@Vanja
Evo igrao nekih sat i po sada.
Graficki nije puno zahtjevnija od Stalkera.
Na netu vidim da skoro i nema razlike u minimalnoj konfiguraciji izmedju Stalkera i Call Of Pripyat. Jedino za recomended je maaalo drugacije.
Igra izgleda skoro isto, ima tu nekih novina kao sto je mogucnost spavanja (ali samo na safe spotovima, nemas vrecu za spavanje kao u onom modu za Stalker), imas detektor za anomalije i artefakte.
I ono sto mi se posebno svidja su sporedni questovi. Nisu vise onako glupavi kao u Stalkeru, otidji tamo ubij to i to.
Evo radim sad prvi sporedni quest, trebao sam naci lair Bloodsuckera, otisao sam sa jos jednim likom, ubio ih nekoliko, sunjao se izmedju njih 15ak dok spavaju

i izasao, vratio se da izvjestim o tome, dobio dalja uputstva da nadjem gas iz unistenog vojnog konvoja, nasao ga tamo (prije toga nasao 2 kljuca za otkljucavanje kontejnera gdje se gas nalazi), otisao do laira Bloodsuckera i ubacio gas u ventilacioni sistem da ih pobijem

Ali onda izadjose dusmani na mene i ubise me a ja nisam snimio tako da mi se nije dalo ponovo, veceras cu nakon utakmice.
Dakle malo komplikovaniji i zanimljiviji side questovi, sto me je jako pozitivno iznenadilo, mogucnost popravke i modifikacije oruzja (malo RPG momenata), za svaku pusku postoji bar po 10ak modifikacija.
To je to od novina sto sam do sada upratio, jedino je mapa nesto manja, ali vjerujem da opet ima zanimljivih podrucja.