banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Maj 2025, 20:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Jan 2009, 23:02 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 02 Jan 2009, 22:50
Nedavno sam uveo adsl premium paket.Posto imam 2 racunara i antenu koju kacim na mrezu da bi radila kupio sam router.Router je neatgear wirelessi kupio sam malo kvalitetniji zbo toga sto koristim jedan desktop racunar,jedan laptop,i satelitski risiver dreambox.Dreambox ima dodjeljenu ip adresu dok racunari imaju dinamicku.E sad u cemu je problem sat risiver radi ok,jedan racunar ok,ali cim je i drugi na mrezi krene da stopa nece da otvara nista ili veoma malo.Dli trebam da i izvrsim nekakva podesavanja na routeru ,ranije sam imao sporiji internet i to wiraless kod lokalnog provajdera brzine 256 kbps i nije bilo problema ,a sad imam 1024 kbps.Dali neko moze da mi pomogne ili da kaze mi kaze da se nekom javim ko mi moze pomoci..
Unapred hvala... :( :( :(

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2009, 00:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Heh... vjerovatno ce ti zvucati kao da otkrivam toplu vodu ali zasto ne pokusas dodijeliti i ostalim racunarima staticki IP? Uglavnom sam adsl modem je router, pogledaj podesavanja na 192.168.1.1 pa pokusaj nesto izmozgati... pretpostavljam da nisi nista mijenjao na tom tvom ruteru u odnosu na stanje prije adsl-a?

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2009, 10:00 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 02 Jan 2009, 22:50
Kako da pogledam neznam ni nick ni pass za modem..a modem i router koriste istu ip adresu..sad vise nemogu pristupiti ni routeru odmah me prebaci na modem, a kad iskopcam mrezni kabal iz rutera nemogu mu pristupiti jer mi trazi da ga ukljucim.A kad je ukljucen onda me prebaci na modem.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2009, 12:38 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2007, 17:13
acooo je napisao:
Kako da pogledam neznam ni nick ni pass za modem..a modem i router koriste istu ip adresu..sad vise nemogu pristupiti ni routeru odmah me prebaci na modem, a kad iskopcam mrezni kabal iz rutera nemogu mu pristupiti jer mi trazi da ga ukljucim.A kad je ukljucen onda me prebaci na modem.

Promjeni ip adresu tog wireless ruteraa posto je vjerovato 192.168.1.1 kao i adsl modema(rutera)!

Udruzenje linux korisnika Republike Srpske

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2009, 14:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Nov 2008, 23:09
Provjeri MAC adrese od ta dva racunara(tj od njihovih network adaptera aka LAN kartica).
Mene je to znalo zezati, da bi ih provjerio pises u CMD(start -- run -- cmd) getmac, ako se podudaraju onda uzmi program a-mac-changer(ima ih dosta ali ti ja ovaj preporucujem), skini sa wareza nekog sa crackom i promjeni jednu mac adresu.
Isto tako provjeri ip adrese koje se dodjeljuju za ta 2 racunara.Mozda se podudaraju.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]