Citiraj:
Kako prekomjerna upotreba računala u kombinaciji s online igricama ima negativan učinak na ljude, pokazuje primjer dvadesettrogodišnjeg Mostarca, pasioniranog igrača popularne online igre Ogame.
Među igračima je poznat pod nazivom BoToX , a kako nam je kazao njegov zabrinuti prijatelj, nakon godinu i pol igranja i po 15 sati na dan provedenih uz računalo, prije nekoliko dana je baniran. Zabranjen mu je pristup i daljnje igranje.
Nakon toliko vremena i sati provedenih uz igricu normalno da nagli prestanak izazove stres, a prema pisanju njegovog prijatelja, BoToX ''već 24 sata nije ništa jeo, samo sjedi za kompom i na sve moguće načine pokušava doći do tog admina ''.
''Moj frend koji je dobio zabranu pristupa na onlinu igricu ogame.ba već 24 sata odbija jesti zbog toga. Naime od njega i par operatora na toj stranici doznao sam da je baniran bez ikakvih dokaza'', piše njegov prijatelj u mailu i dodaje kako je i sam dugo igrao Ogame, ali je zbog obaveza prema fakultetu prekinuo.
Kako bismo pobliže objasnili onima koji ne znaju o čemu se radi, riječ je o online igrici koja broji oko 50.000 igrača samo s prostora Balkana, a za čije igranje ne treba ništa više osim pristupa Internetu i web preglednika.
Za uređivanje i administriranje tako velike igrice potrebni su administratori, a jedan od njih pod nazivom RoTT banirao je Mostarca BoToX-a nakon mnoštva pritužbi od strane drugih igrača, bez ikakvog upozorenja .
ajd dok vijest nije skinuta, da vam kopiram
a evo i sta je rekao taj BoTox
Citiraj:
Ljudi ovo nije normalno Ja BoToX ne starajkujem gladju nego su neka raja dosla do mene i ponudila me pizzom ja reko ne hvala i ispircao im kako sam dobio ban na ogame i jedan se smije kaze ja cu to srediti i ode sjede za jedan od kompova ....radim u igraoni .... i za nekoliko minuta vjest je bila na bljesku ... vise nego zavala bi bio da se ovo sredi hajde ispocetka i meni je bilo ok al sada kada mi se mob negasi pozivima iz mostara bosne srbije i dalje cak me i glavni admin iz makedonije zvao da vidi sta je bilo i je li prica istinita ... uglavnom prica jeste istinita ja nisam jeo nista 24 sata ali ne namjerno nego jednostavno tako malo sam uzrujan i to je to al sada da mi strajkao radi ogame ma dajjjjjjjjjj
nadam se da ce vijest biti skinuta ili stavljena u arhivu dok jos ljudi nije vidjelo unaprijed zahvaljujem