banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Maj 2025, 20:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: 3D igranje
PostPoslato: 08 Dec 2011, 12:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2010, 21:33
Iako današnji period može da se nazove početkom jedne tehnologije 3D je tu oko nas samo ne kod nas. Na jednom sajtu sam pročito da je za 3D potrebno imati grafičku karticu sa odgovarajućim drajverima koji podržavaju 3D (kod mene na kutiji od grafičke piše da podržava, radeon HD6970), 3D naočale, i monitor minimalne rezolucije 1680x1050, 5ms, 60Hz. Grafičku imam, monitor je 1920x1080, 2ms 60Hz. Da li bi taj monitor mogao prikazivati 3D sliku ako kupim 3D cvikere.

Ne zaboravi nas.

Vrh

Tema posta: Re: 3D igranje
PostPoslato: 08 Dec 2011, 19:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ono malo koliko sam stigao da odvojim vremena za taj novitet, potreban je i monitor koji moze da prikazuje 3D sadrzaj

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2011, 19:55 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Meni se 3D uopste ne svidja za igranje, samo mi je ok za filmske projekcije u kinu.
Igrao sam ovih dana malo Zeldu na Nintendo 3DS-u i uvijek nakon 3 min iskljucim 3D jer me zaboli glava od toga...

Preporucujem ti da probas i da budes siguran da ti se svidja, prije nego sto odlucis da uzimas 3D opremu...

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2011, 19:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

FLASH je napisao:
Meni se 3D uopste ne svidja za igranje, samo mi je ok za filmske projekcije u kinu.

meni se ni to ne svidja
hajd` Avatar jos i nekako, sve ostalo 0 bambija

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2011, 20:06 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
BSE je napisao:
FLASH je napisao:

meni se ni to ne svidja

Ni ja nisam veliki fan, jako rijetko se odlucim za 3D gledanje (jos pogotovo sto se ovdje placa dodatnih $5 za 3D!). Osim Avatara, jedino sto se mogu sjetiti da mi je jos dobro bilo su bili posljednji Pirati sa Kariba u IMAX 3D. :)

No, da se vratimo igricama, da ne kvarimo temu...
Meni nije jasno zasto bi trebao 3D monitor, dok god graficka karta renderuje 3D i prikazuje na monitoru "uduplanu" sliku... zar ne bi 3D cvike trebale to da konvertuju u pravi 3D?
Na 3DSu npr. ne trebaju cvike uopste, kao ni na novim 3D telefonima (bljaks!).

http://www.tomsguide.com/us/3D-Monitor- ... 506-2.html

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2011, 20:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

gledam iz ugla panela - ako ne moze tv preko nekog adekvatnog playera (mora biti i tv prijemnik 3D), onda sumnjam da moze i monitor bez obzira sto graficka karta ima tu mogucnost
opet naglasavam da se nisam puno interesovao za to, vec povlacim paralele

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2011, 22:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
Koliko sam ja čuo 3D igranje i gledanje filmova uopšte nije zdravo za oči i mozak, ali ne zapitkujte me detalje jer ne znam, samo mi je tako rekao jedan prijatelj, a vi ako vas to detaljno zanima proguglajte.
Da! I još sam čuo da ljudi koji nemaju ispravan vid (valjda oni koji imaju dioptriju) ne mogu da vide 3D sliku kroz one cvike, e sad isto ne znam detalje, možda ako se stave sočiva pa onda te 3D cvike to funkcioniše, ako je ta priča uopšte tačna.
Baš sam vam pomogao. :P :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2011, 10:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2010, 21:33
Ne patim za tim. Ali ako mi samo naočale trebaju ond bi uzeo od nekoga da vidim kako to izgleda, čisto da znam a ne da na osnovu priča donesem sud o 3D igranju. I to sa trenutnim monitorom, a ne planiram uopšte mijenjati monitor za 3D.

Ne zaboravi nas.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2011, 22:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2008, 00:12
Za 3D je potreban monitor koji ima frekvenciju osvjezavanja od 120 Hz, jer je potrebno da prikaze duplo vise slika (posebno slike za lijevo i desno oko) nego kod 2d prikaza.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2012, 14:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2011, 11:28
e tebre ja skino neki iz3d driver,namjestio na njemu da pravi red blue 3d i sa tim cvikama (red blue) mogu igrati igre u 3d.
a takodje to ima i na nVidinom novom driveru

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]