LesPaul je napisao:
Igrao sam tj. probao igrati drugi dio. Apsolutno najgori port koji sam vidio u zivotu. Izvesti combo ili uopste bilo kakvu smislenu seriju udaraca je bilo nemoguce jer su i jak i slab napad vezani za isto dugme na misu (1 klik slab napad, 2 jači napad) i tako za obadvije ruke (jedna na lijevom kliku a druga na desnom) a svaki udarac je imao pauzu od ~1 sekunde prije nego sto pocne da se izvodi da bi igra mogla raspoznati jel bio jednoklik ili dvoklik. Promjeniti kontrole je bilo nemoguce jer su za pola stvari hardcode-ovani odredjeni tasteri iako je u opcijama postojala mogucnost da se promjene sve sto bi se desilo je da igra poludi i vise ne zna ni sama sta je na tasteru. Pokusao cak koristiti i neki program za hotkey-eve, sa podesavanjima za DS2. Nekad je radio 5 a nekad 20 min prije nego sto vecina kontrola poludi. Ko nema 16:9 monitor morao je igrati sa dvije povece crne trake gore i dole.
Probao sam igrati sa dzojstikom kod prijatelja i naravno sve je radilo odlicno.
Sto se tice same igre atmosfera mi se svidjela i to malo gameplay-a sto sam uspio odigrati. Nije ni izbliza toliko teska kolko se tvrdi, samo je potrebno malo strpljenja i promatranja da se provali ''fazon'' za svakog protivnika.
Ma ja sam prikopcao dzojstik, ali i sa dzojstikom su komande tako retardirane da ne vidim neku poentu igrati. Kao sto rekoh dva analog sticka: jedan za kretanje lika, drugi za kameru. Ja ne znam kojem je idiotu pala na pamet ovako glupa ideja kada apsolutno sve i jedna igra koja koristi kameru "treceg lica" ili "over the shoulder" ima kameru fiksiranu tako da stalno gleda liku sa ledja (npr. Mass Effect, AC, PoP, Witcher). Sto se tice fazona, nista to komplikovanije nije od npr. Witchera 2 ili 3 - pogotovo kada se igra na "death march" tezini. Cak stavise u tom slucaju bi Witcher bio deset puta tezi od Dark Soulsa da ima ovako retardirane kontrole.
Zaista steta, a tako sam htio da predjem igru upravo zbog te teske price i dobre atmosfere, ali po svemu sudeci nece od toga biti nista....
Summer sale jos malo pa je zavrsio. Ja sam si uzeo jos: Left 4 Dead + Left 4 Dead 2, The Secret of Monkey Island + Monkey Island 2 - Special Edition i Payday 2.
Danas sam igrao Left 4 Dead, sunce ti koliko je ovo dobra igra. Kratka, ali prokleto napeta i zabavna. Tacno se umoris dok predjes jedan nivo, a opet iako u pola situacija imas osjecaj da ce komplet tim krepati kada krene horda na vas, poprilicno je tecna. Tokom igranja mi se samo jedan put desilo da je cijeli tim izginuo. Dvojka je navodno jos bolja...