banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 09:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 139 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 20 Jan 2007, 20:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 20:47
SVEN = Power Treads,Vladimirs' offering,Battle Fury,Satanic,Heart of Tarrasque x 2. THANKS

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2007, 12:09 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2005, 14:29
iga89 je napisao:
Btw nije sange i jasa nego Sange And Yasha.Objasnjavao sam drugom chiku ne tebi.Sto se ti javi.A rekao sam da mu onde ima sve sto je ttempest dao,I josh nesto meni nisu potrebene neke tabele i tablice da bi znao za orb efecte,sto ih pravi tamo neki debil,tako da ih necu ni gledati.Uostalom 1 vs. 1 uvjek raspolozen.

Pa vidim da ne znaš, ni sa tabelom, ni bez nje...
A 1v1, kad god hoćeš, -armmnp, može još i -sp, ako želiš, + sva mjesta za igrače zatvorena. (ispravka: ne zatvorena, nego ispunjena kompjuterskim igracima)
Samo javi. :angryfire:

Poslednji put menjao Muzevir dana 21 Jan 2007, 20:52, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2007, 13:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ok javi mi na moj msn,pa cemo igrati preko hamachija.Za amatere sam uvjek raspolozen. 0X
BTW -arem

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2007, 09:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2005, 17:55
Kad sam procitao vecinu ovih postova, dosli mi je da citiram Erica Cartmana
"Screw you guys, I`m going home".Pa dobro, aj sad lijepo priznajte koliko
imate godina :) 13?13.5? I ako imate vishe, odgovori su takvi da se to ne moze
primjetiti.

Prvo, nek vecina nauci imena itema (i kako se pisu) pa nek onda kao pisu o svemu.
Mala pauza .......
Jeste naucili?Jeste?E super, sad mozemo nastaviti ;)

Cini mi se da je tema nesto kao "DotA Guides" ili grijesim mozda?Ovo o cemu
vi pisete ovde znaju i ljudi koji ni ne igraju dotu.Cuj pametnjakovica molim te, kupis
mu "6 buriza, 2 hyperstona, 47 HoT-a, 3 leptirica" i sabijete sve u cvor. Sta je tu guide???
I onaj najgrublji guide mora da sadrzi barem 2 ili 3 builda za razlicite situacije, zatim
opis magija, a najbitnije je da se malo razradi taktika.

A ne ne, vi ste u pravu, kupis butterfly pandi i budes car (svi te missuju 99 %).Ko to kaze?
Za neupucene, sve dodge i miss sanse SE NE STAKUJU!!!Radi samo onaj koji je najveci
(kod Phantom assasin radi samo onaj njen 28 %, da imas 22 butterfly-a, nista ne mjenja).
Znaci, najveci miss radi Pandin Alcohol, cini mi se nesta oko 75 %.Posto panda ima svoj
dodge od 20 %, javlja se komplikovanija stvar.Sad protivnik ima na sebi 75 % miss, a i vi imate
20 % dodge - to ne znaci da imate 95 % sanse za dodge.Postoji formula kojom se iracunavaju ove
situacije, mislim da se dobije nekih 81 % u ovom slucaju.

Za ove koji josh uvijek misle se refresh orb mora kupovati TH-u i eartshakeru - jel vi uopste igrate dotu
timski?Ili je ono: "Ja cu ga ubiti, pi*ko jedna,sad cu ti ukrasti kill..."?Dodjete vi tako fino na neki turnir
(ne daj boze ako ste bilo do sad) i uzmete eartshakera (na primjer, u timu imate i Shadow shamana).
Posto na turnirima postoji ogranicenje za Refresh orbove, sta bi onda?Uzeli sebi Refresh, a shaman nek gine,
ko ga yebe?Isto tako vazi i za Hex item - nece ga nositi Str heroj, vec Int (napominjem, druga je prica u solo partijama
ili kada nije bar 4 VS 4).

Mislim stvarno, ovde ima toliko nalupanih stvari (ima i izuzetaka, naravno) da je to smijesno.Cuj onoga " Napucas Pandi
to, to, to, to, to i onda si Bog".Jel postoji tu gdje vi igrate uopste early game itemi tipa Mask of madness, Wrath band, bracers,
Headress i td? Ili odmah mozes kupovati 6 uber itema?Toooooo, super, moze kod vas, eto i mene onda da se nauzivam te
dote ;)

Eto, da nije bilo ovog foruma, ja ne bih znao da Sven prebi za 2 HoT-a.Pa ja sam zivio u zabludi, let me out of here !

Evo napisau i legendu za svaki slucaj ako neko ne pozna neke pojmove:

DOTA - Defence of the Ancients, jedna fina mapa za war III koju je napravio IceFrog (mozda i ne bi da zna za ove guidove :))

TAKTIKA - To je jedan fini pojam, koji znaci da je dota takticka i timska igra, gdje se moraju sve situacije razraditi i odrediti potez

DODGE - slavni automobil (mislim americki), ali u ovom slucaju znaci izbjegavanje, naginjanje ;)

STR - nije skracenica za "Strani" vec Strenght heroj :)

INT - nije internacionalni, vec Intelect heroj

PS - Partija 1vs1 ne rijesava niosta, to je nooberski, pobjedjuje onaj koji
ima boljeg heroja.Pogotovo samo amateri igraju -arem.Sta ako jedan dobije Druida a drugi Krobelus recimo?Krobelus ce malo trzati na pocetku, ali kasnije je gotovo, sam medvjed ce je izgristi ;0

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2007, 11:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ljudi samo vam mogu reci hvala vam na odlicnoj komediji, nisam se odavno tako od srca nasmijao glupostima
imam osjecaj da odredjeni likovi nisu ni igrali dotu vec samo posmatrali druge
trebao bih uraditi recenziju provala ali ne znam ni gdje bih poceo

iga89 je napisao:
Tome liku tj. T bladeu skupiti "Power treads",sange and yasha,buterfly,monkey king bar,eye of skardi,heart of terasque.Tim redom ih sakupljati.Taj heroj kada se napuca je smrt.ZZoP

ehm ? jel` to prva 3 sata niko nikog ne napada ? elem koliko vama partija traje kad to smatras buildom ?

objasnjenje za eye of skadi - orb efekat za range heroje, a za melee nije, znaci moze se uzeti S&Y, samo ne znam zasto pored toliko boljih itema
ostali se ne stackuju, znaci nista ono S&Y i satanic, S&Y i Manta style,.... - nista nista, radi samo onaj koji je po redoslijedu prvi u item slotovima
S&Y nema 10% sanse da se aktivira, vec ima 10% sanse za maim i to za creepove, za heroje je 5% a za orb efekte sam vec dao objasnjenje
za dodge/evade je kolega 2fast dao objasnjenje pa nema potrebe da se time zamaram, jedino sto se kod pande dodge i efekt alkohola ne mogu sabirati jer se radi o razlicitim efektima - jedan je sansa za dodge, a drugi je sansa za pogodak (chance to hit ili miss)
protiv vas bi bilo milina igrati, mislim da bi partija zavrsila za pola sata :)
igrajte dotu, ucite malo, pa onda pokusajte nesto pametno reci

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2007, 11:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

2Fast2Furious je napisao:
PS - Partija 1vs1 ne rijesava niosta, to je nooberski, pobjedjuje onaj koji ima boljeg heroja.Pogotovo samo amateri igraju -arem.Sta ako jedan dobije Druida a drugi Krobelus recimo?Krobelus ce malo trzati na pocetku, ali kasnije je gotovo, sam medvjed ce je izgristi ;0

Kolega prebrzi i prežestoki, svaka čast za ono što si napiso gore, slažem se s tim, ali ovo za partiju 1na1, napiso sam da bismo igrali -armmnp, valjda znaš šta to znači, osim toga, on je mene zvao da igramo 1na1 (ja lično ne volim igrat 1na1), i naravno, ja ne bi dopustio da se igra -em.... :angry7:

btw, najbolji build za većinu heroja: 2 bracera, power treads i s&y :salute:

Poslednji put menjao Muzevir dana 22 Jan 2007, 11:29, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2007, 11:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

1vs.1 sa -mm nije losa ideja da se vidi ko je bolji, ali ipak posto je dota timska igra probajte se sakupiti za makar 3vs.3

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2007, 11:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

-np mod koliko znam je No powerups, jel se nesto promjenilo?

Inace, dota nije pravljena za 1 vs 1, bez obzira na mod, to je shit, igra je timska i pojedinac nije bitan ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2007, 12:27 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 13 Avg 2005, 09:39
Sta ce djeca, nemaju uslove xD a to su oni pocetci dote dok se jos uci, sto se mene tice sve ispod 5v5 ne dolazi u obzir.

Slazem se sa ovim gore navedenim da treba guide da bude malo dublji, trebao bi da sadrzi - skill build, pa onda sta raditi od 1 od 8 lvl-a(early game), 8-15(mid game), 15-25(late game), onda npr. sta ako si na strani protiv dva nukera, dva stunera i koje item buildove protiv tih heroja, kako se prilagoditi u odredjenim situacijama.

Ono sto je jos bitno je naci dobru kombinaciju heroja, eto napisite koja je po vama najbolja kombinacija dva heroja na jednoj strani.
Ti heroji bi trebali da dobro drze svoju stazu, a u isto vrijeme da dosta doprinesu u timskim masovnim fajtovima. Generalno heroji sa AOE(area of effect) magijama se vise koriste zato sto su prakticniji.

Kako rade dva itema s criticalom ili bashom ? Stackuju se uz odredjene gubitke, tacan procenat se izracunava po ovoj forumuli 1-(1-A)*(1-B)
A i B predstavljaju sanse prvog i drugog itema. Isto moze i za vise itema.
Npr dva bashera izgledaju ovako 1-(1-0.15)*(0.15)=0.2775 = oko 28%

i da -em = debil mode!

Poslednji put menjao Ttempest dana 22 Jan 2007, 12:52, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2007, 12:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Najbolji Lane control u Scurge-u imaju Abaddon i Necrolyte po meni.U Sentinelu dobar comb su Druid i rexxar (double pet) i imas nenormalan push naprijed. NAravno, ako znas baratati sa Rexxarom, ima ljudi koji sa njim ne razvijaju svinju uopste!

Najbrzi kill mogu uraditi terrorblade i necro - sunder + necro zadnju i gotovo.Ima tu jos mnogo kombinacija, ove su mi najinteresantnije.

Sto se tice kompleksnosti upravljanja heroja, tu je prvi butcher, zatim sljedi weaver.Sa njima treba mnogo vjezbe i iskustva, moze se tolika smijurija praviti sa njima ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2007, 12:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

zapravo 2 bashera idu ovako
1 basher : 1+0.1 = 1.1
2 bashera : 1.1+ = 1.21
to je za range

a za melee
1 basher : 1+0.15=1.15
2 bashera : 1.15+0.115=1.265

objasnjenja su na dota-allstars

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2007, 13:39 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Alo ja nisam rekao da se odma sakupljaju prejaki itemi,nego za konacni invenrorij sta bi bilo pozeljno da ima.Logicno je da ce se ici lagano sa bracerima i ostalim niskobudzetnim itemima.Ljudi vi se bash lozite ali nenoormlano svako kaze svoje misljenje a vi serete za tamo neke proracune i guidove sa neta.Opet ponavljam da to mene neinteresuje uopste,ja igram svoju igru a ne nekog tamo spanca ili danca i ja dajem svoje guidove.A vi ih citajete do prekosutra i racunajte postotke i sanse to mene neinteresuje ali to ostavite za sebe.
BTW Foca DotA RULES 4 ever 0X 0X 0X

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2007, 14:47 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2007, 14:55
Dobro vi veterani ako hocete da odigramo 5vs5 javite se!!!
Ovde najvise dolazi do izrazaja timska igra i kontrola nad herojem!!!
Iga je dobar igrac a vi pricajte sta hocete ne zanima nas vase misljenje!!!
Sada ste nas strasno naljuutili!!! 0X

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2007, 14:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

-shadow- je napisao:
Dobro vi veterani ako hocete da odigramo 5vs5 javite se!!!
Ovde najvise dolazi do izrazaja timska igra i kontrola nad herojem!!!
Iga je dobar igrac a vi pricajte sta hocete ne zanima nas vase misljenje!!!
Sada ste nas strasno naljuutili!!! 0X

Shadow dobro zbori

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2007, 18:35 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 13 Avg 2005, 09:39
Prije pola godine kad sam gledao na dota forumu bilo je kao sto sam ja napisao, ne znam da nisu sta novo izmislili.
A nisam skontao sta si napisao, 1.15 = 115%?

Foco igrali bi mi rado kad bi vi imali internet.

Primjer kako treba da izgleda jedan duboki guide

Poslednji put menjao Ttempest dana 22 Jan 2007, 23:18, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2007, 20:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Na ovakvom forumu besmisleno je uopšte postavljati takve "duboke" :lol: guidove, za tako nešto postoji dota-allstars forum, a ovde treba neke osnovne savjete, ono što ti misliš da bi dobro došlo određenom heroju u većini situacija...
Ko hoće da detaljno nauči nešto o nekom heroju, ima gore spomenuti forum.
Ne znam šta se sad svađate i bacate hejtove jedni na druge bezveze :rofl:
samo se sramotite, po meni....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2007, 20:37 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50

E nije ni strani ni strenght nego je strange, idi pitaj Jumbasa ako ne vjerujes!

PS: Svaka vam cast za temu ... Toliko ste optereceni tom besmislicom zvanom DotA da vjerovatno ne mozete ni u WC* a da ne razmisljate o njoj :P Priznajem i ja sam odigrao nekoliko partija u zadnje vrijeme, stvarno je smor igra :P

(*ko Cartman u "Make love not Warcraft" :P )

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2007, 20:48 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jan 2007, 21:46
e moj iga kolkos jadan covjece pa Muzevir ce te razbiti 1v1 neznas u sta se upustas!!

i kao sto sam napisao i prosli put guide nagrubo za Blademastera:2xnull talisman,BoT sto prije,s&j,Vladimir offering,Mkb... 0X

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2007, 21:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Freda buraz znam ja dobro u sta se upustam,bice to setnja po parku.LOL :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2007, 21:08 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

che.guevara je napisao:

E nije ni strani ni strenght nego je strange, idi pitaj Jumbasa ako ne vjerujes!

(*ko Cartman u "Make love not Warcraft" :P )

Oj buraz sto mu spusti svaka cast.Pozz

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 139 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]