banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 15:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 82 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: miševi i podloge
PostPoslato: 21 Dec 2008, 13:22 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 23 Nov 2008, 15:22
Imal johs negdje uzeti mx 518 osim u hg sport-u u bl-u ??

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2008, 19:26 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Ima u Pevecu, 74KM.

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2008, 08:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2004, 08:54
mx 518 imas uzeti skoro svuda u BL.
Pan-ex ga ima 100 % a i mnoge druge komp.radnje...

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2009, 21:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Novi Razer miš u najavi, ako pogodite kako će se zvati možete ga dobiti, akcija traje do sutra

http://ftw.razerzone.com/guesswhat/

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2009, 11:14 
Vader je napisao:
Novi Razer miš u najavi, ako pogodite kako će se zvati možete ga dobiti, akcija traje do sutra

http://ftw.razerzone.com/guesswhat/

Rekoh vec na drugoj temi, zvace se prema nekoj zmijurini...

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2009, 11:07 
Veteran
Veteran

Nabavio sam Razer Lachesis i jos se navikavam na njegov oblik. Lijevi i desni taster veoma lako reaguju na pritisak, bar u odnosu na moj stari mis. Jos se nisam navikao ni na to sto mu je prednji dio misa dosta siri u odnosu na sredinu. Kada se malo uhodam, moci cu reci koliko je dobro igrati s njim.

Bilo kako bilo, svjetlo mu je lijepo. :D

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2009, 11:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ja sam neko kraće vrijeme razmišljao i o Lachesisu ali nakon pročitanih komentara sa interneta sam odustao, jedan od aspekata je upravo to kao miš (ne)leži u ruci.

Inače još nisam uzeo novog miša jer sam ganjao druge stvari, mogao bih u narednom periodu, prvi kandidat je Razer DeathAdder a onda možda Roccat Kone mada me par stvari brine kod njega. Izgleda kao da najnoviji Razer model (Mamba) još nije zvanično izašao, baš sinoć sam pokušao naći neki review i nisam uspio, ali jeste izašao jer se može naći ponešto komentara od korisnika koji su ga kupili, čudno mi je da nema nekog pravog testa. Nisam siguran da bih išao na njega jer je veoma skup ali bar da vidim kakav je ispao. Mada najbolje procjene za miš nisu na testovima već nakon višemjesečnog korištenja od strane korisničke zajednice a koliko sam vidio tu je DeathAdder bez premca.

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2009, 20:27 
Dosta toga zavisi i od tebe, neko kaze valja ovaj, neko kaze valja onaj..najbolje je probati vishe misheva i onda cesh znati na chemu si. :) :) :)

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2009, 20:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
mx518 je definitivno best buy gledajući plaćeno/dobijeno :evil3:

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2009, 12:18 
enc0re je napisao:
mx518 je definitivno best buy gledajući plaćeno/dobijeno :evil3:

Meni je do sada to naj mish, imao sam G5, intelli i sada mx518 i prezadovoljan.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2009, 13:03 
Veteran
Veteran

Miš se pokazao sjajno, iznenadio me. Veoma lagan, lako reaguje na pritisak, klizi sjajno po podlozi, tokom igre se praktično ne primjećuje. Do sada sam imao RX1000 koji je u poređenju s ovim cigla, iako je po dimenzijama manji.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2009, 14:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ja juče dobio na poklon Razer DeathAdder i Razer eXactMat podlogu, a to sam i želio :)

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2009, 20:16 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
meni jedino odgovaraju misevi sa kuglicom. :D

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2009, 10:16 
Vader je napisao:
Ja juče dobio na poklon Razer DeathAdder i Razer eXactMat podlogu, a to sam i želio :)

Cestitam, javi nam kako se ponasha mish jer i ja nesto razmisljam da ga uzmem.

Btw je li kupljen u Banjaluci deathadder ili?

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2009, 11:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Kupljen je u Zagrebu, ne znam da li ga ima ovde, ja ga nisam vidio. Miš djeluje prililčno dobro, treba se naviknuti prvih dana mada navikavanje ide brže nego što sam očekivao, na Intelli Optical sam se navikavao dosta dugo ali mi je nakon toga dugo vremena bio odličan, imam ga oko ili i preko 5 godina, do DeathAddera.

DeathAdder se postavio na maksimalnih 1800 DPI i to je baš velika osjetljivost pa mi je kursor dosta plesao po ekranu, Inteli ima samo 400 DPI mada sam mu u windowsu povećao osjetljivost pa je radio kao da ima više ali zato preskače piksele pa je neprecizniji. Ovih dana sam se navikavao da radim na tih 1800 DPI jer bih radije radio na toliko nego na 900, i zasad ide fino, i primjetno sve bolje. Doduše u njegovim drajverima sam osjetljivost sa defaultnih 10 spustio na 6 jer je na 10 baš letio po ekranu, pa sam se prilagodio na 6 i onda juče digao na 7, pa kad naviknem na to dizaću malo pomalo :).

Igre nisam stigao puno probati, tek jednu mapu Unreal Tournmanet 3 i tu je bio preosjetljiv sa 1800 DPI a pošto sam mu ranije napravio profile na 900 i 450 DPI koji se prebacuiju sa dugmetom sa donje strane miša onda sam probao i to, 900 DPI je isto bilo preosjetljivo a 450 je bilo nešto manje osjetljivo nego što bi trebalo ali je bilo i najigrivije. Ali vjerovatno bi se moglo naviknuti igrati i sa 900 DPI, a 1800...to bi bilo zanimljivo vidjeti :), ali može biti i do podešavanja same osjetljivosti u igri, moguće da sam je digao ranije dok sam imao Intelija pa je zato sada bio preosjetljiv, uglavnom sam u igrama morao dizati osjetljivost miša.

Tu sad ima svašta nešto, ima DPI miša, a onda ima nekoliko tih podešavanja osjetljvosti, jedna u drajverima miša, druga u samim igrama, a i ona u windowsu koja je možda vezana za ovo u drajverima a možda i nije.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2009, 10:04 
Da, u pravu si Vader, najgore se naviknuti na tu preveliku brzinu misha koji ima 1800 dpi.
Naravno vjerujem da si iskljucio "enhance pointer precision" u cpanelu, to ce ti normalizovati rad misha u windowsu, tojest nece biti ubrzanja.
Ja licno mrzim ta ubrzanje misha u igrama, pa tako kad igram Counter Strike online koristim noforce komande, a za ostale igre postoji razerov accelfix (ne znam da li si ga dobio sa driverima), ali ako ga nemash mogu "procunjati" po netu pa ti naci, meni je dosta pomogao za igre gdje nije bilo moguce iskljuciti ubrzanje.
Reci mi kako ti se pokazala podloga, osjecash li razliku izmedju razer podloge i ove prije koju si koristio??

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2009, 11:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Zanimljivo je da mi je Intelli radio osjetno bolje sa uključenim "enhance pointer precision" a Razer radi lošije pa mi je "enhance pointer precision" sada isključen, čak mislim da su Razer drajveri isključili "enhance pointer precision" u Control Panelu jer je prije bilo uključeno.

Ne znam za taj accelfix, našao sam ga sad ali sam našao i ovo da ne radi kako treba na XP sa SP3

http://razerblueprints.net/index.php/co ... ic,7743.0/

A podloga...zasad koristim control stranu pa ću kasnije probati i speed stranu. Razlike u odnosu na staru podlogu...pa kao prvo podloga je veća ali opet ne prevelika, ljepše leži na stolu, ne leti tamo-vamo kao stara koja je bila neka obična i manja pa je ovo dosta bolje i praktičnije, ima te gumene noge zbog kojih stabilno stoji a dovoljno je velika (a i miš ima više DPI) da mi miš nikad ne udara u rubove podloge i ne leti preko podloge. Miš lijepo klizi po njoj i sve ukupno sam zadovoljan. Ne mogu sad tačno reći da li je miš nešto precizniji samo zbog podloge jer sam promjenio i podlogu i miš, kad bih radio sa starim mišem na novoj podlozi onda bih već mogao vidjeti koliku razliku unosi sama podloga.

Još bih trebao uzeti novu tastaturu, jedino nju nisam promjenio od starog kompjutera, stara je preko 4 godine, i neka obična. U Zagrebu u HGspotu sam vidio Razer Tarantulu, preko 200 KM, puno, ali me i nije nešto posebno privukla i lako moguće da je ne bih uzeo ni da je dosta jeftinija. Imali su još modela ali me ni jedna nije privukla, ne znam gdje ovde u BL ima dobar izbog tastatura.

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2009, 01:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2002, 00:11
a da pokusas da smanjis smanjis pointer speed u winu ? :D

logitech > razer sto se tastatura tice .....

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2009, 14:10 
Tastatura gore-dole sto se tice bitnijih stavki...ja se patim ko dzizs sa ovom jer mi je guma iskliznula pa stalno klizi po stolu...

inache cini se da je naj tastatura g15 og logitecha...

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2010, 11:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
dosla nova "kolekcija" razera u comtrade pa navratite :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 82 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]