banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 19:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1611 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 81  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: DotA 2
PostPoslato: 27 Jun 2014, 20:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2010, 16:56
Igra se u Seattle-u u dvorani koji prima 10000 ljudi-Key Arena. 11 timova je pozvano 4 se kvalifikovalo + 4 tima od kojih ce samo jedan uci na glavni turnir u kojem se takmici 16 timova. Mada su ovo godine promjenili sistem pa ce samo 8 timova koji prodju pocetnu fazu igrati u dvorani.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2014, 05:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2013, 17:35
I šta su ovi kondom poeni i ove neke player card.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2014, 10:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Mislis compendium points. Kao i prosle godine Valve je izbacio Compendium tj interaktivnu digitalnu knjigu koja kosta 10 dolara i od toga 25% ide u prize pool. Medjutim ove godine su dodali da compendium ima lvl tj sto ti je veci lvl bolje nagrade dobijas. Npr sa compendiumom lvl 100 imas 500% battle booster tj svaka igra ti je zapravo lvl up, dobijes kurira 2 pa loading screen itd. Fazon je sto se ti poeni mogu kupiti i 25% od njihove cijene ide isto u prize pool pa je zato find ove godine toliki. Prosle godine si mogao samo compendium kupiti i to je to.

A te player cards su iste kao prosle godine: svi igraci na turniru imaju svoju kartu, skupi sve karte i "zaljepi" u compendium i dobijes 500 poena. I da ne zaboravim, te poene mozes zaraditi na razlicite nacine, ne samo kupovinom.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2014, 10:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Zaraddio sam ih nekoliko, samo šta radiš s njima.
Ranked MM nije više ranked. Nikada mi neće biti jasno da u ranked mm može da bude 49:4 za jedan tim.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2014, 13:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ako imas compendium (a predpostavaljam da nemas) samo ih aktiviras. Ako ne, moze ih prodati za oko 5 centi po komadu. Prije je cijena bila oko 20 ali sada je vec dosta opala. Ja pravim pauzu od dote bar mjesec dva (gledacu samo par TI4 meceva i to je to) dok ne bude sledeci veci update.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2014, 13:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Izmjenio sam sa drugom, dobio sam neki set što košta 2.69€ za Phantom Assassin za 30ak onih kuglica i možda 15-20 player card. Dobio sam i nekog kurira, neki zmajčić. Još nekih gluposti.

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2014, 14:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ala je ova dota mutirala. U čemu je fazon pred samim krajem partije sa prebudženim herojima stajati ispred protivničke baze i čekati da ovi izađu iako im fali još samo ancient da završe partiju. Kakvu sam danas odigrao čudo jedno. Iako tim pun levata koji me raspizdio na samom početku borbe (nisam htio igrati s njima samo sam džunglirao) uspjali su skenjati dva protivnička tornja u sredini, a izgubili sve. Ja sam za to vrijeme nabudžio phantom assassin (desolator, mask of madness, sange and yasha i na kraju divine rapier) da sam samo iz džungle otišao u njihovu bazu i u jednoj minuti skenjao zadnji toranj na sredini pa dve barake, pa dva tornja pred ancientom i na kraju sam ancient i pobjedili rezultatom 7:40. I još nam pišu da smo noob-ovi. Šta sam ja trebao otići i stajati u svojoj fointani da se ovi smiluju i dovrše kako ne bi ispao noob?

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2014, 15:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
PKT je napisao:
Zaraddio sam ih nekoliko, samo šta radiš s njima.
Ranked MM nije više ranked. Nikada mi neće biti jasno da u ranked mm može da bude 49:4 za jedan tim.

A jel ti jasno kad igraju 2 od top3-4 ekipe na svijetu, finale turnira, treca odlucujuca partija i jedna ekipa uzme 22:0? :D
Desava se..

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2014, 16:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2006, 11:25
PKT je napisao:
Ala je ova dota mutirala. U čemu je fazon pred samim krajem partije sa prebudženim herojima stajati ispred protivničke baze i čekati da ovi izađu iako im fali još samo ancient da završe partiju. Kakvu sam danas odigrao čudo jedno. Iako tim pun levata koji me raspizdio na samom početku borbe (nisam htio igrati s njima samo sam džunglirao) uspjali su skenjati dva protivnička tornja u sredini, a izgubili sve. Ja sam za to vrijeme nabudžio phantom assassin (desolator, mask of madness, sange and yasha i na kraju divine rapier) da sam samo iz džungle otišao u njihovu bazu i u jednoj minuti skenjao zadnji toranj na sredini pa dve barake, pa dva tornja pred ancientom i na kraju sam ancient i pobjedili rezultatom 7:40. I još nam pišu da smo noob-ovi. Šta sam ja trebao otići i stajati u svojoj fointani da se ovi smiluju i dovrše kako ne bi ispao noob?

U tom slucaju prodas iteme kupis force stuff i guras ih u fontanu. Jednom smo tako i pobijedili sa LD-om, kad je cijeli njihov tim izginuo na nasoj fontani :D

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2014, 18:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Brate, lik sa faceless voidom aktivira ulti u fontani sve ih pobije i izađe i čeka da prođe cooldown i da se ovi respawnuju. A ostatak tima prethodno malo iskrvari ove moje.
Nisam ja neka igračina, ja sam loš igrač nije meni teško to priznati. Moj problem je što ja nisam pametan kojeg heroja izabrati. Ako uzmem nosača cijeli tim uzme nosače, ako se potrefi neka podrška on igra kao da o njemu igra zavisi, pa nema govora da će on kupiti kurira i vardove i da će mi pomoći da farmam kripove, nego on sa svojim magijama široko olja djelovanja pobije sve kripove nakon čega naši kripovi progule do protivničkog tornja i onda ja pod vatrom moram da pokušavam dohvatiti koji last hit, i jedva čeka da mi ukrade kill. Ako ja uzmem podršku nemam koga da podržim jer nosače biraju levati koji igraju lošije i od mene ali su eto videli nekog tamo lika sa npr faceless voidom megakillove pa misle da je void op heroj i njega odaberu da i oni malo kuliraju. Naravno, ne prestaju da hrane protivnika a za njihovu lošu igru sam kriv ja, iako činim sve što je u mojoj moći da borbu krpiova primaknem našem tornju (blokiram svoje da sporije idu i ne gađam njihove uopšte samo svoje ispod 50% HP) on misli da je to loše (žao mu tornja) i diže tenzije na četu zbog toga.
Najviše volim izabrati nekog dobrog nosača (phantom assassin ili lifestealer) i farmati malo na lane-u i malo u džungli, nafarmati ga i onda uzeti stvar u svoje ruke. To je moguće ako moj tim igra krajnje pasivno i ne hrani protivnike, u suprotnom ni sveti ilija nam nemere pomoći.

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2014, 19:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Igraj Tree/Abbadona dok ne stignes do nivoa igraca koji ti se svidja. Ta dva heroja ne mogu izgubiti kad igras sa nobovima.

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2014, 21:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

PKT je napisao:
(desolator, mask of madness, sange and yasha i na kraju divine rapier)

Kao prvo MoM i desolator su unique attack modifiers tj ne mogu oba u isto vrijeme da imaju efekte aktivne - nemas lifesteal ako imas desolator. PA dobije 130 attack speed kada "skoci" ka protivniku pa joj ne treba attack speed vec BKB jer ima jako malo health-a pa ju je lako u par spell-ova ubiti. Sa druge strane ima 50% evasion pa ako protivnik neka MKB tesko je mogu ubiti pomocu "right click-ova". Moj je predlog da napravis dotabuff pa da vidimo tacno kako igras, koliko last hitova imas i koje item-e kupujes pa da ti pomognu oni koje vise znaju.

Mislim da je tvoj problem sledeci: imas vece znanje o igri od ostalih u tvom MMR-u ali jednostavno nisi dovoljno dobar u tehnickim stranama-last hitting, gdje i kad staviti ward-ove, kada gank-ati i nedovoljno pracenje situacije na mapi.

Evo jedan "guide" kako pobjeci iz preniskog MMR-a:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=_-J9mfcExhg[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 07:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nije moj problem last hit ako imam normalnu podršku, ali šta ako igram sa Linom koja na 4 protivnička kripa ispali Q i W magije jednu za drugom, pobije ih u sekundi nema tu last hit.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 14:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

PKT je napisao:
Nije moj problem last hit ako imam normalnu podršku

I grozne protivnike. Hajde okaci nam databuff profil (http://dotabuff.com/pages/enabling-statistics).

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 16:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

lemi_93 je napisao:
PKT je napisao:
(desolator, mask of madness, sange and yasha i na kraju divine rapier)

Kao prvo MoM i desolator su unique attack modifiers tj ne mogu oba u isto vrijeme da imaju efekte aktivne - nemas lifesteal ako imas desolator. PA dobije 130 attack speed kada "skoci" ka protivniku pa joj ne treba attack speed vec BKB jer ima jako malo health-a pa ju je lako u par spell-ova ubiti. Sa druge strane ima 50% evasion pa ako protivnik neka MKB tesko je mogu ubiti pomocu "right click-ova". Moj je predlog da napravis dotabuff pa da vidimo tacno kako igras, koliko last hitova imas i koje item-e kupujes pa da ti pomognu oni koje vise znaju.

Mislim da je tvoj problem sledeci: imas vece znanje o igri od ostalih u tvom MMR-u ali jednostavno nisi dovoljno dobar u tehnickim stranama-last hitting, gdje i kad staviti ward-ove, kada gank-ati i nedovoljno pracenje situacije na mapi.

Evo jedan "guide" kako pobjeci iz preniskog MMR-a:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=_-J9mfcExhg[/youtube]

Guide je totalno neučinkovit.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 16:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nije, ja kad bih poceo igrati na tvom nalogu sigurno bih za sedmicu-dvije dosao recimo do 4k ratinga (kontam da si ti negdje oko 3k), tako da koliko god da ti tvoji ne znaju, ne znas i ti.
Lemi ti je dobro rekao za mom i desolator. Recimo kod PA, ako imas dobar farm je najbolje otici na battle fury na pocetku, pa helm of dominator i bkb. Poslije toga zavisno od protivnickih heroja kao i itema. Od basha (pa kasnije abyssal), ili mkb ako ima neko butterfly, itd, itd. Ali ni ovaj build nije urezan u kamenu, sve zavisi od protivnickih heroja, ako su prepuni disablova, recimo imaju rhastu sa hexoma i shackle, logicno da ces ici bkb sto prije, dzaba ti i 1000 dmg ako ne mozes udariti ni jednom.
I okaci svoj dotabuff pa ces dobiti jos koji savjet, da vidimo sa cim igras i sta pravis od itema.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 17:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Imas i na playdota.com thread (http://www.playdota.com/forums/showthread.php?t=1398477) gdje je lik uzeo account sa oko 3k mmr-om od nekog lika sta je jaukao kako je upao u MMR hell i igrao dok nije dokazao da mmr hell ne postoji. Baci pogled.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 17:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma da, znam sve. Moze se zaredati da jedno vrijeme dobijas debile pa da zbog toga padnes, ali ne moze ni to vjecno trajati. Ja sam sa 4.8k pao na 4k, sad sam na 4.3k negdje, idemo lagano opet, pa dok ne dodjem do 5k. 8)

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 20:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

zerocool je napisao:
Nije, ja kad bih poceo igrati na tvom nalogu sigurno bih za sedmicu-dvije dosao recimo do 4k ratinga (kontam da si ti negdje oko 3k), tako da koliko god da ti tvoji ne znaju, ne znas i ti.
Lemi ti je dobro rekao za mom i desolator. Recimo kod PA, ako imas dobar farm je najbolje otici na battle fury na pocetku, pa helm of dominator i bkb. Poslije toga zavisno od protivnickih heroja kao i itema. Od basha (pa kasnije abyssal), ili mkb ako ima neko butterfly, itd, itd. Ali ni ovaj build nije urezan u kamenu, sve zavisi od protivnickih heroja, ako su prepuni disablova, recimo imaju rhastu sa hexoma i shackle, logicno da ces ici bkb sto prije, dzaba ti i 1000 dmg ako ne mozes udariti ni jednom.
I okaci svoj dotabuff pa ces dobiti jos koji savjet, da vidimo sa cim igras i sta pravis od itema.

Ma znam da sam ja bandera čovječe ali vjeruj mi da nisam loš kao oni.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 21:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2012, 11:37
Individualni rejting u Dota je najveća glupost koja postoji.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1611 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 81  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]