Kad sam procitao vecinu ovih postova, dosli mi je da citiram Erica Cartmana
"Screw you guys, I`m going home".Pa dobro, aj sad lijepo priznajte koliko
imate godina

13?13.5? I ako imate vishe, odgovori su takvi da se to ne moze
primjetiti.
Prvo, nek vecina nauci imena itema (i kako se pisu) pa nek onda kao pisu o svemu.
Mala pauza .......
Jeste naucili?Jeste?E super, sad mozemo nastaviti
Cini mi se da je tema nesto kao "DotA Guides" ili grijesim mozda?Ovo o cemu
vi pisete ovde znaju i ljudi koji ni ne igraju dotu.Cuj pametnjakovica molim te, kupis
mu "6 buriza, 2 hyperstona, 47 HoT-a, 3 leptirica" i sabijete sve u cvor. Sta je tu guide???
I onaj najgrublji guide mora da sadrzi barem 2 ili 3 builda za razlicite situacije, zatim
opis magija, a najbitnije je da se malo razradi taktika.
A ne ne, vi ste u pravu, kupis butterfly pandi i budes car (svi te missuju 99 %).Ko to kaze?
Za neupucene, sve dodge i miss sanse SE NE STAKUJU!!!Radi samo onaj koji je najveci
(kod Phantom assasin radi samo onaj njen 28 %, da imas 22 butterfly-a, nista ne mjenja).
Znaci, najveci miss radi Pandin Alcohol, cini mi se nesta oko 75 %.Posto panda ima svoj
dodge od 20 %, javlja se komplikovanija stvar.Sad protivnik ima na sebi 75 % miss, a i vi imate
20 % dodge - to ne znaci da imate 95 % sanse za dodge.Postoji formula kojom se iracunavaju ove
situacije, mislim da se dobije nekih 81 % u ovom slucaju.
Za ove koji josh uvijek misle se refresh orb mora kupovati TH-u i eartshakeru - jel vi uopste igrate dotu
timski?Ili je ono: "Ja cu ga ubiti, pi*ko jedna,sad cu ti ukrasti kill..."?Dodjete vi tako fino na neki turnir
(ne daj boze ako ste bilo do sad) i uzmete eartshakera (na primjer, u timu imate i Shadow shamana).
Posto na turnirima postoji ogranicenje za Refresh orbove, sta bi onda?Uzeli sebi Refresh, a shaman nek gine,
ko ga yebe?Isto tako vazi i za Hex item - nece ga nositi Str heroj, vec Int (napominjem, druga je prica u solo partijama
ili kada nije bar 4 VS 4).
Mislim stvarno, ovde ima toliko nalupanih stvari (ima i izuzetaka, naravno) da je to smijesno.Cuj onoga " Napucas Pandi
to, to, to, to, to i onda si Bog".Jel postoji tu gdje vi igrate uopste early game itemi tipa Mask of madness, Wrath band, bracers,
Headress i td? Ili odmah mozes kupovati 6 uber itema?Toooooo, super, moze kod vas, eto i mene onda da se nauzivam te
dote
Eto, da nije bilo ovog foruma, ja ne bih znao da Sven prebi za 2 HoT-a.Pa ja sam zivio u zabludi, let me out of here !
Evo napisau i legendu za svaki slucaj ako neko ne pozna neke pojmove:
DOTA - Defence of the Ancients, jedna fina mapa za war III koju je napravio IceFrog (mozda i ne bi da zna za ove guidove

)
TAKTIKA - To je jedan fini pojam, koji znaci da je dota takticka i timska igra, gdje se moraju sve situacije razraditi i odrediti potez
DODGE - slavni automobil (mislim americki), ali u ovom slucaju znaci izbjegavanje, naginjanje
STR - nije skracenica za "Strani" vec Strenght heroj
INT - nije internacionalni, vec Intelect heroj
PS - Partija 1vs1 ne rijesava niosta, to je nooberski, pobjedjuje onaj koji
ima boljeg heroja.Pogotovo samo amateri igraju -arem.Sta ako jedan dobije Druida a drugi Krobelus recimo?Krobelus ce malo trzati na pocetku, ali kasnije je gotovo, sam medvjed ce je izgristi ;0