PKT je napisao:
Imam snimak u kojem su se dvojica diskonektovali a dvojica su samo afk u bazi. To sam naučio prevazilaziti, da nisam danas bi samo ulazio i izlazio iz borbi, ni jednu ne bi završio do kraja.
Jedna u 20 partija se desi da neko izadje. Dok malo napredujes nece to biti problem.
PKT je napisao:
Kretanje i to bolan smaraš me, još nisam naučio ni složiti inventar a kamoli kretanje. Biće valjda i to. Opet mi nije jasno da se ni u ovoj igri mm ne može bolje izbalansirati, samo upadam u partije u kojima su idioti koji samo hrane protivnika ili je protivnik sačinjen od ameba kojima se hrane moji saborci, u oba slučaja nezanimljivo i neizazovno. Ne razumijem da ne može od toliko igrača da sastavi tim približno jednakog kvaliteta pa da mogu igrati s nekim sebi ravnim.
Igras ti sa sebi ravnim igracima, ali najvise zavisi od kompozicije tima i da li neko nesto eksperimentise ili probava novog heroja.
PKT je napisao:
I druga stvar, u doti je cilj pobjediti partiju. Nije bitan lvl lika, nije bitno ni koliko ko ima killova, bitno je da se pobjedi. Zašto onda 90% igrača ne misli tako. Ja na kraju borbe nikad nemam mnogo killova ali imam najveći lvl heroja. Ne tražim killove, nego sa creepovima guram jednu stranu i rušim tornjeve, ako se ispred mene pojavi heroj onda odlučim da li se boriti ili bježati na osnovu podataka o tom heroju: koji je heroj i koji je lvl.
Ljudi vole da imaju dobar score, nazolost. Vecina partija koje izgubim je bas iz razloga sto tim ne zeli zavrsiti partiju dok imamo prednost neko cekaju late game za sta protivnik ima bolji pick.
Radis nesto pogresno ako obicno zavrsavas sa najvecim level-om a nisi solo lane ili ne vrtis midas. Split push je strategija ali kompozija tima mora omoguciti ostaloj cetvorice da se drze 4v5, inace protivnici pobijedi 2-3 team fight-a i zavrsiti partiju.
Kad sam push-jes lane a heroj ti nema neki escape mehanizam u vecini slucajeva kad vidis protivnika kasno je da pobjegnes. Prati minimap, gdje se nalaze protivnici. U glavi racunaj kad nestanu koliko im treba da stignu do tebe. Gledaj da li nose teleport. Drzi se pravila, ako ne znas gdje je protivnik, onda te pokusava zaskociti i ubiti.
Sto se tice item-a ne opterecuj se mnogo dok ne naucis ostatak igre. Prati sta ti igra predlaze za heroja ili jednostavno pravi herojima power treads, vengard i hood. ovo ce ti omoguciti da ne gines cesto dok ostatak igre ne savladas.
Kontrola heroja ti jako bitna i trebala bi ti biti prva stvar za savladati. Ne hodaj sam mnogo po rijeci lak si plijen tamo. Nauci koristi fog. Sakrijes se iza drveta i teleportujes se. Brzi heroj te ganja i sustize. Jednostavno popni se na prvo "brdo" tako da te protivnik ne vidi i cim se i on popne ti bjezi niz brdo, ovo ce ti dati u vecini slucajeva dovoljno vremana da se odmaknes i uletis medju drvece i umaknes protivniku.
I najvaznije nemoj bacati magija kad su kod spremne cisto onako (ovo vecina pocetnika radi), one su ti resurs i koristi ih pametno.