Trebao mi je hosting i domen za sajt firme jer je istekao, usljed neozbiljnosti firme kod koje je bio zakupljen, a i moje neazurnosti (nisam pratio kad istice domen, oni nisu javili, pa sam ih 15 dana molio da mi posalju racun da uplatim da podignu ponovo i na kraju odustao), pa sam se odlucio za Aneks - blic web hosting.
Nazovem ih, sve rijesimo, posalju mi fax sa podacima kazu bice aktivan za 24h. Nakon 30h zovem, jos nije aktivan kazu sredice se. 48h kasnije, domen jos nije aktivan, zovem ponovo. Jos jedan dan kasnije, jos jedan poziv. Dan nakon poziva (danas) - domen je (AT LAST) podignut (vjerovatno jer sam malo ostrije pricao s njima).
Kontam super, sad mogu staviti sajt.
domen.eu/cpanel = 404...reko' aj dobro, previse sam se i nadao.
My computer -> ftp.domen.eu
Da unesem username...WTF NE PISE USERNAME U PODACIMA?
Posto sam dosad radio na nekih 20-30 razlicitih servera probavam sve vjerovatne kombinacije (ime domene, pa sa sufiksom, pa
admin@domena.eu itd itd.), nista ne pali.
Zovem ih, niko nista ne zna o hostingu, kazu posalji mail na
info@blic.net. Super, sad moram cekati jos 2 dana.
Polja baza - naziv, baza - korisnicko ime i baza - lozinka su prazna.
Vjerovatno cu i za to morati cekati 5-6 dana. A na autima od firme ispisana domena velikim slovima.
Svaki dan koji nemam domen kosta firmu...
Stvarno ne mogu da shvatim kako niko od njih 10 koji trenutno rade po tim kancelarijama ne zna podesiti ftp nalog ili zakupiti domenu (3-4 klika) vec moraju cekati jednog 'profesionalca' da to uradi.
Kad sam pitao za podatke o hostingu, kazu sve pise na sajtu.
I nemojte mi brisati temu...Kao prosli put kad sam napravio presjek svih domacih hostinga sa cijenama i potrosio 2 sata svog vremena kog ionako nemam. Ako mi obrisete temu smatracu to uskracivanjem slobode govora
Raskinuo bih ugovor ali zakupljena mi je domena, tako da ne mogu koristiti drugi hosting jer je oni nece htjeti preusmjeriti pa cu morati fino s njima.
Ako sve propadne, preostace mi jedino tuzba, a to bi mi stvarno bilo zadovoljstvo, u ime svih koji se pate sa budalama.