Evo i ja veceras konacno probah CoLin McRae: DiRT, koji bi isto mogao staviti pod ovu kategoriju, pogotovo kad se pogledaju req.
Da bi se samo instalirala igra, potrebno je min slobodnih 20GB.
Ovdje na 3,2GHz, 1GB RAM-a i 7600GS igra i ne ide bas
smooth. Ja sam je stavio na 1024x768 sa medium detaljima, pa tek onda bude igriva.
Sreca da ne igram igre inace, inace bi otislo i vremena i para na hardware.
Elem, sami utisci o igri.
Grafiku ne trebam ni spominjati, jer je na dosta zavidnom nivou. Svaka travka sa strane se moze raspoznati, ostecenja na autu su dobro uradjena, a i sama zaprljanost auta zavisi od toga kuda vozite.
Zvuk je dobar, mada pri samoj voznji nekad zvuk motora zna da nervira, jer je u nekim tipovima igre prilicno ujednacen.
Igrivost dobra, mada je malo skretanje naivno, po meni je moglo biti i bolje. Za svako auto ima dosta mogucih modifikacija za gume, motor, nagnutost i sl, ali se ne kontam u to, pa nisam nista ni dirao.
Meni igre... E tu tek zastaje dah.
Jedan od najboljih menija sto sam vidio. Kroz citav meni vas vodi komentator, a prozori sa raznim opcijama se smjestaju jedan iza drugog, kao u Vista stilu. Prilikom samog loadovanja, prikazuju vam se razne statistike iz profila, kao npr. broj predjenih kilometara, pobjeda, najviseg skoka i sl.
Jedina mana igre je, pored izuzetne zahtjevnosti (sto se vidi iz dole prilozenog), to sto pri svakoj modifikaciji grafickih opcija morate restartovati igru, a kako ja nisam sve odjednom namjestio, morao sam 5x restartovati igru (svaki put ~cca 2 min cekanja) da bih sve ustimao.
Sve u svemu, nakon par godina neigranja igrica, ovoj igri dajem prolaznu ocjenu.
System Requirements je napisao:
Minimum Specifications
- Windows XP, DirectX 9.0c, Pentium 4 @ 3.0GHz or Athlon 64 3000+, 1GB RAM, Graphics Card: GeForce 6800 / Radeon X1300 or above, DirectX Compatible Sound Card, Dual Layer Compatible DVD-ROM Drive, 12.5 Gb Hard Drive Space
----------------------------
Recommended Specifications
- Windows XP/Vista, DirectX 9.0c, Intel Core 2 Duo @ 2.66Ghz or Athlon X2 3800+, 2GB RAM, Graphics Card: GeForce 8800 or Radeon X1950, Sound Card: Creative Sound Blaster X-Fi Sound Card, Dual Layer Compatible DVD-ROM Drive, 12.5 Gb Hard Drive Space