Opet je dobro i 4km.Ako gledamo Banja Luku, montiras AP na neboder, gdje blic ima svoj AP za wadsl ( barem je imao ? ) i mozes pokriti dobar dio grada.Istina da signal pada, ali opet, propusnost je mnogo veca nego sto ikome ovdje treba, tako da i ako signal padne za 70%, opet je dobro

.
Kada bi ja nekada imao para kao Malbasic

i investirao u gradnju SP objekata, ja bih pokusao ostvariti ovako nesto, ISP bi imao profit, jer bi svi stanari koristili njih (barem 90% bi, ne bi se dalo ostalima zezati sa mtelom i slicno, ako bi mogli automatski dobiti net bez dodatnih kablova), a bilo bi dosta manje kablova u stanovima.
Evo gledam kod sebe, provukli su mi kabl od elte i ja sam ga kasnije provodio u ostale sobe za net i tv i sada gdje kod se okrenes, uz zid dole stoji usrani kabl i jos mi se svako malo od zida odvoji ono govno sto drzi kabl prikacenim uza zid pa moram opet zakucavati.
Istina u novogradnji je provedena kroz zid infrastruktura za kablovsku, dakle imas uticnicu u zidu, kao prije sto smo imali za zajednicke antene, ali opet moras koristiti modem i ruter za net

.
Opet kazem, tehnologija ima svijetlu buducnost ako neko, malo pametniji od nas

, bude zelio investirati i koristiti ovu tehnologiju.
Ruku na srce, ja se klonim wirelessa ko djavo od krsta ali nekima bi ovo dobro doslo

.