sad, Fetel kaže da je on bio na rođenju glavnog junaka. 'You were born here, I was there... bla, bla'. Tako da mi se glavni junak ne uklapa u opis 'prvi prototip'.
I ne kontam zašto je ta mala Alma non-stop pokušavala da ubije glavnog junaka. Svi ti klonovi i čuda su pod kontrolom Fetela i Alme, a satrali su se da ga ubiju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Feb 2006, 00:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

SPOILER

blue je napisao:
Fetel kaže da je on bio na rođenju glavnog junaka. 'You were born here, I was there... bla, bla'. Tako da mi se glavni junak ne uklapa u opis 'prvi prototip'.

Ne mora nužno da znači, ako stvari sagledaš iz drugog ugla.
Na samom početku, kad te Fettel mlatne po glavi i kad ti poluonesvješćenom priča, tada ti kaže nešto o Charles Habeggeru, kaže da ga se sjeća, ali se pri tom pita: "ali jesu li to moja sjećanja...ili njena? No nema veze, zaslužio je da umre, svi oni zaslužuju da umru."

Neke stvari koje Fettel kaže govori ih iz sjećanja koja uopšte nisu njegova, već Almina. A Alma je bila prisutna kad joj se prvo dijete rodilo.

Gdje je Alma pokušala da ubije glavnog junaka? Osim možda na samom kraju, ali i tu je možda u pitanju nešto drugo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Feb 2006, 08:45 
Veteran
Veteran

SPOILER

Može biti da je Fetel povremeno prenosio Almine poruke, mada nisam stekao takav utisak. ('she is afraid of you' i sl., govori o njoj u trećem licu)

Što se tiče pokušaja ubistva imaš jedan odmah na početku, čuveni let kroz prozor. A i sve napade klonova vidim kao napad Fetela i Alme.

Priča je imala svoja vrludanja. Prvo se doznavalo samo kako je prema toj Almi postupano na grozan način. Stradali su bili učesnici projekta i vojnici koji su se tu zatekli. Sve je upućivalo na to da ona hoće da se oslobodi.

Onda slijedi promjena plana, Fetel kaže da već vidi apokalipsu, leševe po cijelom svijetu i tako to, pa još pojede onu Alisu. (zbog čega i strada, sve do tada je bilo oprostivo kao 'pravednički bijes', jer 'they all deserve to die') Nakon toga ide rat do istrebljenja.

Uostalom, tu Almu je na kraju oslobodio upravo glavni junak. Nakon što je ubio Fetela bila je presječena svaka njena veza s vanjskim svijetom, bila je opet sasvim izolovana. Sad nešto kontam da je onda onaj Harlan htio takođe da oslobodi Almu jer nije bilo razloga da se išta radi ukoliko je i on htio da je ubije.

A ona je onda izašla na svijet, puna mržnje. (ubila je svog oslobodioca, ona tokom igre nikog nije poštedjela, a i ona forenzičarka kaže 'there was a lot of anger in this room' kad je vidjela šta je Alma napravila)

Znači, glavni junak je oslobodio čudovište prepuno mržnje, što opet nije neki uspjeh. Cijela zbrka je oko toga šta jedan senator može smatrati uspjehom, čudo od ženske puno mržnje, ili vojnika sa super refleksima i upitnim postignućima?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Feb 2006, 19:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

blue je napisao:
SPOILER

Može biti da je Fetel povremeno prenosio Almine poruke, mada nisam stekao takav utisak. ('she is afraid of you' i sl., govori o njoj u trećem licu)

Nekad je govorio "od sebe" a nekad "od nje".
Očigledno je da priča i nakon prelaska igre ostaje veoma nejasna. Tačno "rješenje" nigdje nisam našao.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Feb 2006, 12:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Konacno, nakon dugo vremena zavrsio sam F.E.A.R. - na kraju kad sumiram utiske, odusevljen sam. Jedan od ponajbojlih (ako ne i najbolji) FPS koji sam igrao. Jedina zamjerka je ta sto cak i na hard tezini, posljednja 2 chaptera su jednostavno prelagana. Ako budem imao vremena, mozda probam odigrati i na extreme tezini. Cini se da bih tada mozda mogao i popuniti neke 'rupe' u prici koje imam od ovog prvog igranja.

SPOILER

Sto se same price tice .. point man je definitivno prvi prototip. Kada ukljucite jedan od kompjutera u samom postrojenju, vas komandir govori 'They talk reffer Fettel as the 2nd prototype ..'

Citiraj:

Ja sam stekao utisak da je Fettel bio neka vrsta sinteze, Almine i svoje licnosti, kao da je Almin duh zivio unutar njega. Tako se ponekad javljala ona, a ponekad on.

Zasto je Alma htjela ubiti svoje prvorodjence? Mozda zato sto je ona stekla utisak da ju je on izdao .. Ipak se mi vodimo kao 'uspjeli' eksperiment. Mozda je i cilj prvog prototipa bio upravo integracija u 'normalno' drustvo. Mozda mu namjena nije bila da bude vodja armije klonova. Mozda je on 'god among men' trebao biti na drugi nacin ..

Kada se govori o uspjehu prvog prototipa ? Poslije creditsa ? Ja ih nisam odgledao .. izgleda da cu morati.

Harlan mi je jos uvijek ostao enigma .. da li je on nju htio ubiti ? Sta je onaj debeli Mapes radio ? Da li je on htio zataskati sta se tamo desavalo pa mozda ipak pokusati 'iskontrolisati' Almu ili Fettela ? Nisam ni taj dio bas najbolje shvatio ..

Alma je Harlanova druga kci .. znaci Fettel i ja smo mu unucici :) Kakva uvrnuta familija :)

Kakve su ono 'utvare' koje izlaze iz onih crnih rupa u posljednja dva chaptera ?

Citiraj:
dozvolio je da ga ubijemo zato da ga Alma ostavi na miru, ili iz griže savjesti šta je pod njenim vođstvom radio.

Ovo je vrlo moguce.

P.S.

Jeste li skontali da na svim laptopima koji otkrivaju storyline pise "ALIENWARE" ? :) Kakva reklama ..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Feb 2006, 13:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Da, moraš sačekati da prođe credits da bi vidio tu poruku na kraju.

I meni su namjere Harlana ostale nejasne. A debeli Mapes je valjda radio za onu Genestid Arestide, ona iza creditsa javlja senatoru da je prvi prototiop uspio.

Ne znam kakve su ono utvare na kraju...to se nisam ni pitao :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Feb 2006, 14:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
debeli Mapes

Kako me samo iritirao sakriven iza onih neprobojnih stakala. Tacno mi je bilo drago kad ga je Harlan upucao :)

Citiraj:
Ne znam kakve su ono utvare na kraju...to se nisam ni pitao

Ma meni su bile skroz cudne, prave enormnu stetu, a pojavljuju se iznenada niotkuda .. Mislio sam da su pomenute negdje ranije, a da sam ja to propustio ..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Feb 2006, 21:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

V@nja je napisao:
Ma meni su bile skroz cudne, prave enormnu stetu, a pojavljuju se iznenada niotkuda .. Mislio sam da su pomenute negdje ranije, a da sam ja to propustio ..

Bar je dobro da ih ubija po jedan metak iz pištolja :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2006, 11:16 
Veteran
Veteran

SPOILER

Ja sam to prešao još jednom, čisto da skontam šta se dešava i da upotrijebim ono usporavanje vremena na 'pravi' način. :)

Evo kako sam sad 'složio priču': mala Alma je bila poremećeno dijete ('she had nightmares... she never had a chance for a normal life'). Kasnije su otkrili da je ona telepata i da je pretjerano osjetljiva na negativne emocije ljudi oko nje.
Tu negdje počinje projekat razvoja telepatskog vođe vojske klonova. Kako je Alma previše poremećena, i kako sumnjaju da bi nečiji tuđi geni mogli 'razvodniti' njene sposobnosti, izvode vještačko oplođavanje koristeći njene sopstvene gene. Sama Alma je držana u komi, jer je već bila otpisana i trebala je samo za rađanje prototipova dok im jedan ne uspije.
Prvi prototip (glavni junak) je proglašen neuspjehom, vjerovatno zato što nije mogao upravljati klonovima. (nema detalja o tome ko ga je preuzeo, odgajio, obučio... ništa) Drugi prototip, Fetel, je mogao da upravlja klonovima.
Alma se probudila tokom porođaja i vrištala da joj se vrati njeno dijete. Ionako poremećena, probudila se sva krvava na operacionom stolu (otuda silna krv u vizijama, pretpostavljam) taman da posvjedoči kako joj oduzimaju dijete a nju odbacuju kao nepotrebnu.
Kada su vidjeli da Fetel može da radi ono što im treba, 'we pulled the plug', i onda je Alma umrla.

Potom se dešava prva 'sinhronizacija' kada odlučuju da Almin leš ostave u onoj kugli i da zauvijek zatvore to mjesto.

Tada nastupa ta Ženeviv koja odlučuje da upotrijebi to mjesto za ko zna šta. Međutim, ljudi koje je poslala ginu, a dešava se drugi 'sinhronizam', i to trajan ovaj put. Fetel koji je genetski isto što i Alma, jedno tijelo a dvije duše, kreće da je traži s tim što ne znaju gdje je ona tačno ali znaju imena pojedinih ljudi koji imaju veze s tim.

Tu nastupa glavni junak koji ga prati u njegovom pohodu. Meni je palo na pamet da je i taj glavni junak poslat da pogine. Uvijek ga šalju samog protiv čitave vojske znajući opasnosti. (one nindže, npr, su brze kao i glavni junak i nevidljive, ne vjerujem da je iko preživio njihovo prvo pojavljivanje, kako biti spreman na to?)

Debeli Norton je brisao dokaze o djelima Armakama.

Harlan je htio da oslobodi mrtvu Almu. ('she suffered enough' ???)

Jednom puštena Alma je uspjela da one utvare prebacuje iz svijeta vizija u realan svijet. Ako se sjetite, u pojedinim vizijama su se te utvare pojavljivale i povređivale glavnog junaka. A kada je Alma puštena te su se utvare pojavljivale u stvarnom svijetu.

Oružje za masovno ubijanje utvara je ona puška što se može uzeti od tri ugašena klona, a ima je i na onom mjestu gdje napada najveća gomila klonova (prislonjena uz zid, moze se vidjeti prije nego sto se skoci). Jedan metak ubija po trojicu. Pa su ti nivoi stvarno prelagani, valjda se islo na atmosferu a ne na reflekse.

Što se tiče Alminih motiva, to je Harlan objasnio 'there are few theories about events that followed... but I think it was just a question of hatred...'.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2006, 15:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Almu su ubili nakon "sinhroniciteta", tj. zbog njega.

Ja sam preživio prvi susret sa nindžama :), ali sam to skupo platio, sa dosta potrošenih metaka. Za njih je najbolje ići na SlowMo i kad se približe upucati ih sačmom, to sam kasnije tokom igre shvatio.

To oružje za masovno ubijanje utvara nisam registrovao. Ja sam na njih pucao konvencionalnim oružjem :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2006, 15:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
To oružje za masovno ubijanje utvara nisam registrovao. Ja sam na njih pucao konvencionalnim oružjem

Ista stvar. Sto je najgore, ja sam vecinu igre prelazio sa 'quick save' opcijom, tako da i nemam nekih ranijih save-ova pa se ne mogu vratiti da ponovo odigram taj dio. Sad sam skontao da sam trebao povremeno odraditi i ovaj 'obicni' save.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2006, 18:56 
Veteran
Veteran

Nisam ni ja skontao isprve, ali upalo mi je drugi put u oci to sto se nakon ubistva Fetela moglo naci samo 4 te puske, (ako ubijete nepokretne klonove i uzmete im oruzje) i jedna kilava automatska puska.

Puska o kojoj govorim je ona puska sto ima na sebi pravougaoni ekran koji ispisuje broj metaka u nekom krugu. Kad ispali taj svoj projektil onda izgleda kao da se malo prostor savio oko mjesta udara. (kao talasanje vode)

Kada se otvori onaj crni prolaz za utvare samo treba grunuti jedan metak u njega i velike su sanse da nista nece odatle ni izaci. Kod one najvece navale utvara pred kraj igre nijedna utvara mi nije prisla ni blizu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2006, 00:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

blue je napisao:
Puska o kojoj govorim je ona puska sto ima na sebi pravougaoni ekran koji ispisuje broj metaka u nekom krugu. Kad ispali taj svoj projektil onda izgleda kao da se malo prostor savio oko mjesta udara. (kao talasanje vode)

Ta puška (kao neki bacač raketa) se mogla pronaći i ranije, imam snimak kad sam je imao, samo sam je probao kad sam je našao i vratio je.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 110 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]