banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 15:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 40 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Feb 2010, 13:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Apr 2006, 01:30
dalmi je napisao:
Ali zato naprosto obozavamo svetske hakere i crackere koji ce nam u dogledno vreme napraviti emulatore pa cemo sve te konzolaske igrice igrati na PC-u pod uslovom da imamo dovoljno jaku "masinu" da moze to sve da pokrene.....
A buduci da je covek upravo provalio njihov software (od PS3) znaci da cemo jako brzo na sajtovima o emulatorima moci pronaci i emulator za PS3 :D :D :D

Jupiiiiii

Ni PS2 se ne moze emulirati kako treba, a ti vec pricas o emulaciji PS3? Za 3-5 godina... mozda...

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2010, 14:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Dzontra Volta je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:
Dovoljno je čuti da neki poznati naslov izlazi za konzolu, a nigdje se ne spominje da izlazi za PC.

Početak kraja.

Kao na primjer?

God of War 3 neće izaći za PC, već samo za PS3. Do sada su izalzili i za PC.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2010, 17:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

GoW > SCEA Santa Monica > PlayStation exclusive > nikad nije bilo PC verzije.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2010, 17:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Dzontra Volta je napisao:
Dovoljno je čuti da neki poznati naslov izlazi za konzolu, a nigdje se ne spominje da izlazi za PC.

Početak kraja.

Kao na primjer?

God of War 3 neće izaći za PC, već samo za PS3. Do sada su izalzili i za PC.

Sva tri GoW-a su PS-2/3 ekskluziva. Nisu čak ni za xbox izlazile...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2010, 10:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2008, 17:34
Mislim da gresis....PS2 moze lepo da se pokrene na solidnoj (ne jakoj vec solidnoj)
konfiguraciji........a buduci da snaga PS 3 je priblizna Wii-ju i X-boxu i Game cube-u
cak i ona moze da se emulira uz dovoljno snazan racunar.Ja sam igrao na Wii emulatoru,
sa slabim dual coreom i radilo ja,usporeno al je radilo :D

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2010, 11:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

PS2 je star 10 (slovima: DESET) godina, i iako si u pravu, moze da se pokrene emulator na solidnoj masini, i dalje ne radi savrseno! Poslije DESET godina! A ti pricas u emulaciji PS3, konzole stare 3 godine, sa daleko slozenijom arhitekturom. A za ovo poredjenje snage, stvarno ne znam gdje si to citao, Wii i Gamecube nemaju nikakve slicnosti sa PS3 i XboX360, Gamecube je konzola prosle generacije, dok je Wii ponovo zapakovan Gamecube sa motion kontrolama. To sto si mozda pokrenuo Dolphin u 3 FPSa, to ne znaci nista, sad kad bi neko sklepao PS3 emulator, mozda bi dosao do loading screena u nekoj igri na slabom dual coru, opet bi mogao reci da radi, usporeno, ali radi?! Valjda hocu reci jednu stvar, tj ponoviti, ne ocekuj PS3/XboX360 emulator u sledecih 5 godina.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2010, 16:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

O XBOX360 nisam ni pricao....zato sto je to proizvod Microsoft korporacije....
A PS3....nisam ja rekao da ce napraviti da valja odma........pa i PS2 emulatori su izasli pre 5 godina........sto ce reci da bi emulatori za tricu mogli da se pojave uskoro....nisam rekao da ce raditi savrseno....daleko od toga.....ali ce ih biti i napredovace.........a boze moj....ja se nadam da ce jeftinije biti nadograditi racunar da mozes igrati sve konzolaske igre nego kupiti sve konzole

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2010, 21:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
U ova teška vremena ne pada mi napamet baciti krvavih 60 eura za PS igru, iako moram priznati da su mi Metal Gear Solid, GTA, Resident Evil i Gran Turismo slabost. Nažalost, takve vrhunske igre nažalost teško je naći polovne u oglasima.
Sa druge strane XBox 360 slovi kao najbolja konzola za hardcore gamere, ali ako ćete kupovati piratske kopije onda zaboravite na Microsoftove online usluge, koje su bolje od Sonyjevih.
A Nintendo je druga priča - za one manje izazovne koji vole jednostavnu zabavu, može se naći šareniji izbor Wii i DS igara ovdje u BL, tj. samo one najkvalitetnije koliko sam vidio (Zelda, Mario, Metroid...).

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2010, 23:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Potpuno si u pravu za nove igre, PS3 se samo isplati ako igras povremeno, i ako imas dovoljno strpljenja da sacekas par mjeseci dok cijena igre ne spadne na 40-50KM, ne pada mi na pamet da kupim igru za 130KM cim izadje.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 15:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 18:20
Pc je jedno, konzole su drugo, sve je do ukusa a o tome se ne raspravlja, jel da ? :).
A ovo sto je neko gore naveo da su konzole propast i da je pc "zakon", ajde pogledajte malo igru Heavy Rain za ps3...kada ce to doci na pc?Nikad, pogledaj malo sve hitove koje izlaze na multi sisteme(citaj i pc i konzole) uvjek dodje na konzole par mjeseci ranije.Pogledaj ekskluzive tipa Halo za xbox i GoW i MGS za ps3...
A ovo o emuliranju ps3 na pc :lol: .
Da te malo upoznam sa hardwareom ps3-ce :
Ps3 kao konzola ima i svoj vlastiti OS, naziva se : XrossMediaBar
u trenutnoj verziji system software version 3.15[3]
CPU mu je 3.2 GHz Cell Broadband Engine with 1 PPE & 7 SPEs
Graficka 550 MHz NVIDIA/SCEI RSX 'Reality Synthesizer'
Ostalo manje vise nije vazno...
E sada ako bi, kojim slucajem, ti i imao ovako jak cpu kao sto ga ps3 ima, racunaj da bi ti trebao duplo jaci da bi uopste simulirao neku igru kroz Windows, racunaj na ekstremno jaku graficku karticu(vjerovatno ni nova radeonova serija 5xxx nebi mogla ovo izdrzati), racunaj na bar 10-12 gb rama, i hdd puno :).
A posto, pogotovo kod nas, malo ko ima i quad core cpu, sa grafom iz serija 5xxx i 8 gb rama, tek sumnjam da bi mogao imati 8-jezgreni procesor, 10-12 gb rama i gore navedene graficke u crossfire modu :).
Mislim da bi za te pare mogao otvoriti igraonicu :D

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 16:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Saleee86 je napisao:
Pc je jedno, konzole su drugo, sve je do ukusa a o tome se ne raspravlja, jel da ? :).
A ovo sto je neko gore naveo da su konzole propast i da je pc "zakon", ajde pogledajte malo igru Heavy Rain za ps3...kada ce to doci na pc?Nikad, pogledaj malo sve hitove koje izlaze na multi sisteme(citaj i pc i konzole) uvjek dodje na konzole par mjeseci ranije.Pogledaj ekskluzive tipa Halo za xbox i GoW i MGS za ps3...

Heavy rain će biti PS3 only...drugim riječima ako se dvoumiš koju ćeš konzolu kupiti,posao ti olakšavaju ekskluzive. HR I GoW za PS, Splinter cell i Halo za xbox. Razlog je zato što proizvođači konzola plate proizvođačima igara kako bi si lakše poboljšali prodaju svoje konzole. Nema veze osim s marketingom.
S druge strane činjenica je da igre prvo izađu za konzole ali pogledaj npr Batman AA izašao je 4 mjeseca prije na konzolama. PC verzija je bila bez ikakvog buga i sa puno ljepšom grafikom, asssassins creed II i conviction takođe, kad izađu. AA AF na konzolama kao i da ne postoji a na PC igrama je standard...
Konzolarne igre mi uglavnom nisu nešto, samim tim nemam neku potrebu za emulatorima...ali činjenica je da je moj PC u ovom trenutku puno bolji od konzola, da nespominjem da za koji dan dobijam DX 11 grafičku. Nemam ništa protiv konzola ali PC jednostavno rula nad njima...
I da ako ćemo ekskluzive za PC? jedna riječ, odnosno tri slova MMO... Konzole su još uvijek daleko od MMO-ova koji se za PC nenormalno prodaju (više je MMOova prodano nego što je Golubović sklekova napravio...a to su bili milioni i milioni, dok je bežao u zdrav razum)
i da imam HD tv i grafičku s hdmi izlazom... jednom prikopčao to dvoje i rezultat je bio odličan ali da sam fasciniran nisam...tako da taj neki feel s konzolama (meni) pada u vodu

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 18:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Kao sto sam rekao sve su to ukusi a o njima se ne raspravlja :).
Iskreno posjedujem sve i jedan ps koji je ikada izasao i zaista se sa radostcu sjedim svih igara koje sam igrao kroz dugi niz godina, tako posjedujem i x360, ali ps mi je u srcu heh...Samo kad se sjetim sa rajom tekken 3 do rano ujutro kad se zakuva, ili pes/fifu/nba/nhl bezbrojeno sati :).Fight igre ne izlaze za pc i to je velika mana pc gaminga, dok na konzolama ih ima.Ja konzole i igram samo zbog fight igara, eksluziva ,sporta te tu i tamo avantura i gta ofc hehe.Za sve ostalo tu je pc :).Fps, mmo, rpg...je ne zamisljiv, po meni, na konzolama...

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 18:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ma taj Heavy Rain mi je kanta, izgleda mi samo kao jedna velika cut-scena sa QTE non-stop. Ne volim kad neko hvali igru samo zato sto je ekskluziva, sto je slucaj sa Halo serijalom, koji je totalni prosjek u FPS zanru. Ja sam PS3 uzeo zbog MGS4, GoW ocekujem da ce biti dobar jer su 1. i 2. dio odlicni, cuo sam da su obe Uncharted igre i Demon`s Souls takodje ok, to su valjda igre koje definisu PS3 i trebaju da opravdaju kupovinu. Mozda jos Gran Turismo ko voli taj tip igara... I novi Twisted Metal koji bi trebao uskoro biti najavljen.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 18:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa ok konzole jesu zakon....
Ja sam imao PS 1,kupio sam ga u vreme kad si mogao da kupis dobar racunar za te pare.....
Ali evo sad kad mi je dosadno ja pokrenem emulator i sa drustvom po celu noc igram Teken3 na racunaru.
Sto se tice PS3......heh .......ako izracunas koliko para bi dao da kupis tri nove konzole (PS 3,Xbox...i nebitno recimo Wii) to dodje oko 2500km.....cena NVidia Tesle je pala na 5000dolara
A racunaj da je to ne quad procesor nego procesor sa 240 jezgara i da dolazi sa minimum 64GB rama i TB hdd i dve graficke zadnje serije po izboru NVidija ili cak ATI......sa monitorom od 30 inca sa kompletnim ozvucenjem 7.1 ....sa dva blu ray citaca rezaca i sa jos gomilom dodataka .......... sto ce reci.........vrlo lako je moguce da ce se cak i konzolaske igrice zadnje generacije igrati na racunaru........

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 19:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Konzole su opasna stvar koliko su i primamljive, većina smatra da je PS3 (najdostupnija od svih ovdje kod nas u BL) rezervisan samo za one koji se brišu parama, imajući u vidu cijenu dodataka (kontroleri, volan...) i posebno igara. Dodajmo tome i činjenicu da je na ovim prostorima nemoguć bilo kakav pristup Sonyjevim online uslugama (igranje u multiplayeru, kupovina igara, filmova i ostalog sadržaja itd.) i eto vam 25% neiskorištenih mogućnosti nove konzole i razloga za nezadovoljstvo.
Stoga, većini je san snova jedan dobro opremljen i jak računar na kojem će moći raditi i tek se u slobodno vrijeme posvetiti Call of Dutyju, strategijama i ostalim manje-više praktičkim žanrovima. Tu je i superbrzi pristupačni internet savladive cijene, gomila mogućnosti za nadogradnju... s tim možeš biti zadovoljan.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 23:16 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Jan 2010, 01:04
Vec dugih 17 godina prasim igre na kompu...Ali moram prizanati da sam poceo razmatrati kupovinu x-box 360....

Jeftiniji je i sa pristojnim netom se moze doci do igara...

I mislim da je mnogo jeftiniji nego igrati igre na kompu...

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2010, 14:42 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 23 Mar 2010, 14:29
dalmi je napisao:
Ali zato naprosto obozavamo svetske hakere i crackere koji ce nam u dogledno vreme napraviti emulatore pa cemo sve te konzolaske igrice igrati na PC-u pod uslovom da imamo dovoljno jaku "masinu" da moze to sve da pokrene.....
A buduci da je covek upravo provalio njihov software (od PS3) znaci da cemo jako brzo na sajtovima o emulatorima moci pronaci i emulator za PS3 :D :D :D

Jupiiiiii

hehehe Za igranje PS2 igara na emulatoru treba cudo od racunara da bi sve islo kako treba. I kad bi se pojavio emulator za PS3 ne bi jos par godina mogao igrati ni jednu igru jer jednostavno nema tako jakog racunara (bar komercijalnog) koji bi to pokrenuo :)

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2010, 00:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da ne kopiram postove sad.....nisam rekao da ce moci.....rekao sam da bi se ubrzo mogli pojaviti.......dal ce valjati...ko zna.......
Pa evo i Wii emulatori se nadogradjuju skooro svaki dan vec zadnjih godinu dana.....nisam rekao da je to savrseno.
Ali opet se moze.........
A sto se tice dovoljno jakog komercijalnog racunara.........udji na Nvidijin sajt i pogledaj malo o Tesli......vec mogu da se naruce i imaju ovlastene zastupnike u vecini evrope.......cena.....hmmmmm pa i nije bas mala.........ali ako pogledas krajnju isplativost..........
U ostalom.........ja cu radije igrati neku igru malo usporenu.....cak cu se zrtvovati pa trpeti zabadanja i stekanja nego kupiti sve konzole i igrice.
To je moj stav.......ako neko bass voli te stvari zasto da ne.NJegove pare njegova volja.........svaka cast.
Da imam para i ja bi mozda kupovao isto........ali nemam,pa ako bi vec morao da se odlucim za nesto,bila bi to sigurno prejaka konfiguracija racunara....... :D
Optimizma malo :D bice emulator,nek bude i za 2 godine,taman cu proci igre sa PS2 i WII i jos neke za PC-kojih je sve manje. :D

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2010, 23:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ne kontam cemu emulacija?
Em ti treba ninja pc, em nikad emulatora biti nece, em ko ce skidati 40 gb igre sa neta?I to jos ovdje???
Pa mi za 2 godine cemo mozda max imati 8-12 mbps.I mozda neko ponudi 18-20 mbps za 150 km(ko sada blic 10mbps).
pogotovo sto ce za 2 godine ljepo spasti cijena ps3, o polovnim da i ne govorim, igrice preko ebaya ce jos vise spasti, predprodavaci ce postojati i postoje i svi sretni :).
Uostalom kupi novi xbox360 za 460 km ako oces core iii 550-650 km za elite, flashovan i igraj.6-7 gb nije frka skinuti sa neta.Doduse neko naprosto voli trokutic, krugic, kvadratic i iksic i ekskluzive, ali ima ih i xbox :)

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2010, 11:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2007, 17:13
Hakovan Sony PS3 update
iPhone haker, George Hotz, koji je poznat i pod nadimkom „GeoHot“ pre nekoliko dana je uspešno hakovao PlayStation3 čitavih tri godine nakon što je sistem predstavljen. U prvo vreme on je imao samo reči hvale za hardver i njegovu sigurnost, ali sada kada je kompanija Sony odgovorila uklanjanjem Linux mogućnosti, on je odlučio da uzvrati udarac upozoravajući igrače da ne vrše update njihovih sistema sve dok on ne nađe način da sačuva Other OS opciju na PlayStation 3. Za Sony je veliki problem to što GeoHot sada preti da objavi prilagođeni firmware za sistem što bi imalo negativan uticaj na Sony.

Udruzenje linux korisnika Republike Srpske

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 40 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]