banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 20:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 183 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Nov 2009, 13:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Vjerovatno je mislio "download" :)

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 13:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Jedna po meni ružna strana ove igre, a koliko čujem BioWare je to ubacivao i u Jade Empire i Mass Effect, je mogućnost i homoseksualnih veza. Koliko sam vidio ima onih koji neće kupiti igru zbog toga (ali će igrati pirata) a ima i onih kojima je Baldur's Gate 2 najbolja igra ikada a Dragon Age neće ni igrati zbog ovih kontroverznih sadržaja, i igru već zovu Faggot Age.

Neke slike koje su procurile (nisu lijepe)

http://www.afterelton.com/blog/lylemasa ... gay-option

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 14:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

BSE je napisao:
steta necu biti u mogucnosti da uzivam u njenim carima

Zašto? Hardver?

Evo nekidan su izbacili nešto prepravljene hardverske zahtjeve na zvaničnom forumu, po njima je Dragon Age nešto manje zahtjevan nego po prvim podacima.

Many of our fans have been asking if we can provide system specifications for the PC version of Dragon Age: Origins. The Dev team has now been able to lock down both the minimum and recommended system requirements.

Here are the minimum requirements for XP and Vista and the recommended system requirements.

Windows XP Minimum Specifications

CPU: Intel Core 2 Single (or equivalent) running at 1.6Ghz or greater
AMD 64 (or equivalent) running at 2.0Ghz or greater
RAM: 1GB or more
Video: ATI Radeon X850 256MB or greater
NVIDIA GeForce 6600 GT 128MB or greater
DVD ROM (Physical copy)
20 GB HD space

Windows Vista/Windows 7 Minimum Specifications

CPU: Intel Core 2 Single (or equivalent) running at 1.6Ghz or greater
AMD 64 (or equivalent) running at 2.0Ghz or greater
RAM: 1.5 GB or more
Video: ATI Radeon X1550 256MB or greater
NVIDIA GeForce 7600 GT 256MB or greater
DVD ROM (Physical copy)
20 GB HD space

Recommended Specifications

CPU: Intel Core 2 Duo 2.4Ghz Processor or equivalent
AMD Phenom II X2 Dual-Core 2.7 GHz or greater
RAM: 2 GB (XP) or 3 GB (Windows Vista/Windows 7)
Video: ATI 3850 512 MB or greater
NVIDIA 8800GTS 512 MB or greater
DVD ROM (Physical copy)
20 GB HD space

Ali ako sad ne možeš igrati strpi se :), ja sam se morao strpiti sa gomilom igara, a kasnije kad sam bio u hardverskoj mogućnosti nisam znao šta bih prije igrao :). To je inače tako kod nas, ne kupujemo novi kompjuter svake godine već svake 3-4 godine i onda se ovo dešava. Mada nas nekad zezne i nešto drugo, raspoloživo vrijeme za iganje, ja sam zbog toga dosta dobrih igara započeo pa nisam završio, i što je najgore kasnije ti se ne da taj početak igrati ponovo pa igra ostane neodigrana.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 15:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
wow promjenili su requirements? mislim da bih sad mogao da je igram, ako se pod Intel Core 2 Single misli na jednojezgrase prije Core 2 Duo serije :)
cuj Core 2 signle :lol:

ne mogu da vjerujem da su ubacili fakinske fegete u igru, stvarno mi idu na neku stvar sa tim preseravanjem o normalnosti i sex. ravnopravnosti

off topic: heh onda priblizno mozes da zamislis koliko je meni igara ostalo neprobanih kad mi je prosla masina bila celeron na 333 MHz sa 128 (kasnije 256) MB i radeon 9000pro 128 MB karticom :)
naskidao sam igara mali milion, mada vecinu jos nisam ni isprobao, tako da ako se od danas pocnu pojavljivati igre koje ne mogu igrati na ovoj masini (P4 2.4 GHZ, 2 GB, 7600GS 256 MB RAM) imao bih sta igrati iducih nekoliko godina :D
ako sam dobro upratio kod tebe bi se moglo harvestovati starih avantura :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 16:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ima dosta kontrovezi oko ubacivanja homoseksualnosti u igru. Ja nisam igrao njihove Jade Empire ni Mass Effect (ovaj potonji planiram igrati) ali to su valjda imali i tamo. Nekima ne smeta, nekima smeta. Nekima smeta puno. Toliko da je namjerno neće kupiti iako su planirali, već će namjerno igrati "narodnu" verziju. A neki je neće ni igrati, toliko su isfurani, iako im je BG2 bio najbolja igra. Mada većini ne smeta koliko sam vidio.

Isto tako ima kontroverzi oko količine krvi u igri. Traileri i zvanični logo obiluju sa krvi. Baš sam maloprije čitao na zvaničnom forumu da se neki žale na to, kažu da ih to odbija od igre, a odbija i mene. Neko ko je pisao preview na nekom sajtu je rekao da se ne treba plašiti jer u samoj igri nema toliko krvi kao u trailerima (koji valjda služe da navuku mlađu raju), ali vidjećemo, jer ingame animacije poslije bitke prikazuju likove potpuno isprljane sa krvlju, jeste da je to kao "realno", ali mi nije u duhu igre. Tako da zbog homoseksualnosti i velikih količina krvi a i drugih stvari ova igra teško može biti "duhovni nasljednik Baldu's Gate igara". A mene bi te stvari mogle odbiti od toga da kupim igru, jer sam razmišljao da je možda kupim kad prvo probam "demo". Ali vidjećemo.

Na svu sreću oko ovih romantičnih veza se trebaš sam angažovati, tako da ti se neće desiti da te starta muški NPC (što bi meni zgadilo igru).

offtopic: ima i neke prednosti kad imaš stariji komp, jer si prinuđen da igraš starije igre koje si propustio, a kad možeš igrati nove onda stare stalno ostaju "za kasnije", zato ja još nisam čestito odigrao Baldur's Gate 2 i niz drugih dobrih igara, jer izađe nešto novo i onda to igram
A za avanture, nemam ih nešto puno (prije će biti da ih Utopija ima) ali mi se slobodno javi na PM, imam ponešto

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 20:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

sta ja znam, meni je nekako u duhu takvih igara da obiluju krvlju posto nisam misionar vec warr, ranger, mage koji putem oruzja "propovjeda" ili "utjeruje" mir i pravdu :)
naravno questove gledam rijesiti na miran nacin, ali kad ti se nakace neki nesnosljivi likovi ili bounty hunteri onda se mora pokazati ko je baja in d nejbrhud i to ocekujem da bude upecatljivo :)
kako je krenulo nadam se da za koju godinu necemo imati totalno gay igre

off : vjeruj mi ja uopste nisam primoran da igram stare igre, jednostavno ima dosta dobrih naslova koji se mogu igrati i po nekoliko puta, a ja ih jos nisam stigao ni instalirati
a i ne zuri mi se, naskidao sam ih bas puno i to ce biti vrijeme uzivanja (da ne spominjem koliko dugo zna biti prelazenje misija u upravljackim simulacijama)
zao mi je sto nisi posteno odigrao BG2, stvarno je igra fenomenalna uprkos novijim naslovima, mada vrijeme lagano gazi i postaje covjek naviknut na cari cooldowna spellova, bolju grafiku, bolju mehaniku te sve teze se i odlucuje da uopste instalira tu igru. Ali kako je krenulo sa ovim remake-ovima nadam se da ce i ona da bude klonirana (kao i Planescape), pa da ponovo zazivi na racunarima sirom svijeta (mada Planescape, iako ruznjikaviji grafikom, mi je lakse konzumirati)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 23:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

BG2 mi je definitivno u planu, ne namjeravam ga zapostaviti.

Što se tiče krvi, pa OK bi bilo da bude kao u BG2, ili tu negdje, ali ovde obiluje, bar u trailerima. Na primjer ne znam jesi li gledao trailer koji predstavlja Lelianu, od 19. te sekunde

http://www.youtube.com/watch?v=kyyCVbZtdJg

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 23:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Miniram vam temu .. al' kad ste vec zapoceli pricu o djevojkama iz RPGova .. od Devone iz Guild Wars tesko da ima dalje :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=94_U8byqTBg[/youtube]

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 00:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Evo par slika od ovih koji su već "kupili"

Spoiler:
Slika

Slika

Slika

I neki od prvih komentara

Citiraj:
Nisam daleko odmakao ali utisak sa početka je da je ovo extra igretina.Kao da igram film.Sve mi se sviđa.Mada je možda rano suditi ovako na početku,ipak je ovo RPG.Ali obećava žestoko.
Borba je odrađena dosta dobro kao i dijalozi.Ima dosta i jednog i drugog.
I to kvalitetno urađenog.Normalno,borba može da se vodi i iz bliza,a i da se kontroliše kao i u starijim RPG, zavisno od situacije i potrebe.

Grafika je odlična i detaljna (mada meni malo smeta ono kupanje u krvi ali to ništa toliko ni ne remeti).Hardverska zahtevnost i nije toliko velika tj 1680x1050, sve very high + 4xAA i imam oko 20FPS u žaru borbe.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 00:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Apr 2006, 01:30
Vader je napisao:
Jedna po meni ružna strana ove igre, a koliko čujem BioWare je to ubacivao i u Jade Empire i Mass Effect, je mogućnost i homoseksualnih veza. Koliko sam vidio ima onih koji neće kupiti igru zbog toga (ali će igrati pirata) a ima i onih kojima je Baldur's Gate 2 najbolja igra ikada a Dragon Age neće ni igrati zbog ovih kontroverznih sadržaja, i igru već zovu Faggot Age.

Neke slike koje su procurile (nisu lijepe)

http://www.afterelton.com/blog/lylemasa ... gay-option

Ako je ne budem igrao, to nece biti zbog gay romansi, vec zato sto je glupa (ne kazem da jeste, to cemo jos vidjeti). I nemoj ovo molim te porediti sa BG2, postujem tvoj entuzijazam i sve, ali daleko je kvalitet danasnjih igara u odnosu na onaj nekad.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 00:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Sjećam se da mi se sivdjela jedna slika za Guild Wars nekad davno u SK, bila je mislim preko cijele strane. Baš sam je nekidan tražio, ova.

Milanm, nisam poredio BG2 i DAO po kvaliteti (to se još ne može porediti jer tek treba da se vidi) mada sam nekidan na drugom forumu napisao da su vrlo male šanse da se Dragon Age zaista pokaže kao "duhovni nasljednik Baldur's Gate igara" kako ga reklamiraju, iz više razloga.

BSE evo za tebe

Dragon Age: Origins - System Requirements, Benchmarks and Graphics Tuning

http://www.pcgameshardware.com/aid,6986 ... /Practice/

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 00:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

hm taj requirements sam vidio kad sam prije mjesec dana gledao trailer i ohladio se od igranja
bas i ne slici onom koji si naveo nekoliko postova ranije, gdje su nizi zahtjevi
sto se tice ovog trailera koji je na strani sa requirementsima, on bas obiluje krvlju, ali u gameplayu nisam to primjetio
btw prvi trailer koji sam gledao za doticnu igru prikazivao je lika koji upada u neku halu i bori se sa nekim demonima, ali ono sto mene interesuje zasto su mu prije borbe oci pocele da sjaje crvenom bojom - da li je u pitanju neki nad covjek ili...?

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 01:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Prije će biti da su mu oči plave :)
Sve sam to objasnio u prvom postu teme, pročitaj ono pod "Priča". Taj trailer koji si gledao je možda onaj drugi u tom mom prvom postu, objasnio sam i šta je tu zapravo prikazano.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 01:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ah preletio sam pocetak, nisam ni obracao paznju
sad neke stvari imaju smisla i sama prica djeluje interesantno, mada i tu postoji osjecaj deja-vua

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 09:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Kao što neko reče: za nekoga ko je igrao dosta fantasy RPG igara, čitao dosta knjiga epske fantastike, gledao dosta filmova sa tom tematikom, da li je moguće napraviti neku priču koja njemu neće biti deja-vu? :)
Teško. :)

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 09:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Eurogamer review

http://www.eurogamer.net/articles/dragon-age-origins-review

And although it's a work of great accomplishment and craftsmanship - and no small amount of ambition - Dragon Age is sorely lacking in the things that make a truly great role-playing game, or any game for that matter: vision, inspiration, soul.

Somewhere in its journey back to its roots, BioWare has got lost in the dense tangle of what it was trying to accomplish. It hasn't been able to see the wood for the trees. It has summoned an entire world into existence in the most meticulous detail, but failed to give it an identity beyond the blandest cliché. It has created living characters that respond like humans, but speak like dictionaries and move like mannequins.

BioWare has forgotten the key ingredient of any fantasy: the fantastical. Without it, you're still left with a competent, often compelling, impressively detailed and immense RPG, but it's one that casts no spell.

A ovo je zanimljivo:

There's a huge gulf between the completely mindless Easy and the demanding Normal. On the latter, you'll either have to be a Tactics genius or prepared to pause and micro-manage frequently to get through tougher fights, and even veteran RPG players with a full command of the game's skills will find some regular pulls or mini-bosses turning into epic wars of attrition that will drain their stocks of consumables. That's all fair enough, of course, but without a smooth step up from Easy, it cramps what should have been an expansive middle ground for novice players who wanted to get deeper into the game. Dragon Age is either a pushover or a hardcore RPG.

8/10

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 10:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

znaci spadaju odusevljenja? :)
u pravu si za ono oko deja vu, ali mislim da razvojni timovi malo previse koriste kliseje, isto kao npr. Holivud

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 10:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

IGN UK = 9.2

http://uk.pc.ign.com/articles/104/1040976p1.html

10 - Presentation
8 - Graphics
8.5 - Sound
9 - Gameplay
10 - Lasting Appeal

Gamespot = 9.5

http://www.gamespot.com/pc/rpg/dragonage/review.html

Intricate, involving storytelling
Amazing dialogue and voice acting bring characters to life
Rich fantasy world filled with interesting lore
Enjoyable questing with plenty of twists and surprises
Lots of spells and abilities make combat fun.

Bad

A few glitches

Zasad Metacritics na 93

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 11:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

DLC-ovi koji provjereno rade

Spoiler:

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 12:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Nazovite me neznalicom,ali sta je DLC?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 183 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]