banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 19:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4319 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179 ... 216  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Šta se igra....?
PostPoslato: 02 Feb 2015, 15:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2013, 17:35
Sehxor je napisao:
Upravo presao Dying Light, igra je fenomenalna, od price, animacija i svega ostalog. Cak su i sporednje misije odlicno odradjene, a ne dosadne i repetivne kao u ostalim igricama. Ne moze se nikako porediti sa Dead Island. Ladno bi mogao biti GOTY.

Izašao peč koji onemogućuje one skripte što si mi poslao ali valjda poboljšava performanse.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2015, 15:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Džontra je napisao:
Toljaga je bio hejter, al ovo je sasvim drugi nivo....

Ja sam mislio da je ono endem, no nije. Steta je sto ga nema, otisao bi jedan drugom u kontru i otvorili crnu rupu.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2015, 15:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Izasla fifa petnes, veceras cu isprobati kad dodjem kuci..

Dying Light izgleda dobro al ne znam hoce fercerati; isprobacu.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2015, 16:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
PKT je napisao:
Daj ne seri. Evo ti poređenje Far Cry 4 i Dying Light. FC4 je smiješan u odnosu na Dying Light i to sa većim hardverskim zahtjevima, jedino manje RAM-a troši od Dying Light. X360 i PS3 je prevaziđen hardver bio nakon prvog Crysisa, da nije bilo PS3 i X360 igre poput Dying Light su se trebale pojaviti još 2008 ili 9 godine.

A cime bi ih pokretao 2008???

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2015, 17:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
Zaglavio u 90-im
http://www.ssega.com/streets-of-rage-3

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2015, 18:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ferdinand je napisao:
PKT je napisao:
Daj ne seri. Evo ti poređenje Far Cry 4 i Dying Light. FC4 je smiješan u odnosu na Dying Light i to sa većim hardverskim zahtjevima, jedino manje RAM-a troši od Dying Light. X360 i PS3 je prevaziđen hardver bio nakon prvog Crysisa, da nije bilo PS3 i X360 igre poput Dying Light su se trebale pojaviti još 2008 ili 9 godine.

A cime bi ih pokretao 2008???

A čime smo pokretali Crysis?

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2015, 19:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Poredis Daying light i crysis????
Da nije malo velika razlika?

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2015, 19:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

U izgledu da, ali u sisemskim zahtjevima nije baš toliko velika.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2015, 19:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2012, 21:18
ferdinand je napisao:
Zasto mislis da ce za ps4 emulator biti bolja situacija?

PS4 je na x86 arhitekturi....tako da je definitivno bolja situacija nego PS3.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2015, 20:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

PKT je napisao:
U izgledu da, ali u sisemskim zahtjevima nije baš toliko velika.

Ni blizu...

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2015, 20:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
PKT je napisao:
Sehxor je napisao:
Upravo presao Dying Light, igra je fenomenalna, od price, animacija i svega ostalog. Cak su i sporednje misije odlicno odradjene, a ne dosadne i repetivne kao u ostalim igricama. Ne moze se nikako porediti sa Dead Island. Ladno bi mogao biti GOTY.

Ma kakav Dead Island, to je smeće.
Samo razočarao me naslov Dying Light, očekivao sam malo mračniju atmosferu a ne pustinjsku vrelinu.
GOTY? Teško je govoriti, ipak pred nama je godina u kojoj će se pojaviti mnogo ovakvih naslova koji obilaze stare konzole što znači brdo novih mogućnosti a Dying Light nam upravo pokazuje da smo bili žrtve starih konzola 10 godina. 10 GODINA!!!! PS3 je imao 256MB RAM-a koje dijele CPU i GPU!!!! A X360 je bio još slabiji. Znam da je imao više RAM-a ali je bio slabiji.
Bilo kako bilo Dying Light je odlična igra ali za očekivati je poplavu takvih igara ove godine tako da ćemo brzo zaboraviti Dying Light.

Ajd evo posto sam ja pravio par homebrew gluposti davno za PS3 (ili je makar bio pokusaj), da ti objasnim jednom kako ta "jadna po tebi" konzola moze izgurati tako nesto (novije igrice) samo sa 256mb rama, iako ima 512, ali eto pogresno si informisan, 256mb za cpu i 256 za video. Igrice za PS3 i za PC nije tesko portovati, u pitanju je nedostatak resursa i vremena objavljivaca da tako kazem. PPE intrukcijski set nije problem i nije ga bilo tesko nauciti, plus sto je Sony davao SDK naravno svim programerima licenciranim. Jedini problem je bio sto je Cell procesor sam po sebi bio jedinstven, na PCu CPU pristupa direktno RAM-u, dok Cell svaka "PPE jezgra" ima pristup svom lokalnom "RAM Cache" kojeg je punio globalni buffer. To jedino prestavlja problem jer je programerima tesko bilo odrzavati puni buffer konstantno, kad se ukinu te sve optimizacije, to dodaje dosta posla programerima da implementiraju nove da bi radile na X86 za PC, jer kod PS3 igra komunicira direktno sa hardwerom dok kod PCa ide kroz windows, directX api i ostala okruzenja. Prednost Cell procesora je ta sto nema potrebe za puno rama, jer je on sam od sebe dosta brz i brzo prazni i puni buffere.

Jos kad na to dodamo to da on koristi XDR ram koji ima mnogo vecu brzinu pristupa podataka sa memorije... PS3 konzola je jedna veoma jaka masincina. Kad je sony u verziji 3.21 ubacio OtherOS funckiju ljudi su spajali po 3-4 komada da bi dobili mini super racunar koji bi razbijao hasheve, ta brzina je i za danasnje pojmove odlicna, sony skontao i ukinuo OtherOS.

Tako da sledeci put kad budes kukao kako ti je igra los port, nemoj kriviti konzole, krivi programere tih igrica koji nemaju vremena da odrade to kako treba. Isto tako nemoj kriviti konzole za po tebi "unazadjivanje" gaminga, kad su sirove performanse konzola odlicne bile.

Sto se tice emulacije konzole, to ce mozda biti za jednu pet godina za PS3, nije to samo uzeti napraviti program da pokrece igrice kao sto radi Wine na linuxu, programer mora softwerski emulirati komplet hardwer iz konzole da bi dozvolio igrici da ima interakciju i onda taj "virtuelni" hardwer mora pravilnu interakciju imati sa x86 instrukcijama, to zahtjeva ogromnu procesorsku snagu. Isti slucaj ce biti i kod PS4, nema veze sto je on X86, igre koriste drugaciju interakciju, nemaju kao windows DirectX ili OpenGL. Jos gora stvar je taj njihov "proprietary" PSGL koji skroz drugacije komunicira sa GPU nego windowsov. Eto...

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2015, 13:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Super profesionalno objašnjenje, evo sad nekoliko laičkih pitanja od mene, iako nije tema ali eto: 3.2GHz znači da je Cell vrlo brz procesor, pa ipak, igre koje su portovane sa konzola su bolje izgledale na kompjuterima čak i na budžetskim procseorima npr Athlon64 3800, a da ne spminjem malo skuplje AthlonX2 ili ne daj bože Core2Duo. 2006 ili 7 sam imao nekog intela na 3GHz, 2GB DDR2 i GF8600GT. Igre su očigledno izgledale bolje na toj konfiguraciji nego na konzolama. Kupio sam Phenom II 955 čim se pojavio kod nas, dodao još 2GB RAM jer nije bilo potrebe za više a grafičku sam zamjenio jer je stara 8600 crkla, a da nije, ne bi bilo potrebe da je mijenjam sve evo do Dying Lighta. Štaviše, imao sam ploču sa integrisanom grafičkom koja je bila u stanju da pokrene sve portove sa PS3, na minimumu ali su išle, to sam testirao dok sam čekao ovu sad grafičku, čak sam se i mislio da li da kupujem 7950 ali zaista je bilo glupo imati q4 Phenom i integrisanu grafiku. I izađe igra koja obiđe stare konzole i eto ga. Super izgled i super optimizacija.
Mada se Ferdinand neće složiti sa mnom da Crysis na max ima čak i veće zathjeve od Dying Light na max ali nije to teško uporediti. Ista konfiguracija na kojoj sam igrao Crysis uzme 90%CPU a DL 50%, Crysis uzme preko 2GB RAM, DL 5, Crysis uzme 100%GPU a DL 25-70% Crysis uzme 2GB VRAM a DL 3GB.
Ipak moram istaći da su Battlefield 3 i 4 jako dobro portovane na PC, uz razumne resurse zaista fantastična grafika.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2015, 13:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nema to veze, ne mozes porediti dve skroz razlicite izrade tehnologije, a grafika je vjerovatno bolja za nijansu jer su u medjuvremenu implementirali nove graficke programe u API-je dok kod kreacije PS3 nisu bile dostupne. Sto se tice Dying Light i Crysisa, on cak i da ima iste zahtjevnosti nece trositi isto resursa jer Dying Light renderuje komplet grad, dok Crysis renderuje samo tu malu trenutnu aktulenu mapu koju igras.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2015, 13:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Ajd preselite filozofiranje na drugu temu, 'ljeba vam
PKT zapoce krstaski rat s konzolama
:?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2015, 13:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vanja postavi komentar i ugasi temu...

:)

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2015, 15:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Je li iko jos probao ovu Battlefield Hardline betu? Meni se bas svidio hotwire mode.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2015, 15:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Besiege je nešto najzabavnije ikad...ali ta ja znam...ja sam samo doktor...elem koji link koji potvrđuje rečeno
http://kotaku.com/ten-of-the-funniest-besiege-builds-1683933330
http://boards.4chan.org/v/thread/281812278/besiege

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2015, 15:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

4chan hahahhah

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2015, 15:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sehxor je napisao:
Nema to veze, ne mozes porediti dve skroz razlicite izrade tehnologije, a grafika je vjerovatno bolja za nijansu jer su u medjuvremenu implementirali nove graficke programe u API-je dok kod kreacije PS3 nisu bile dostupne. Sto se tice Dying Light i Crysisa, on cak i da ima iste zahtjevnosti nece trositi isto resursa jer Dying Light renderuje komplet grad, dok Crysis renderuje samo tu malu trenutnu aktulenu mapu koju igras.

Nisi me razumio, nisam upoređivao grafike nego me pita čovjek s čim bi pokretali Dying Light 2008 i ja sam mu odgovorio. Crysis više uzme CPU i GPU a DL guta memoriju.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2015, 16:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Minjon je napisao:
Je li iko jos probao ovu Battlefield Hardline betu? Meni se bas svidio hotwire mode.

Tactical Intervention ima identican mode, tako da nisu nista novo izmislili.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4319 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179 ... 216  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]