banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 04:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4319 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171 ... 216  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Šta se igra....?
PostPoslato: 03 Dec 2014, 21:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2013, 17:35
Sehxor je napisao:
Minjon je napisao:
Vazno je da budemo rambo u svakoj igrici.....

I da ne moramo puno razmisljati, samo rokanje :P

Ma svaka igra se može igrati kao Alien, upališ igru okreneš se u drugu stranu i gledaš televizor, odeš na poso, vratiš se s posla, ugasiš igru i odeš spavati.
Šalu na stranu, ja lično sam očekivao da to bude igra u duhu Alien igara a ne filomova, rokanje rokanje rokanje. Tako da je to za mene lično razočarenje, ali dobro sad. Mazohisti će da se izgotive.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2014, 21:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Sehxor je napisao:
Minjon je napisao:

To!
Meni su AvP 1 i 2 zakon
Pogotovo kec i onaj co-op mod kada rokas masu Aliena
:D :D :D

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2014, 21:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ne mazohisti, vec obozavatelji survival horror igara

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2014, 22:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma daj. Resident evil 1 i 2, i Silent Hill su takođe survival horror, i Undying, pa opet imaš neki način (tandžaru, utoku isl) da se odbraniš. Alien Isolation je čisti mazohizam.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2014, 22:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

SH nisam igrao, ali ako je nalik na RE ili Undying onda to uopste nije survival horror, vec FPS sa horror motivima

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2014, 00:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
RE serijal nije nikad bio FPS, a i sami kreatori ga svrstavaju u survival igru, tako da... :D

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2014, 00:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Avg 2011, 21:10
PKT je napisao:
Sehxor je napisao:
Minjon je napisao:

Ma svaka igra se može igrati kao Alien, upališ igru okreneš se u drugu stranu i gledaš televizor, odeš na poso, vratiš se s posla, ugasiš igru i odeš spavati.
Šalu na stranu, ja lično sam očekivao da to bude igra u duhu Alien igara a ne filomova, rokanje rokanje rokanje. Tako da je to za mene lično razočarenje, ali dobro sad. Mazohisti će da se izgotive.

Igra je od pocetka najavljivana onako kako sam citirao na prethodnoj strani. Nije mi jasno zasto i na osnovu cega si ti ocekivao nesto drugo? Nisam odigrao A:I, niti planiram. Za zainteresovane, evo jedna zanimljiva recenzija (uz napomenu da sama recenzija sadrzi bitne spojlere):

https://www.youtube.com/watch?v=Uh-FjR4 ... ecKUc4zRhQ

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2014, 07:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
SH nisam igrao, ali ako je nalik na RE ili Undying onda to uopste nije survival horror, vec FPS sa horror motivima

Nisi igrao najbolji horor na svijetu. Horor nije horor zato što ja vidim kako tamo neko čudovište probada neku ženu kroz trbuh s leđa. Ima tu ta napetost koja traje dok igraš, ali kad isključiš igru brzo je i zaboraviš. Horor igru priča čini horor igrom. I u toj priči ne smije biti mnogo objašnjenja, jer čovjek se najviše boji nepoznatoga.
Ovi današnji Residenti su igre koje ne komentarišem. Nekada davno Resident Evil i Tomb Raider su bili totalno drugačije igre kojima je jedina zajednička stvar bila što su na CD-u. Danas se razlikuju samo po tome što te u Residentu i dalje napadaju evoluirani zombiji a u Tomb Raideru pijani Rusi. Zato sam i naglasio Resident Evil 1 i 2.
Undying ima taj jedan problem što je igraču dozvoljeno da bira između težine igre. Protivnike na easy ubiješ sa 1 metkom, na medium sa 3 a na hard sa 6. Pa kad ti imaš kolutaš sa 6 metaka napadaju te dva monstruma a ti moraš pogoditi svih 6 puta trčeći unazad, reload pa opet drugoga a uvijek ti nešto zapinje pa moraš da se okreneš da vidiš kuda proći pa se opet okreni... na easy toga nema, tak tak i ajmo dalje, to zaista nije horor, čisti FPS čak i bez horor motiva.
Doom 3, FarCry i Stalker su FPS sa horor motivima, ali i to su super igre.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2014, 07:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

heh najbolji horror...poigraj Amnesiu, recimo, pa da vidim onda kako ces definisati horror :)
po onome sto ti definises, i Quake i Doom su horrori :)

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2014, 13:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Brkas pojmove, FPS (First Person Shooter), RE serijal nikad nije bio FPS. RE 1, 2, 3 i 4 su bili survival, gdje skupljas i cuvas resurse da bi nastavio igrati. Ovi novi djelovi su vise onako imas svega i samo ides i ubijas.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2014, 17:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
heh najbolji horror...poigraj Amnesiu, recimo, pa da vidim onda kako ces definisati horror :)
po onome sto ti definises, i Quake i Doom su horrori :)

Znam ja šta je Amnesia, ali ti ne znaš šta je Silent Hill.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2014, 01:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Sehxor je napisao:
Brkas pojmove, FPS (First Person Shooter), RE serijal nikad nije bio FPS. RE 1, 2, 3 i 4 su bili survival, gdje skupljas i cuvas resurse da bi nastavio igrati. Ovi novi djelovi su vise onako imas svega i samo ides i ubijas.

sjecam se prvog i drugog RE i znam da nisu bili fps, ali sam napravio referencu zato sto u ovim novim survival hororima najcesce uopste nemas oruzja :)

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2014, 01:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

To su bile igrice, kad se sjetim treceg djela "Nemesis", a mozda i cetvrti da ubrojim u taj survival, sve ostalo vuce ka pucacini obicnoj ;)

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2014, 10:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nemesisu ne možeš ništa. Ali kad ga ubiješ dobiješ neke dijelove pa sastavljaš pucaljke od njih. Trojka je bila baš izlizano štivo a koliko vidim zaboravio si i odlični RE Code Veronica. Četvrti je već izgubio i horor i puzzle dijelove. Peti ne želim ni komentarisati a šesti nisam ni igrao.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2014, 12:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Peti je bas shooter :D, a sesticu sam igrao, naziru se neki survival elementi :D

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2014, 14:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

RE serijal je bio čuven ne samo po horor elementima nego i zagonetkama koje moraš riješavati. Zaključana vrata moraš naći način da ih otključaš. Jeste bilo bezveze to što kod sebe imaš arsenal da srušiš kuću a moraš tražiti ključ. Ali takva je igra. I onda im je palo na pamet da bi se taj serijal dosta bolje prodao ako bi se žanr malo razvodnio. Napraviš igru koja se zove Resident Evil da ga igraju stari igrači zbog imena, a da nema nikakve veze sa prethodnicima kako bi igru igrali i levati kojima traženje ključeva i riješavanje zagonetki ne predstavlja nikakvo zadovoljstvo.
Što se tiče teze koju zastupa BSE, jasno je meni šta ti pričaš. U igrama gdje nemaš oružje ti si lovina koja umjesto oružja koristi mozak, ali dosadi u pm jednostavno nemam motiva da završim igru. Ima tu neka priča obično, ali ruku na srce jednostavnije mi je odgledati fabulu na Youtube nego se patiti sa dosadnom igrom. Ima i onaj The Evil Within, iako imaš oružje igra smara. Daleko zabavnije je spaliti buksnu i u ponoć prošetati po groblju nego ti kvazi-horori.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2014, 17:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Skinuo sam igricu al' ima .gbi ekstenziju. Moze li se nekako odraditi da instaliram pomocu demona ili alkohola, da ne moram narezivati na dvd?

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2014, 18:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
http://www.gburner.com/online-help/deco ... to-iso.htm

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2014, 18:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Slika

Zahvaljujem. :D

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2014, 22:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

dobih prvi dio Mass Effecta na poklon, pa sad prelazim i lagano se spremam za ME2

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4319 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171 ... 216  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]