banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 11:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 81 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Room Escape
PostPoslato: 26 Mar 2009, 22:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
zerocool je napisao:
Znam sta znaci R i L ;p I okrenem dobro, i nece da mi otvori! :>

Ево ја сад поново дошао до тога, и прошао. Пробај да послије сваког, кликнеш са стране (на кваку, нпр.). И да, идеш НА тај број, а не ЗА толико бројева... :wink:

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2009, 23:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Da, da, znam, otvorih jedva nekako :) Sigurno sam bio promasio broj ili tako nesto.. :)

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2009, 01:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Frenki je napisao:
Evo jedna bas teska, stigao sam do 9. lvla i nema dalje... ako hocete otvorite novu temu za ovu
http://www.deathball.net/notpron/

Hehe, ovu trenutno igram :). Na 16. nivou sam.

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2009, 21:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
E zna li ko gdje se u Room Escapu nalazi treca baterijica kako bih mogao napuniti ovaj laser ili sta je vec...

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2009, 22:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Shabban je napisao:
E zna li ko gdje se u Room Escapu nalazi treca baterijica kako bih mogao napuniti ovaj laser ili sta je vec...

Spoiler:
najvjerovatnije u onoj uticnici

btw sad sam prvi put zaglavio pa mi treba jedno objasnjenje
Spoiler:
dakle povadio sam one sarafe kojima je stolica bila pricvrscena i sad ne znam sta dalje, a sto je najinteresantnije onaj alat kojim sam povadio one sarafe moze da se ubaci u rupe u kojima su bili sarafi, ali ne kontam cemu
znaci, heeeeeeeeeeeeeeeeeeelp!!!! :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2009, 23:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
BSE,

Spoiler:
Ako si u radiju nasao magnet, treba da ga stavis na kraj onog alata. U tim rupama ipod stolice se nalaze 4 baterije, koje ces izvaditi pomocu magneta na alatu. A baterije ti trebaju za dalje. A to dalje....kad budes htjeo "kaza'ce ti se" ;)

Ah da....baterija - u pravu si;)

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2009, 00:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Spoiler:
- Uzmeš motornu šegu, upališ šegu...
- aaaa upalim šegu?
:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2009, 05:35 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2004, 14:04
Frenki je napisao:
Evo jedna bas teska, stigao sam do 9. lvla i nema dalje... ako hocete otvorite novu temu za ovu
http://www.deathball.net/notpron/

Ovo je glupa igra do daske...stvarno. Dobar je fazon sa linkovima i tako dalje ali sami odgovori su
tako bezveze (i subjektivno) zakomplikovani da drugima ostaje samo da se pitaju "koji je qrac taj lik pusio
kad su mu se ukazali username i sifra".....mislim totalno bezveze.
Kako do moga ja da znam kako se Twix cokoladica zvala ranije i da to treba da obrnem?? A i ne vidi se da je omot od Twixa, to sam nasao u rjesenju. Meni lici na obican komad folije od neke ko zna koje cokoladice.
Onaj ko mi kaze da je to sve sam skontao, laze. Ili je citao hintove, ili je citao rjesenja (kao i ja). To je nemoguce shvatiti.
Room Escape je super igra, sve ti je tu, ne moras da trazis okolo po Google-u Morzeove azbuke i prirucnike za programiranje da bi rijesio jedan
usrani nivo jebene zagonetke. Kad ti sam autor igre preporuci da ides na Google i trazis hintove, onda jebes to.
Ova igra je sranje tesko. Prva 3 nivoa valjaju, ostalo je qrac. Ne zelim da izgubim ni 5 minuta na ovo, a kamoli vise.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2009, 07:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

@popovich
eh sad, ne bih se slozio da je notrpon glupa igrica. Rjesenja uvijek imaju logike.
Sto se tice twix-a, ja i jos par ljudi koje znam smo ga prepoznali, tako da ocigledno nije nemoguce kao sto ti kazes, a uopste ne govori da trazis hintove i rjesenja po google-u, vec da google koristis kao dodatnu pomoc u smislu da pogledas morzeovu azbuku ili ascii kod, ako ih vec ne znas napamet, jer ako vec provalis da je rjesenje napisano morzeovom azbukom onda te nepoznavanje morzeove azbuke ne bi trebalo sprijeciti da ides dalje.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2009, 08:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Helena je napisao:
BSE,

Spoiler:
Ako si u radiju nasao magnet, treba da ga stavis na kraj onog alata. U tim rupama ipod stolice se nalaze 4 baterije, koje ces izvaditi pomocu magneta na alatu. A baterije ti trebaju za dalje. A to dalje....kad budes htjeo "kaza'ce ti se" ;)

Ah da....baterija - u pravu si;)

Spoiler:
da li pod radiom smatras onaj equilizer ? nisam jos skontao kako da ga razvalim :D
btw ne treba mi objasnjenje za dalje, samo za taj dio sa rupama koje su ostale od stolice

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2009, 08:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
BSE,
Spoiler:
I meni je taj radio ili sta vec, muke zadavao. Smetnuh od istog. Provalila sam ga uz pomoc guess-who, tako kad ti dopizdi, ako ne uspijes ima njegovo objasnjenje ovde. Znala sam sta treba, ali nisam nikako mogla da provalim kako:D

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2009, 08:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

guess who je napisao:
@popovich
eh sad, ne bih se slozio da je notrpon glupa igrica. Rjesenja uvijek imaju logike.
Sto se tice twix-a, ja i jos par ljudi koje znam smo ga prepoznali, tako da ocigledno nije nemoguce kao sto ti kazes, a uopste ne govori da trazis hintove i rjesenja po google-u, vec da google koristis kao dodatnu pomoc u smislu da pogledas morzeovu azbuku ili ascii kod, ako ih vec ne znas napamet, jer ako vec provalis da je rjesenje napisano morzeovom azbukom onda te nepoznavanje morzeove azbuke ne bi trebalo sprijeciti da ides dalje.

Nisam mislio da je nemoguce prepoznati omot, vec ko do vraga zna kako se ta cokoladica prije zvala. Pa nisam pratio industriju cokoladica cijeli zivot :lol: I upravo to sto si rekao "da trazi dodatnu pomoc"...e upravo u tome je poenta. Ja jesam vidio kod npr. ali kako ja da znam sta to znaci? Kaze posvijetli, ja screenshot napravim, u photoshop pa kontam kakav je ovo ASCII kod...veze nema, pa mozgam okrecem kontam mozda je ovo S a ovo L...e do qurca. Onaj ko ne poznaje Morzeovu azbuku kako do djavola njemu moze pasti na pamet da su tacke i crtice ustvari osnovni znakovi Morzeove azbuke? Ajde ti mi reci. To bi bilo isto kao kad bih ti ja dao dijelove za multifazni generator (sad hipotetski - o cijem sklapanju ti nemas blage veze niti znas uopste kakvi su to dijelovi i za sta su, niti kako generator izgleda) i rekao ti da sastavis tacno masinu koju ja hocu. To znaci da bi ti trebao da odes na Google i fino kucas u search "neki metalni kolut i neki cilindar u kom se nalazi, sve to obilno zamotano bakrenim zicama" i moliti se Bogu da ti izbaci nacrt za sklapanje onog sto ti mislis da ja hocu. Jednom rijecju - glupo.
Ovo bi trebale da budu logicke igre za razmisljanje, a ne za razne pojmove, Morzeovu azbuku i kodove. Tu uopste ne bi trebalo da ti je potrebna dodatna pomoc (jer koliko dugo vec igram takve igre znam da su sve zasnovane na principu "Sve je tu, samo treba da povezes konce" (zato sam rekao da su prva 3 nivoa dobra).
Jel razumijes sta hocu da kazem?

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2009, 09:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da, potpuno razumijem sta hoces da kazes. Notpron ne moze igrati neko ko je duduk za racunare, ko ne zna sta je source code ili URL, znaci neko "opste kompjutersko znanje" mora da postoji. Ne moras npr. znati programirati, ali se moras znati snalaziti u kodu, sto ne znaci da je igra glupa, vec jednostavno da je za ljude koji imaju odredjeno predznanje.
Isto je kao i kod "Room escape", ako ne znas kako se otkljucava sef ili ako ne znas kako se obiljezavaju note mozes slobodno da ugasis prozor i uzmes da rjesavas osmosmjerku.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2009, 10:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
guess who je napisao:
Da, potpuno razumijem sta hoces da kazes. Notpron ne moze igrati neko ko je duduk za racunare, ko ne zna sta je source code ili URL, znaci neko "opste kompjutersko znanje" mora da postoji. Ne moras npr. znati programirati, ali se moras znati snalaziti u kodu, sto ne znaci da je igra glupa, vec jednostavno da je za ljude koji imaju odredjeno predznanje.
Isto je kao i kod "Room escape", ako ne znas kako se otkljucava sef ili ako ne znas kako se obiljezavaju note mozes slobodno da ugasis prozor i uzmes da rjesavas osmosmjerku.

potpisujem.+ koja osoba nije cula za morzeovu azbuku ? moj mladji buraz koji je 5. razred zna kako izgleda kod -mikijev zabavnik, uciteljica itd... A porediti ga sa multifaznim generatorom je glupo. Igra je na mjestu, da je teska jeste, bilo je jos par slicnih sa matematickim problemima. Kad nadjem postacu.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2009, 10:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

guess who je napisao:
Notpron ne moze igrati neko ko je duduk za racunare

Bahahaha duduk :lol: :lol: :lol: Moja omiljena onako socna :lol:
guess who je napisao:
Isto je kao i kod "Room escape", ako ne znas kako se otkljucava sef

Nemoj mi sad reci da ces uporediti okretanje brojcanika na sefu sa source kodom....ma daj molim te :o
Brojcanik zna okretati i dijete (a imas i
Spoiler:
brojeve na laseru i na brojcaniku, jedino ono R i L jbg ko ne zna jos da je L lijevo, a R desno onda)
:)
guess who je napisao:
ili ako ne znas kako se obiljezavaju note mozes slobodno da ugasis prozor i uzmes da rjesavas osmosmjerku.

Koje note? Ako mislis na "radio" kako ga neki zovu,
Spoiler:
pa samo pomjeras gore dole dok ne naletis na drugi zvuk, pa onda ciljas svih 5 istih.

Poslednji put menjao popovich dana 30 Mar 2009, 12:01, izmenjena 3 puta

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2009, 10:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Frenki je napisao:
potpisujem.+ koja osoba nije cula za morzeovu azbuku ? moj mladji buraz koji je 5. razred zna kako izgleda kod -mikijev zabavnik, uciteljica itd... A porediti ga sa multifaznim generatorom je glupo. Igra je na mjestu, da je teska jeste, bilo je jos par slicnih sa matematickim problemima. Kad nadjem postacu.

Potpisuj ti koliko hoces, a daj i malom burazu da se potpise (daj mu samo papir i olovku, nemoj da uprazno potpisuje :P) ali neces to nikad preci.
Da, ti neces preci. Samo ces gledati hintove i traziti rijesenja na kraju i lagati kako si sam sve presao. Lazi ti sebe, druge ne mozes.
Generator sam samo naveo kao poredjenje u komplikovanosti, a ti bukva shvatio tako kako jesi...jos jedan razlog zasto nikad ti neces to preci. Nikad. Ako hoces da mi se inatis, nadjemo se ti i ja, sjednemo za racunar i ja cu gledati. Ako predjes ja ti cestitam i castim te cevapima i pivom i napisem ovdje kako sam pogrijesio i ispao debil. I jos ti platim taksi do kuce i racun u internet klubu. A ako ne predjes ti sve to platis meni.
Jel moze?

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2009, 10:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

popovich je napisao:
Frenki je napisao:

Potpisuj ti koliko hoces, a daj i malom burazu da se potpise (daj mu samo papir i olovku, nemoj da uprazno potpisuje :P) ali neces to nikad preci.
Da, ti neces preci. Samo ces gledati hintove i traziti rijesenja na kraju i lagati kako si sam sve presao. Lazi ti sebe, druge ne mozes.
Generator sam samo naveo kao poredjenje u komplikovanosti, a ti bukva shvatio tako kako jesi...jos jedan razlog zasto nikad ti neces to preci. Nikad. Ako hoces da mi se inatis, nadjemo se ti i ja, sjednemo za racunar i ja cu gledati. Ako predjes ja ti cestitam i castim te cevapima i pivom i napisem ovdje kako sam pogrijesio i ispao debil. I jos ti platim taksi do kuce i racun u internet klubu. A ako ne predjes ti sve to platis meni.
Jel moze?

Jesam ja rekao da cu preci/presao ? Ne, nikad necu, ali to nema nikakve veze sa tim da je igra glupava, al bas nikakve, nidje veze...

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2009, 11:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Frenki je napisao:
Jesam ja rekao da cu preci/presao ? Ne, nikad necu, ali to nema nikakve veze sa tim da je igra glupava, al bas nikakve, nidje veze...

Pa sta ti sad to znaci? Branis igru kako je pametna i tako kazes za sebe da si glup. Boze svasta...
Nisi ti glup, nego je igra jako subjektivno postavljena od pocetka (odn. od 4-og nivoa pa na dalje). Onaj ko je pravio nije uopste imao
na umu logicku igricu za ljude koji ce koristiti dedukciju u rjesavanju zagonetki, vec mijenjanje url adrese stranica, trazenje objasnjenja source i Morzeovih kodova po Google-u. Ajde ni to mijenjanje url adrese nije tako losa ideja ali da ima imalo veze sa zakljucivanjem kao npr. 2. nivo, lift ne radi, ruka pokazuje gore..ah da samo zamijeni 2 u 3 u adresi, ili "don't be negative" za false-true u adresi, ok to moze ali opet za nekoga ko je navikao to da radi odn. da stalno na internetu cacka oko raznih url adresa, mijenja adrese, itd. Za nekoga ko je navikao tako da surfa samo (a to moze biti i doktor nauka nekih koga eto malo interesuju zagonetke na internetu, vidio od djece pa hoce i on vijuge da aktivira :)) i ne interesuju ga url adrese dok god link radi (kad ne radi, nista - nazad) to je totalno bezveze. Taj ne bi znao ni 2. nivo preci.Nikad. A znas li zasto? Zato sto on ne zna da stranice ne idu po linkovima (kako ih on jedino i poznaje) vec po adresama koje mozes i sam pisati u address bar (dok god imaju konacni cilj, odn. web sajt na koje vode). To za mene nije igra za sve, nego samo za onog ko je smislio. Kako ne uvidjas da kad bih ja igru pravio tako po svom (a svaka budala moze napraviti igru sa 100-tinjak html linkova), mogao bih napraviti gomilu nekih dubokoumnih sranja tipa: postavim stih a ti sad nadji pjesmu i skontaj da treba procitati prvo slovo svakog reda svakog stiha te pjesme i uraditi anagram al da ispadne ime bakterije na latinskom kad se cita obrnuto, a za sliku ispod stiha samo stavim neki budjavi hljeb (kao asocijacija na bakteriju). :confused4:
To bi bilo totalno retardirano, jer bih samo ja mogao to da shvatim. Tako i ovaj lik, pravi samo neke stranice sa par slika i jednim ili nijednim linkom pa ti sad iz slike pocijepanog omota twixa skontaj da zapravo treba u zadnju rijec url-a napisati kako se zvala ta cokoladica 1960 al obrnuto. Hahahaha jebote zivot sad kad sam ovu recenicu napisao i sâm sam u potpunosti shvatio koliko je glupa igra. :lol:
Zar ne shvatas kako je to retardirano?

Poslednji put menjao popovich dana 30 Mar 2009, 12:09, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2009, 12:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

popovich je napisao:
Frenki je napisao:

Pa sta ti sad to znaci? Branis igru kako je pametna i tako kazes za sebe da si glup. Boze svasta...
Nisi ti glup, nego je igra jako subjektivno postavljena od pocetka (odn. od 4-og nivoa pa na dalje). Onaj ko je pravio nije uopste imao
na umu logicku igricu za ljude koji ce koristiti dedukciju u rjesavanju zagonetki, vec mijenjanje url adrese stranica, trazenje objasnjenja source i Morzeovih kodova po Google-u. Ajde ni to mijenjanje url adrese nije tako losa ideja ali da ima imalo veze sa zakljucivanjem kao npr. 2. nivo, lift ne radi, ruka pokazuje gore..ah da samo zamijeni 2 u 3 u adresi, ok to moze ali opet za nekoga ko je navikao to da radi odn. da stalno na internetu cacka oko raznih url adresa, mijenja adrese, itd. Za nekoga ko je navikao tako da surfa samo i ne interesuju ga url adrese dok god link radi (kad ne radi, nista - nazad) to je totalno bezveze. Taj ne bi znao ni 2. nivo preci. Nikad. A znas li zasto? Zato sto on ne zna da stranice ne idu po linkovima (kako ih on jedino i poznaje) vec po adresama koje mozes i sam pisati u address bar (dok god imaju konacni cilj, odn. web sajt na koje vode). To za mene nije igra za sve, nego samo za onog ko je smislio. Kako ne uvidjas da kad bih ja igru pravio tako po svom (a svaka budala moze napraviti igru sa 100-tinjak html linkova), mogao bih napraviti gomilu nekih dubokoumnih sranja tipa: postavim stih a ti sad nadji pjesmu i skontaj da treba procitati prvo slovo svake rijeci i uraditi anagram al da ispadne ime bakterije na latinskom kad se cita obrnuto, a za sliku ispod stiha samo stavim neki budjavi hljeb (kao asocijacija na bakteriju). :confused4:
To bi bilo totalno retardirano, jer bih samo ja mogao to da shvatim. Tako i ovaj lik, pravi samo neke stranice sa par slika i jednim ili nijednim linkom pa ti sad iz slike pocijepanog omota twixa skontaj da zapravo treba u zadnju rijec url-a napisati kako se zvala ta cokoladica 1960 al obrnuto. Hahahaha jebote zivot sad kad sam ovu recenicu napisao i sâm sam u potpunosti shvatio koliko je glupa igra. :lol:
Zar ne shvatas kako je to retardirano?

previse teksta....

elem covjek koji ne zna rijesiti ukrstenicu je glup ? opet nidje veze....

mozda igra nije za svakoga, room escape je za siru populaciju, ova je za uzu i to je to.

evo jos jedne "glupe" igre, ali daleko laksa kad si vec upoznat kako funkcionisu doticne igre

http://personal.stevens.edu/~mcommoni/

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2009, 12:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Frenki je napisao:
previse teksta....

Ako ti je ovo previse teksta, pitam se jesi li ti onda ikad citao neku ozbiljnu knjigu...e moj Frenki.. :lol:
Izgleda ne mogu doprijeti do tebe logikom, ali nema veze. Uzmi ti pa igraj i uzivaj trazeci po Google-u rjesenja dok ti oci ne ispadnu. :lol:
Frenki je napisao:
elem covjek koji ne zna rijesiti ukrstenicu je glup ? opet nidje veze....

Zasto koristis tu rijec kad ne znas ni sta znaci pa je pogresno upotrebljavas?
Znas li sta "elem" znaci? (nemoj samo da trazis po Google-u molim te, ako nadjes na Google-u onda procitaj ponovo svoj post i razmisli malo da li "elem" tu ima svoje mjesto ili smisao)
I kakve veze sad ima ukrstenica s ovim? Pa ja sam upravo napisao suprotno od tog sto ti insinuiras, da se ne moze reci za nekoga da je glup ako ovakav tip retardiranih igara ne moze rijesiti (ili bilo koju koja za njega licno nema neki smisao, a takve su inace logicke igre-nemaju subjektivni smisao za nekog, vec cisto zakljucivanje za sve)

Poslednji put menjao popovich dana 30 Mar 2009, 12:32, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 81 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]