banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 07:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Okt 2010, 10:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2002, 20:07
Trebao mi je hosting i domen za sajt firme jer je istekao, usljed neozbiljnosti firme kod koje je bio zakupljen, a i moje neazurnosti (nisam pratio kad istice domen, oni nisu javili, pa sam ih 15 dana molio da mi posalju racun da uplatim da podignu ponovo i na kraju odustao), pa sam se odlucio za Aneks - blic web hosting.
Nazovem ih, sve rijesimo, posalju mi fax sa podacima kazu bice aktivan za 24h. Nakon 30h zovem, jos nije aktivan kazu sredice se. 48h kasnije, domen jos nije aktivan, zovem ponovo. Jos jedan dan kasnije, jos jedan poziv. Dan nakon poziva (danas) - domen je (AT LAST) podignut (vjerovatno jer sam malo ostrije pricao s njima).
Kontam super, sad mogu staviti sajt.
domen.eu/cpanel = 404...reko' aj dobro, previse sam se i nadao.

My computer -> ftp.domen.eu
Da unesem username...WTF NE PISE USERNAME U PODACIMA?
Posto sam dosad radio na nekih 20-30 razlicitih servera probavam sve vjerovatne kombinacije (ime domene, pa sa sufiksom, pa admin@domena.eu itd itd.), nista ne pali.
Zovem ih, niko nista ne zna o hostingu, kazu posalji mail na info@blic.net. Super, sad moram cekati jos 2 dana.
Polja baza - naziv, baza - korisnicko ime i baza - lozinka su prazna.
Vjerovatno cu i za to morati cekati 5-6 dana. A na autima od firme ispisana domena velikim slovima.
Svaki dan koji nemam domen kosta firmu...

Stvarno ne mogu da shvatim kako niko od njih 10 koji trenutno rade po tim kancelarijama ne zna podesiti ftp nalog ili zakupiti domenu (3-4 klika) vec moraju cekati jednog 'profesionalca' da to uradi.
Kad sam pitao za podatke o hostingu, kazu sve pise na sajtu.

I nemojte mi brisati temu...Kao prosli put kad sam napravio presjek svih domacih hostinga sa cijenama i potrosio 2 sata svog vremena kog ionako nemam. Ako mi obrisete temu smatracu to uskracivanjem slobode govora :D
Raskinuo bih ugovor ali zakupljena mi je domena, tako da ne mogu koristiti drugi hosting jer je oni nece htjeti preusmjeriti pa cu morati fino s njima.
Ako sve propadne, preostace mi jedino tuzba, a to bi mi stvarno bilo zadovoljstvo, u ime svih koji se pate sa budalama.

?>

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 10:50 
To ti je kad hrpa idiota radi preko ujni i striceva...

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 12:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Uh kako sam se sad iznervirao...Tresem se...
Odgovor na moj mail je izuzetno bezobrazan. Kopiracu kasnije...Ne vjerujem jos...

?>

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 12:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
хехе, дакле нисам једини који има лоша искуства са Анексом :( добро јест да су моја лоша искуства везана за интернет, а не домен, али изгледа да нам је свима заједнички закључак да се веома непрофесионално понашају у одређеним ситуацијама. стварно то не разумијем, јер тако само штете себи и изазивају бијес код народа

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 16:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Evo c/p sta sam ja njima poslao i odgovor
Citiraj:
Poštovani,

U Ugovoru o korištenju Domain-Hosting usluga (domena preventiva.eu) dobio sam samo ftp password, dok je polje 'korisničko ime' prazno, polja 'Baza-naziv', 'baza-korisničko ime' i 'baza - password' su takođe prazna, stoga Vas molim da mi dostavite podatke koji nedostaju u najkraćem mogućem roku.
Uputstvo dato na sajtu ne obuhvata web hosting već samo podešavanje e-mail naloga.
Zamolio bih vas i da mi pojasnite način administracije baze, budući da phpmyadmin aplikacija nije instalirana (da li da je ja instaliram ili da koristim neki drugi alat-skriptu za administraciju?).

Postoji li ograničenje količine podataka u (MySQL) bazi ili broja baza?
Da li je protok neograničen?
Podaci dati na Vašem sajtu su nejasni i u tom pogledu.
Jedini alat za administraciju naveden je mail administracija, koja je ujedno i najmanje bitna za web hosting nalog.

S poštovanjem,
Stefan Prtina,
Preventiva d.o.o.

Postovani,

administracija Vase stranice podrazumjeva odredjena znanja po ovom pitanju. Za to se trebate obratiti Vasem administratoru stranice. Stranica, kao i baza se uredjuju u nekom od softwarea predvidjenim za tu namjenu, a upload podataka vrsite nekim od ftp klijenata.

Podaci potrebni za ftp transfer su:

User: vasastranica.com
Password: lozinka sa ugovora za ftp pristup
Host: http://www.vasastranica.com

Baza podataka nije aktivirana dok vi to ne trazite (kako i pise na sajtu- na zahtjev). ovo je uredjeno ovako jer nije svim korisnicima potrebna baza. Dovoljno je da posaljete mail na info@blic.net, sa zahtjevom da se aktivira baza za vas domen (hosting).

1. Imate jednu bazu, bez ogranicenja unutar nje.
2. protok nije ogranicen
3. Alat za administraciju je neki od ftp klijenata

Srdacan pozdrav

--
Tehnicar za pomoc korisniku
Sektor za prodaju

ANEKS D.O.O.
tel: +387 51 921 000 begin_of_the_skype_highlighting              +387 51 921 000      end_of_the_skype_highlighting, fax: +387 51 921 921
e-mail: callcenter@aneks.com
Majke Jugovića 25, 78000 Banja Luka, BiH
http://www.blic.net

Sada sastavljam novi mail :) Cenzurisao sam ime gore...

?>

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 17:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
Ne znam zašto si se od toliko hosting kompanija odlučio baš za ANEKS, ali dobro, sloboda izbora :)
Obavještavaj nas o prepisci, ovo je interesantna tema, nema šanse da je iko obriše/zaključa ;)

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 17:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Hehe naravno da se ne bih odlucio za njih, bio sam pod pritiskom :)

?>

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 18:01 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Mislim da bi ova prepiska trebala ostati između tebe i njih. Na forumu iznesi svoja iskustva i to je to. Nema potrebe da svi čitaju šta vi imate reći jedni drugima. Nekoliko prijatelja ima domene otvorene preko Blica i nikada nije bilo problema.

Tu ne računam kada se korisnik ogluši na 10 mailova da domen ističe pa onda digne frku kako su oni neposlovni...

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 18:07 
Korisnici treba da znaju sta ih ocekuje kada daju svoj novac, recimo sad kada sam ovo vidjeo ne bih ni pod pretnjom uzeo njihov hosting, sta ce mi koji q hrpa nesposobih krkana da drze hosting.

Bolje iskesirati nekome drugom i miran...

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 18:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
mangia je napisao:
Mislim da bi ova prepiska trebala ostati između tebe i njih. Na forumu iznesi svoja iskustva i to je to.

Naravno, na iskustva sam i ja mislila, nije niko tražio da nam da na uviđaj sve razmjenjene mejlove sa ANEKS-om. :)
Kvalitet tehničke podrške kod web hostinga je interesantna tema, zato sam i napomenula.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 18:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

mangia je napisao:
Mislim da bi ova prepiska trebala ostati između tebe i njih. Na forumu iznesi svoja iskustva i to je to. Nema potrebe da svi čitaju šta vi imate reći jedni drugima. Nekoliko prijatelja ima domene otvorene preko Blica i nikada nije bilo problema.

Tu ne računam kada se korisnik ogluši na 10 mailova da domen ističe pa onda digne frku kako su oni neposlovni...

Mislim da nije isto kada ja prepricam nesto i kada ostavim kompletan mail na uvid...I zasto bih ja to zadrzao za sebe...
Pa danas sam se toliko iznervirao da je malo falilo da svratim do kancelarije njihove.
Iskreno bas sam se obradovao kad su mi prvi dan poslali pristupne podatke za 10 minuta, znao sam da ima neki 'catch'.
I uopste ne bih ovo objavio, samo da mi je covjek fino odgovorio na pitanje, bez bezobrazluka i potcjenjivanja.

Pretpostavljam da prijatelji hostuju html+css stranice? :)

?>

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 18:38 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2006, 18:18
r3d je napisao:

mislio sam da sam zavrsio sa javljanjem po pitanju Aneksa na drugim forumima, ali vidim da sam se presao. Na ovakve stvari jednostavno ne mogu da ne kazem svoje misljenje, jer ovdje mogu da pisem kao ja, a ne kao radnik Aneksa.

Gospodine r3d, postavljanje poslovnih mail-ova na otvoreni forum samo govori o vasoj profesionalnosti i odnosu prema poslu. Poslusajte savjet mangie, bicete vise cijenjeni.

U mailu sam Vam objasnio sve, a sada ste dobili i odgovor na drugi Vas mail. Ako treba dodatno objasnjenje, slobodno se javite, ali ovaj put na telefon, molim Vas. Ipak nije primjereno da se poslovni mail-ovi "razvlace" po formima...

U mail-u je sve objasnjeno detaljno i molim Vas da budete realni....

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 19:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Nov 2008, 12:56
Ако модератор оцијени да одговор није за ову тему, нека брише, али сам желио само рећи да већ дуги низ година користим услуге БТГ Порт-а и никада нисам имао сличних неугодности. Прије него истекне уплата домена људи уредно јаве а приликом отварања новог домена обавезно пошаљу пдф документ са свим релевантним подацима (фтп, администрацију и приступ е-маил, администрација базе - phpmyadmin...). База им је, наравно, одмах спремна за употребу, без обзира што "можда некоме не треба" (успут буди речено, каква глупост! Ако је неко платио пакет са базом онда има да му се да приступ одмах, будући да је платио за исту, а не да мора мољакати да му се да приступ ономе за шта је платио... :-? )

Овакве ствари ме подсјећају на километре живаца које сам изгубио ономад док сам имао несрећу да имам неку везу са блиц-ом па сам осјетио потребу да дам коментар и да препоручим, по мом искуству, изузетно професионалну и квалитетну услугу хостинга са људима са којима се може све договорити и који знају свој посао.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 21:07 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

BrankoP je napisao:
Ако модератор оцијени да одговор није за ову тему, нека брише, али сам желио само рећи да већ дуги низ година користим услуге БТГ Порт-а и никада нисам имао сличних неугодности. Прије него истекне уплата домена људи уредно јаве а приликом отварања новог домена обавезно пошаљу пдф документ са свим релевантним подацима (фтп, администрацију и приступ е-маил, администрација базе - phpmyadmin...).

Naravno da se javlja o isteku domena. Mail se automatski salje na vijeme. Od kada je blic-a (a sada i Aneks), izbjegavamo slanje povjerljivih podataka mail-om. Iz tog razloga se ugovori ili pristupni podaci se ne salju mail-om.

BrankoP je napisao:
База им је, наравно, одмах спремна за употребу, без обзира што "можда некоме не треба" (успут буди речено, каква глупост! Ако је неко платио пакет са базом онда има да му се да приступ одмах, будући да је платио за исту, а не да мора мољакати да му се да приступ ономе за шта је платио... :-? )

Niko ne uskracuje pristup bazi korisniku. Baza se otvara na zahtjev iz prakticnih razloga. Omogucavanje baze za ogroman broj hosting naloga moze da prouzrokuje komlikacije. Mnogi korisnici imaju jednostavne sajtove u cistoj html formi i nemaju potrebu za bazom. Zato se kod nas baza omoguci na zahtjev korisnika. Mail nije tesko poslati ili jednostavno prilikom otvaranja hostinga reci da je baza potrebna. Sta je tu glupo?

BrankoP je napisao:
Овакве ствари ме подсјећају на километре живаца које сам изгубио ономад док сам имао несрећу да имам неку везу са блиц-ом па сам осјетио потребу да дам коментар и да препоручим, по мом искуству, изузетно професионалну и квалитетну услугу хостинга са људима са којима се може све договорити и који знају свој посао.

Meni se cini da je ovaj post vise u smislu reklame za navedenu hosting firmu, ali nema veze ;)

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 21:58 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
r3d je napisao:
Pretpostavljam da prijatelji hostuju html+css stranice? :)

Nebitno šta hostuju... Nisu imali problema i svaki problem za koji znam je uzrokovan njihovom nemarnošću.

Recimo jedna firma čiji mail server održavam ima registrovan domen kod Blica. Prošle godine zovu me ljudi i kao ne rade mailovi... Provjerim i vidim da je domen istekao. Obratim se Aneksu da mi objasne zašto na vrijeme ne obavijeste klijenta da uplati domen. Ljudi mi forwarduju nekoliko mailova koji su išli automatski korisniku da izvrši uplatu. Naravno, zašto bi u Bosni neko plaćao račune na vrijeme... Lakše je da neko drugi plaća njihove troškove. Ja tebi, ti meni... Može li metar drva za godinu hostinga?

Ove godne ja na godišnjem, ponovo zvoni telefon iz iste firme... Naravno u glavi se pali lampica šta se desilo prošle godine u isto vrijeme...

Citiraj:
Meni se cini da je ovaj post vise u smislu reklame za navedenu hosting firmu, ali nema veze

Poznajem ljude iz dotične firme i garantujem bubregom da im nije ni u malom mozgu da se po forumu reklamiraju. Imaju oni dovoljno posla i bez toga.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2010, 09:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Nov 2008, 12:56
Ради људи из БТГ Порт-а само да кажем да лично немам никакав интерес да их рекламирам и са поменутом фирмом немам ништа осим што хостујем сајт код њих и што сам више пута за другове и познанике закупљивао домене и постављао сајтове, а због услуге којом сам више него задовољан препоручујем их свима који се интересују за куповину домена, хостинг интернет презентације и остало с тим у вези...

Дискусије ради, само ћу рећи да ми је и даље глупо мољакати и посебно тражити приступ бази ако сам за то платио.

То би било исто као да особа изнајми собу у хотелу. Уђе, распакује се, лијепо се раскомоти... У једном тренутку осјети потребу да иде у тоалет, ухвати за кваку, кад, закључано! Шта је сад?! Трпи нужду, зове рецепцију, рецепционар љубазно одговара: "За тоалет, мини-бар... итд..., посебно морате тражити приступ јер претпостављамо да можда има оних којима није потребан приступ свему што се налази у соби. Исто тако, ако сви гости буду користили тоалет, може дођи до зачепљења канализације па је неопходно да изричито тражите приступ истом, а могли сте тражити и на рецепцији када сте узимали собу (оно јест' да нико није напоменуо да се за све посебно мора тражити приступ, ал' ајде... ваљда у мору претпоставки имају и ту да муштерије владају телепатијом...)".
Док се све не разјасни и поднесу се потребне молбе, захтјеви итд... да се добије приступ за оно што је већ плаћено, обави "пос'о" у гаће или трчи код комшије да видиш да није он можда неким чудом био боље обавјештен па је на вријеме тражио приступ...

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2010, 09:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
пошто видим да има овдје људи који се разумију у хостинг и домене, занима ме колико кошта хостинг и домен годишње. ништа посебно обична интернет презентација на којој би људи могли прочитати податке о одређеној услузи. дакле колико би коштало?

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2010, 09:41 
Ako ce biti samo html hosting mozes naci i dzabe, ali da kupis domen.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2010, 10:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

navajo je napisao:
r3d je napisao:

mislio sam da sam zavrsio sa javljanjem po pitanju Aneksa na drugim forumima, ali vidim da sam se presao. Na ovakve stvari jednostavno ne mogu da ne kazem svoje misljenje, jer ovdje mogu da pisem kao ja, a ne kao radnik Aneksa.

Gospodine r3d, postavljanje poslovnih mail-ova na otvoreni forum samo govori o vasoj profesionalnosti i odnosu prema poslu. Poslusajte savjet mangie, bicete vise cijenjeni.

U mailu sam Vam objasnio sve, a sada ste dobili i odgovor na drugi Vas mail. Ako treba dodatno objasnjenje, slobodno se javite, ali ovaj put na telefon, molim Vas. Ipak nije primjereno da se poslovni mail-ovi "razvlace" po formima...

U mail-u je sve objasnjeno detaljno i molim Vas da budete realni....

Nije uopste problem u Vašim uslugama, ja sam ih izabrao a samim tim i da se malo patim da ih dobijem, vec u tome sto kolega koji mi je odgovorio na prvi mail nije moju poruku ni procitao detaljno a vec poceo sa vrijedjanjem. Evo i u poslednjem mailu pise da nisam naveo o kom domenu se radi, a jesam.
Necu objavljivati dalje poruke razmijenjene izmedju mene i tehnicke podrske jer su mi se ovaj put obratili kao cijenjenom korisniku a ne kao dosadi koja hoce za 100 maraka godisnje dadilju da mu pazi na sajt. Iskreno, sumnjam da bi Vi spustili loptu da nisam objavio ovu temu i oštro odgovorio na prvi mail.

I sto se tiče Vašeg izgovora da puno baza opterećuje server, to je naravno tačno, zato se koristi više servera, a ne 1000 ili više hostovanih stranica na jednom.
Da li bih ja bio primoran da uzmem dedicated server ako bih imao 5-10 000 posjeta dnevno na sajtu jer opterećuje vaš shared hosting?

Ono što me raduje je informacija da pripremate novi server, nadam se da će uskoro biti online!

?>

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2010, 12:27 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

r3d je napisao:
Nije uopste problem u Vašim uslugama, ja sam ih izabrao a samim tim i da se malo patim da ih dobijem, vec u tome sto kolega koji mi je odgovorio na prvi mail nije moju poruku ni procitao detaljno a vec poceo sa vrijedjanjem. Evo i u poslednjem mailu pise da nisam naveo o kom domenu se radi, a jesam.
Necu objavljivati dalje poruke razmijenjene izmedju mene i tehnicke podrske jer su mi se ovaj put obratili kao cijenjenom korisniku a ne kao dosadi koja hoce za 100 maraka godisnje dadilju da mu pazi na sajt. Iskreno, sumnjam da bi Vi spustili loptu da nisam objavio ovu temu i oštro odgovorio na prvi mail.

Svim korisnicima se obracamo kao cijenjenim korisnicima. Mi nismo ni "podigli"loptu. A to sto ste se vi obratili ostro, apsuolutno nema uticaja na nas i nas nacin obracanja. Iza mene licno (kao i vecine mojih kolega), je visegodisnje iskustvo rada sa korisnicima. Iskustvo nas uci da nema razlike izmedju Vas i bilo kog korisnika. Sve se odradjuje po ustanovljenoj proceduri, bez obzira nastupili Vi ostro ili ne. Nasa kompanija ima malo siri spektar usluga (ne samo web hosting), ali to ne znaci da bilo koja usluga ili iznos koji placate ima uticaj na to ko ima prednost ili ne. Dakle, ne postoje favoriti, korisnici su svi isti.

r3d je napisao:
I sto se tiče Vašeg izgovora da puno baza opterećuje server, to je naravno tačno, zato se koristi više servera, a ne 1000 ili više hostovanih stranica na jednom.
Da li bih ja bio primoran da uzmem dedicated server ako bih imao 5-10 000 posjeta dnevno na sajtu jer opterećuje vaš shared hosting?

Ovo nije izgovor, vec samo jedna prakticna stvar. Ali ne sikirajte se. Znamo mi koliko se serveri mogu opteretiti (ipak smo jedan od prvih provajdera u BL) ;)

r3d je napisao:
Ono što me raduje je informacija da pripremate novi server, nadam se da će uskoro biti online!

Novi serveri jesu u pripremi. U pripremi je dosta novina vezanih za ovo. Bice i potpuno novi mail serveri, novi webmail (i za korisnike sa samo mail nalozima i za korisnike sa mail-ovima uz hosting). Da ne pricam puno, ovo je jako veliki posao i ne mogu da govorim o rokovima. Potrajace malo, ali ce svakako mnoge stvari biti poboljsane.

Pozdrav svima....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]